Η Theresa May απέπεμψε τον Υπ.Άμυνας για τις διαρροές στην Huawei

Η Theresa May απέπεμψε τον Υπ.Άμυνας για τις διαρροές στην Huawei

O Gavin Williamson αρνείται την εμπλοκή του

Η Theresa May απέπεμψε τον Υπ.Άμυνας για τις διαρροές στην Huawei

Την ανακοίνωση έκανε εχθές το βράδυ η Downing Street ενώ η είδηση μεταδίδεται με έκτακτο από τα βρετανικά ΜΜΕ.

«Η πρωθυπουργός ζήτησε απόψε από τον Gavin Williamson να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αφού απώλεσε την εμπιστοσύνη της στην ικανότητά του να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του ως υπουργού Αμυνας και μέλους της κυβέρνησής της», ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η ίδια ανακοίνωση διευκρινίζει ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός έλαβε την απόφασή της αφού ενημερώθηκε για την στάση του υπουργού έπειτα από την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας για τις διαρροές αυτές, που αφορούν το περιεχόμενο των συζητήσεων που έγιναν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τους Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στις 23 Απριλίου.

Στην θέση του υπουργού Άμυνας η Theresa May διόρισε τη Penny Mordaunt, μέχρι σήμερα υπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης.

(embed:https://twitter.com/bbclaurak/status/1123637424020652032)

Σε συνάντηση με τον πρώην πλέον υπουργό την Τετάρτη το βράδυ, η Theresa May του είπε ότι είχε πληροφορίες που παρείχαν αποδείξεις ότι ήταν υπεύθυνος για την μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη.

Ωστόσο, ο ανταποκριτής ασφαλείας του BBC μεταδίδει ότι έχουν ανακαλυφθεί περισσότερα θέματα σχετικά με το ρόλο του Gavin Williamson κατά τη διάρκεια της έρευνας, τα οποία μάλιστα δεν σχετίζονται όλα με την Huawei.

Την έρευνα πυροδότησε ρεπορτάζ της Daily Telegraph σχετικά με την απόφαση για την Huawei το οποίο ανέφερε πως διατυπώθηκαν προειδοποιήσεις στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με πιθανούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια σε σχέση με μια συμφωνία με την Huawei.

Η Huawei αρνήθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος κατασκοπείας ή δολιοφθοράς ή ότι ελέγχεται από την κινεζική κυβέρνηση.

Η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του BBC Laura Kuenssberg έγραψε στο Twitter ότι ο Gavin Williamson αρνείται ότι είναι η πηγή της διαρροής και επαναλαμβάνει ότι ούτε ο ίδιος ούτε η ομάδα του θα αποκάλυπταν ποτέ απόρρητα στοιχεία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

(embed:https://twitter.com/bbclaurak/status/1123637293577797632)

Loader