Εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα Women Fit 4 Business

Εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα Women Fit 4 Business

Ένα πρόγραμμα υποτροφιών για άνεργες απόφοιτες πανεπιστημίου, με σκοπό την επανένταξη στην αγορά εργασίας ή ένα νέο ξεκίνημα

Εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα Women Fit 4 Business

Το WF4B είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως σκοπό να ενδυναμώσει, να ενθαρρύνει και να συνδέσει νεαρές, άνεργες απόφοιτες πανεπιστημίου, κάτω των 35 ετών δίνοντάς τους τις απαραίτητες δεξιότητες (hard & soft skills), για να μπορούν να εισέλθουν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας ή/ και να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Οι 16 υποψήφιες θα επιλεχθούν μέσα από διαδικασία προφορικής συνέντευξης, μετά από την υποβολή γραπτής αίτησης.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίσει περί τα μέσα Απριλίου 2019 και θα διαρκέσει μέχρι το Νοέμβριο 2019, θα καλύψει μια ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως η γυναικεία ηγεσία, δεξιότητες επικοινωνίας, επιχειρηματικές δεξιότητες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψηφιακό μάρκετινγκ κ.λπ.

Σε χαιρετισμό του ο Σταύρος Παντζαρής, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Κύπρου ανέφερε: «Να θυμάστε ότι το θέμα του χάσματος μεταξύ των φύλων δεν αφορά μόνο τις γυναίκες ή την αδικία, αλλά πρόκειται για ένα οικονομικό παραλογισμό. Η παγκόσμια ανάπτυξη και ευημερία βασίζεται στην ικανότητα κάθε οργανισμού, δημόσιου ή ιδιωτικού, να προσελκύει και να ενδυναμώνει τους πιο ικανούς ανθρώπους. Η εξαίρεση του 50% του ανθρώπινου πληθυσμού από τις πιο κρίσιμες θέσεις σημαίνει ότι μας λείπουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.»

Ο Γιάγκος Χατζηγιάννης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Cyprus Institute of Marketing δήλωσε επίσης: «Στο CIM καλλιεργούμε επιχειρηματικούς ηγέτες για τα τελευταία 41 χρόνια, προσφέροντας έτσι με το έργο μας μια εξαιρετική ευκαιρία να μεταφέρουμε τη γνώση και να εμπνεύσουμε τις νέες γυναίκες για μια επιτυχημένη καριέρα. Επιπλέον, τέτοιες πρωτοβουλίες είναι πλήρως εναρμονισμένες με τη στρατηγική μας στο κομμάτι της κοινωνικής ευθύνης, προσβλέποντας έτσι στην στενή συνεργασία με τους εταίρους μας και τους συμμετέχοντες για ένα πολύ εποικοδομητικό ταξίδι μέσω του προγράμματος WF4B».

Η Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, Πρόεδρος της AIPFE Κύπρου μίλησε για την αποστολή, το όραμα και την εικοσαετή προσφορά της AIPFE Κύπρου, εξηγώντας πως: «Με τον ίδιο τρόπο που η AIPFE κινητοποιεί, ενδυναμώνει και συνδέει τις γυναίκες στην Κύπρο τα τελευταία 20 χρόνια, μέσω της πρωτοβουλίας WF4B στοχεύουμε στην παρακίνηση, την ενδυνάμωση και τη σύνδεση αυτής της νεότερης γενιάς γυναικών. Η γυναικεία ηγεσία είναι υψίστης σημασίας, αν θέλουμε να προκαλέσουμε την κοινωνική αλλαγή και την πρόοδο προς την ισότητα των φύλων.»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απόφοιτες του προγράμματος WF4B μοιράστηκαν τις επιτυχίες τους, υπογραμμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο το πρόγραμμα τις ενδυνάμωσε, ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή τους, βοηθώντας τις να ξεπεράσουν φοβίες και εμπόδια, ωθώντας έτσι την επαγγελματική τους καριέρα. «Γνώρισα ένα ισχυρό δίκτυο γυναικών χωρίς κρυφή ατζέντα», ανέφερε η απόφοιτος του WF4B, Χρυσή Σέα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της EY Κύπρου στη Λευκωσία, στο Jean Nouvel Tower, στις 28 Μαρτίου 2019.

Η πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 7 Απριλίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στην ιστοσελίδα της AIPFE Cyprus-Women of Europe καθώς και το FB page.

Loader