Ο πρώτος δρόμος στον κόσμο που ίσως «απαγορεύσει» το Instagram

Ο πρώτος δρόμος στον κόσμο που ίσως «απαγορεύσει» το Instagram

Οι κάτοικοι της Rue Cremieux έχουν κουραστεί από τους αμέτρητους, ενθουσιασμένους τουρίστες που φωτογραφίζονται ασταμάτητα

Ο πρώτος δρόμος στον κόσμο που ίσως «απαγορεύσει» το Instagram

Οι Γάλλοι που ζουν στα κτίρια γύρω από την πλακόστρωτη Rue Cremieux, πιέζουν το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να περιορίσει την πρόσβαση στη γειτονιά τους, τουλάχιστον κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα, καθώς ο δρόμος τους έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στα social media και τα ταξιδιωτικά blog, με αποτέλεσμα χιλιάδες τουρίστες να συρρέουν καθημερινά για να τραβήξουν σέλφι στο δρομάκι.

Μάλιστα ένας από τους περίοικους δημιούργησε λογαριασμό στο Instagram όπου ανεβάζει καθημερινά φωτογραφίες με τους «αδιανόητα πολλούς» τουρίστες που φωτογραφίζουν τη Rue Cremieux. Όπως σχολιάζει η ταξιδιωτική blogger Kris Morton, «η αναζήτηση της τέλειας φωτογραφίας, μπορεί να γίνει μεγάλο πρόβλημα» για τους μόνιμους κατοίκους.

Οι ντόπιοι ζητούν από τον δήμο να τοποθετήσει μια πύλη στον πλακόστρωτο δρόμο, που θα μπορεί να κλείνει τις ώρες που το φως είναι ιδανικό και προσελκύει τους τουρίστες, δηλαδή κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου, τα απογεύματα και μέσα στα Σαββατοκύριακα.

«Καθόμαστε να φάμε και απ' έξω άνθρωποι τραβάνε φωτογραφίες, ράπερς γυρίζουν για ώρες βίντεο κλιπ δίπλα στο παράθυρο μας και γυναίκες διοργανώνουν τα bachelorette πάρτι, στριγγλίζοντας. Είναι εξαντλητικό», σχολιάζει ένας από τους μόνιμους κατοίκους.

Loader