Παν. Λευκωσίας: Νέο Μεταπτυχιακό στο «Drug Regulatory Affairs»

Παν. Λευκωσίας: Νέο Μεταπτυχιακό στο «Drug Regulatory Affairs»

Το πρώτο του είδους του που θα προσφέρεται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Ευρώπη

Παν. Λευκωσίας: Νέο Μεταπτυχιακό στο «Drug Regulatory Affairs»

To Tμήμα Επιστήμων Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα προσφέρει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ένα καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (Master of Science) στο πεδίο «Drug Regulatory Affairs». Στόχος του Προγράμματος είναι η εις βάθος κατανόηση των διαφόρων πτυχών της κανονιστικής διαδικασίας των φαρμάκων και η ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή της.

Το νέο Πρόγραμμα έχει πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου και θα προσφέρεται εξ αποστάσεως (Distance Learning) στην αγγλική γλώσσα. Απευθύνεται σε άτομα που εμπλέκονται στους κανονιστικούς και νομοθετικούς τομείς της φαρμακευτικής βιομηχανίας, σε εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και σε νέους επιστήμονες που επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδίκευση στο πεδίο του «Drug Regulatory Affairs».

Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές θα αποκτήσουν πλήρη και λεπτομερή γνώση των διαδικασιών που σχετίζονται με την αξιολόγηση και την έγκριση φαρμάκων, βιολογικών και βιοτεχνολογικών προϊόντων, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και φαρμάκων φυτικής προέλευσης, ενώ θα αποκτήσουν εξειδίκευση σε ολόκληρη τη ρυθμιστική διαδικασία των φαρμάκων, από τα αρχικά στάδια της ανακάλυψης έως την τελική έγκριση και επιτήρηση μετά την κυκλοφορία στην αγορά. Επίσης, το πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία για τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση επιστημόνων που ήδη απασχολούνται σε αρχικές βαθμίδες στη φαρμακευτική βιομηχανία.

Σύμφωνα με τον Δρ Χρίστο Πέτρου, Επίκουρο Καθηγητή και Συντονιστή του Προγράμματος Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, «πρόκειται για ένα διεθνές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών σε ένα τομέα αιχμής και το πρώτο του είδους του που θα προσφέρεται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Ευρώπη. Το Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από καταξιωμένους επιστήμονες ενεργούς στον τομέα του Regulatory Affairs στην Ευρώπη και οι οποίοι προέρχονται τόσο από τη Βιομηχανία όσο και την Ακαδημία».

Loader