Ο Mark Zuckerberg θα μιλήσει το απόγευμα στις Βρυξέλλες

Ο Mark Zuckerberg θα μιλήσει το απόγευμα στις Βρυξέλλες

Για να καταθέσει μπροστά στους Ευρωβουλευτές

Ο Mark Zuckerberg θα μιλήσει το απόγευμα στις Βρυξέλλες

Ο ιδρυτής και CEO του Facebook θα βρεθεί σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σύμφωνα με το CNBC, αναμένεται να καταθέσει ότι το κοινωνικό δίκτυο δεν έχει κάνει αρκετά για να εμποδίσει τα εργαλεία του να προκαλούν «ζημιά».

«Έχει γίνει σαφές τα τελευταία περίπου δύο χρόνια ότι δεν έχουμε κάνει αρκετά για να εμποδίσουμε τα εργαλεία που αναπτύξαμε από το να χρησιμοποιούνται για να κάνουν κακό», τονίζει ο Mark Zuckerberg στα σχόλια που ετοιμάζεται να κάνει στους Ευρωπαίους αξιωματούχους και παρουσιάζει το NBC News.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Zuckerberg

«Είτε είναι ψευδείς ειδήσεις, ξένη παρέμβαση σε εκλογές ή προγραμματιστές που κάνουν κατάχρηση των πληροφοριών του κόσμου, δεν είχαμε μία ευρεία οπτική των ευθυνών μας», θα τονίσει. «Ήταν λάθος και λυπάμαι», θα προσθέσει.

Η σημερινή ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μεταδοθεί με live streaming και αφορά το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων προς τη συμβουλευτική εταιρεία Cambridge Analytica που εκτός των άλλων εργάστηκε και για την προεκλογική καμπάνια του Donald Trump.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Κλείνει η Cambridge Analytica- Επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία

Η τελευταία, που έχει κηρύξει πτώχευση και στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ, επιμένει ότι δεν χρησιμοποίησε τα δεδομένα των χρηστών.

Loader