Ένα καταπρασινο πάρκο θα μεταμορφώσει τον Πύργο του Άιφελ

Ένα καταπρασινο πάρκο θα μεταμορφώσει τον Πύργο του Άιφελ

Το Παρίσι ανακοινώνει το έργο και στοχεύει στην ολοκλήρωσή του πριν τους Ολυμπιακούς του 2014

Ένα καταπρασινο πάρκο θα μεταμορφώσει τον Πύργο του Άιφελ

Το κολοσσιαίο πρότζεκτ θα αναλάβει η βρετανική εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου Gustafson Porter + Bowman, η οποία καλείται να ολοκληρώσει τον μεγαλύτερο δημόσιο χώρο πρασίνου στην πόλη μέχρι το 2024, εγκαίρως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το έργο αναμένεται να κοστίσει 72 εκατομμύρια ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει από τα εισιτήρια του Πύργου του Αίφελ.

Κάθε χρόνο ο Πύργος του Άιφελ δέχεται πάνω από 30 εκατομμύρια επισκέπτες, και ως ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα στον κόσμο, έχει πέσει θύμα της δημοτικότητάς του. «Είχα τρομοκρατηθεί από την κατάσταση των χώρων και το ότι δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένοι για να φιλοξενήσουν την εισροή επισκεπτών. Πρέπει να ξανασκεφτούμε πλήρως αυτό το χώρο», δήλωσε στη Le Parisien ο ιδρυτής της Gustafson Porter + Bowman, Kathryn Gustafson.

(embed:https://www.instagram.com/p/BxvFHllgiyG/)

(embed:https://www.instagram.com/p/BxvARzJAT32/)

(embed:https://www.instagram.com/p/Bxu_GsFAQtN/)

(embed:https://www.instagram.com/p/Bxu_WcIg1Sz/)

Οι παρεμβάσεις θα είναι μεγάλες και όλος ο χώρος αναμένεται να αποκτήσει πιο φιλικό για τους πεζούς χαρακτήρα. Σύμφωνα με το σχέδιο, η μονίμως γεμάτη αυτοκίνητα γέφυρα, που συνδέει τον Πύργο του Άιφελ με το σύστημα του μετρό, θα μετατραπεί σε πεζόδρομο που θα συνδέει δύο νέες δημόσιες πλατείες και ένα μικρότερο πάρκο.

Πολλά νέα δέντρα, γκαζόν και σιντριβάνια αναμένεται να κάνουν όλη την περιοχή πιο ελκυστική και ένα μέρος όπου οι Παριζιάνοι, αλλά και οι επισκέπτες θα μπορούν να περάσουν περισσότερο χρόνο με λιγότερη κίνηση και θόρυβο από αυτοκίνητα, όπως δήλωσαν οι δημοτικές αρχές.

Loader