Λονδίνο: Σοβαρές καταγγελίες για bullying σε δρομείς μαραθωνίου

Λονδίνο: Σοβαρές καταγγελίες για bullying σε δρομείς μαραθωνίου

Οι διοργανωτές του μαραθωνίου του Λονδίνου, διερευνούν σωρεία καταγγελιών συμμετεχόντων για bullying και τεχνικά προβλήματα

Λονδίνο: Σοβαρές καταγγελίες για bullying σε δρομείς μαραθωνίου

Οι διοργανωτές του μαραθωνίου του Λονδίνου διερευνούν σωρεία καταγγελιών από συμμετέχοντες για bullying και τεχνικά προβλήματα.

Μια γυναίκα που συμμετείχε ως επικεφαλής ομάδας που συμμετείχε στο Μαραθώνιο του Λονδίνου δήλωσε πως αντιμετωπίστηκαν «τρομακτικά» κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η Liz Ayres καταγγέλλει πως εθελοντές και συνεργάτες της διοργάνωσης φώναζαν σε δρομείς πως είναι χοντροί και αργοί.

Μια γυναίκα υπέστη εγκαύματα από χημικά καθώς τα συνεργεία ξεκίνησαν να καθαρίζουν ψεκάζοντας, πριν ολοκληρώσει τον αγώνα.

Οι διοργανωτές του μαραθωνίου δήλωσαν ότι λυπούνται για όσα καταγγέλθηκαν δημοσίως.

Όπως και πολλοί άλλοι μαραθώνιοι, το Λονδίνο ζητά από τους δρομείς να τρέξουν σε συγκεκριμένους ρυθμούς κατά τη διάρκεια του αγώνα ως βοήθεια για το χρονοδιάγραμμα των συμμετεχόντων.

Εντούτοις, σύμφωνα με την Ayres, παρά το τρέξιμο με την απαιτούμενη ταχύτητα, η διαδικασία καθαρισμού είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα ενώ τους φώναζαν να βιαστούν.

Φωτογραφίες της Liz Ayres δείχνουν πως δεν υπήρχε νερό και φορτηγά να καθαρίζουν το δρόμο ενώ ακόμη εκείνη και η ομάδα της ήταν στο δρόμο: «Εάν δεν ήσασταν τόσο χοντροί θα μπορούσατε να τρέξετε. Αυτός είναι αγώνας, όχι περίπατος», ήταν μερικά από τα σχόλια που έγιναν.

Ο Liz Ayres λέει ότι ορισμένοι δρομείς ήθελαν να εγκαταλείψουν και πως είχαν σοκαριστεί.

Η Ayres δήλωσε ότι οι δρομείς σε κάποιο σημείο ήρθαν αντιμέτωποι με φορτηγά συλλογής λυμάτων και έτρεχαν ενώ αυτά είχαν ξεκινήσει το χημικό ψεκασμό που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των οδών.

Η Ayres δήλωσε επίσης ότι οι σταθμοί νερού είχαν κλείσει σε διάφορα σημεία και πως η σηματοδότηση της διαδρομής ήταν προβληματική.

(embed:https://twitter.com/VixSeaman/status/1123167475238154245?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1123167475238154245&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.telegraph.co.uk%2Fnews%2F2019%2F05%2F01%2Flondon-marathon-launches-investigation-concerns-clean-party%2F)

Οι διοργανωτές του μαραθωνίου δήλωσαν στον Guardian ότι προειδοποίησαν τους δρομείς ότι φέτος έπρεπε να ακολουθήσουν ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του αγώνα. Εάν οι δρομείς ξεπερνούσαν το όριο θα έπρεπε να απομακρυνθούν από το δρόμο και να συνεχίσουν στο πεζοδρόμιο σύμφωνα με τις οδηγίες που τους είχαν στείλει από νωρίς.

Ο Hugh Brasher, διευθυντής της διοργάνωσης δήλωσε: «Δουλεύουμε σκληρά για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για κάθε δρομέα στο Μαραθώνιο του Λονδίνου και λυπάμαι πολύ για την εμπειρία της Elizabeth και ενός μικρού αριθμού άλλων δρομέων».

(youtube:https://www.youtube.com/watch?v=CEIFOjuDgM8)

Τόνισε πως εξετάζουν πολύ σοβαρά καταγγελίες της και πως θα μιλήσουν με τους εμπλεκόμενους για να εξακριβώσουν τι συνέβη.

Ο μαραθώνιος του Λονδίνου φέτος ολοκληρώθηκε με ρεκόρ συμμετοχής 42.549 δρομέων.

Loader