Η πρώτη plastic free αλυσίδα ξενοδοχείων είναι γεγονός

Η πρώτη plastic free αλυσίδα ξενοδοχείων είναι γεγονός

Αφαιρεί τα πλαστικά από τα δωμάτια

Η πρώτη plastic free αλυσίδα ξενοδοχείων είναι γεγονός

Τα μίνι προϊόντα περιποίησης που παρέχονται δωρεάν στα ξενοδοχεία θα αφαιρεθούν από όλα τα μπάνια, τουλάχιστον, των ξενοδοχείων Intercontinental.

Όπως έγινε γνωστό, η InterContinental Hotels Group (IHG) προχωρά σε αυτή την απόφαση για περιβαλλοντικούς λόγους.

Ταυτόχρονα, όμως, αυτή η απόφαση καθιστά τον ξενοδοχειακό όμιλο τον πρώτο παγκοσμίως που αναλαμβάνει μια τέτοια κίνηση, φιλική προς το περιβάλλον.

Ενδεικτικά, ο ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων Holiday Inn και Crowne Plaza στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποσχέθηκε ότι θα απομακρύνει άμεσα όλα πλαστικά μπουκάλια από τα 843.000 δωμάτια των ξενοδοχείων του μέχρι το 2021.

Μάλιστα, ήδη έχουν αρχίσει οι διαδικασίες αντικατάστασης των ατομικών μπουκαλιών περιποίησης στα περισσότερα δωμάτια.

Την ίδια ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της IHG, Keith Barr, δήλωσε ότι, «συλλογικά ως όμιλος πρέπει να δώσουμε τη σωστή κατεύθυνση ακόμα και όταν οι κυβερνήσεις δεν το κάνουν».

Στο πλαίσιο της πιο φιλικής προς το περιβάλλον πολιτικής της, η IHG έχει ανακοινώσει ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί και τα πλαστικά καλαμάκια στα ξενοδοχεία της μέχρι τα τέλη του 2019. Ο κ. Barr πρόσθεσε ότι η επόμενη πρόκληση είναι τα πλαστικά πιάτα και μαχαιροπήρουνα που χρησιμοποιούνται στο πρωινό.

Η IHG δεσμεύτηκε να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα ανά δωμάτιο, κατά 6% μέχρι το 2020.

Η κίνηση έγινε αποδεκτή από την Greenpeace, με την Fiona Nicholls της περιβαλλοντικής ομάδας να δηλώνει: «Όπως οι καταναλωτές απέδειξαν πως δεν έχουν πρόβλημα να χρησιμοποιούν τις δικές τους τσάντες στα σουπερμάρκετ, έτσι και οι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα προσαρμοστούν και θα αρχίσουν να φέρνουν τα δικά τους προϊόντα περιποίησης κατά τη διάρξεια της διαμονής τους σε αυτά».

Loader