Ο Δήμος Αγίας Νάπας φροντίζει τα αδέσποτα

Ο Δήμος Αγίας Νάπας φροντίζει τα αδέσποτα

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στην Αγία Νάπα το «Σχέδιο Ευημερίας των Εγκαταλειμμένων Ζώων»

Ο Δήμος Αγίας Νάπας φροντίζει τα αδέσποτα

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «το συγκεκριμένο σχέδιο ήταν πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσου, με τη συνεργασία και διαβούλευση με δημότες και οργανωμένα σύνολα, ενώ βασικό συμβουλευτικό ρόλο στη διαμόρφωση του είχε ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου Κυριάκος Κυριάκου».

Το σχέδιο «στοχεύει στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων στον Δήμο, μέσα από στοχευμένες δράσεις όπως η κτηνιατρική περίθαλψη τραυματισμένων εγκαταλειμμένων – αδέσποτων ζώων που βρίσκονται στην Αγία Νάπα, οι δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων γάτων, η παροχή ζωοτροφής για τάισμα τω γάτων και η προώθηση όλων των αδέσποτων σκύλων του Δημοτικού Καταφυγίου, για υιοθεσία, με τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις".

«Σε περίπτωση υιοθεσίας ενός σκύλου, ο Δήμος Αγίας Νάπας αναλαμβάνει τα έξοδα στείρωσης καθώς και τοποθέτησης microchip».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Αγία Νάπα «είναι ο πρώτος Δήμος παγκύπρια που κατάρτισε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ευημερία των ζώων με τη συνεργασία των ίδιων των δημοτών και εθελοντών, η συνεργασία των οποίων είναι απαραίτητη για την επιτυχία του».

Με την εφαρμογή του σχεδίου έχουν στειρωθεί 400 εγκαταλελειμμένοι γάτοι, έχει γίνει περίθαλψη 150 αδέσποτων σκύλων και γάτων, έχουν υιοθετηθεί 40 σκύλοι και 20 γάτες ενώ 15 σκύλοι επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Μέσα από την εφαρμογή του Σχεδίου «ο Δήμος Αγίας Νάπας φιλοδοξεί να βελτιώνεται συνεχώς, εμπλουτίζοντας και αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες του και διορθώνοντας τυχόν ελλείψεις, πάντα σε συνεργασία με δημότες, εθελοντές και οργανωμένα σύνολα».

Στόχος είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των εγκαταλειμμένων (αδέσποτων) ζώων, η εξασφάλιση της υγείας τους αλλά και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Loader