Σχέδιο δράσης για την Κλιματική Αλλαγή

Σχέδιο δράσης για την Κλιματική Αλλαγή

Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο

Σχέδιο δράσης για την Κλιματική Αλλαγή

Το Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκρινε το σχέδιο δράσης, όπως το κατέθεσε ο Υπουργός Γεωργίας, για την πρωτοβουλία που αναλήφθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, ο προϋπολογισμός αφορά σε 550 χιλιάδες ευρώ εκ των οποίων οι 300 χιλιάδες για τη διοικητική διεργασία που αναμένεται να αναλάβει το Υπουργείο Γεωργίας και 250 χιλιάδες για το Ινστιτούτο Κύπρου και αφορά στην περίοδο 2019-2021.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας αναμένεται να γίνουν συναντήσεις και σε επίπεδο Προέδρων κρατών για ανταλλαγή απόψεων, όπως και σύσταση επιστημονικού συνεδρίου για να μπορέσει ακριβώς να καταγράψει τις ανάγκες σε περιφερειακό επίπεδο.

«Αναγνωρίζοντας ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής είναι κάτι που δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αλλά γενικότερα επηρεάζεται και από τη συζήτηση που γίνεται ευρύτερα στην περιοχή μας, η συνεργασία είναι αναγκαία και ως εκ τούτου θα επηρεάσει και σε πολύ μεγάλο βαθμό τη συζήτηση που γίνεται και για το εσωτερικό σχέδιο δράσης», είπε η κα. Βασιλειου.

Σε ερώτηση αν θα πραγματοποιηθεί συνέδριο στην Κύπρο για την Κλιματική Αλλαγή, η κα Βασιλείου είπε ότι αυτό θα καταγραφεί μέσα από τις προσεγγίσεις που θα ακολουθήσουν μέσα στην επόμενη διετία. Σημείωσε ότι οι διαβουλεύσεις αφορούν σε επιμέρους συναντήσεις, επισκέψεις αρχηγών κρατών και γενικότερα στον συνδυασμό των πολιτικών συνεργειών που απαιτούνται για να μπορέσουν να καταγραφούν πραγματικές δράσεις, απτές, που αφορούν ακόμα και σε αξιοποίηση βέλτιστων πρακτικών, γνώσεων που έχουν άλλα κράτη, και για το πώς γίνεται όλη αυτή η ανταλλαγή σε πρακτικό επίπεδο, για να αντιμετωπιστεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα».

Εξάλλου, κληθείσα να πει πώς παρακολουθεί η Κυβέρνηση τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην κυπριακή ΑΟΖ με τις τουρκικές προκλήσεις, η κα Βασιλείου είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία, όλο αυτό το διάστημα με όλη την υπευθυνότητα όπως έχει διατυπωθεί αυτές τις μέρες, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και δράσεις που μπορεί να αναλάβει».

Loader