Που πάνε οι ζάμπλουτοι μετανάστες του κόσμου;

Που πάνε οι ζάμπλουτοι μετανάστες του κόσμου;

Στην Αυστραλία από ότι φαίνεται

Που πάνε οι ζάμπλουτοι μετανάστες του κόσμου;

Από τους 95.000 εκατομμυριούχους του κόσμου τούτου που «αναγκάστηκαν» πέρυσι να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και να μεταναστεύσουν σε κάποια άλλη χώρα, περί τους 10.000 επέλεξαν να μεταβούν στην Αυστραλία, αγαπημένο προορισμό για τρίτη συνεχόμενη χρόνια των ζάπλουτων όλης της γης που αποφασίζουν να ακολουθήσουν τον «δύσκολο» δρόμο της ξενιτιάς. Σύμφωνα με την έκθεση Global Wealth Migration Review που δημοσιεύτηκε αυτές τις ημέρες από την AfrAsia Bank, τα χαρακτηριστικά που έλκουν χιλιάδες κατόχους προσωπικής περιουσίας άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στην Αυστραλία είναι η γειτνίαση της χώρας με τις αγορές της Ασίας, της Κίνας, κυρίως και της Ιαπωνίας, η σχετική ασφάλεια και σταθερότητα που επικρατεί αλλά και η απουσία φόρων κληρονομιάς.

Οι περισσότεροι από τους νέους αλλοδαπούς εκατομμυριούχους της 5ης πλουσιότερης (ανά κατά κεφαλήν ΑΕΠ) χώρας στον κόσμο προέρχονται από την Κίνα, την Ινδία και τη Βρετανία. Και αποτελούν, αναφέρει ο Guardian, μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος εκατομμυριούχων που σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης είναι «τα καναρίνια στο ανθρακωρυχείο της οικονομικής κατάρρευσης». Προειδοποιούν επίσης πως οι χώρες που είδαν τους εκατομμυριούχους τους να τις εγκαταλείπουν (η Βρετανία, για παράδειγμα, έχασε 4.000 πολίτες το 2017 θα πρέπει να ανησυχούν γιατί «εάν κάποιος εξετάσει την κατάρρευση οποιασδήποτε μεγάλης χώρας στην ιστορία, (διαπιστώνει πως συνήθως προηγείται η μετανάστευση των εύπορων ατόμων από αυτήν τη χώρα».

Πάντως πέρυσι στον κόσμο υπήρχαν 2.252 δισεκατομμυριούχοι, 584.000 πολυεκατομμυριούχοι με προσωπική περιουσία τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων δολαρίων και 15.2 εκατομμύρια «απλοί» εκατομμυριούχοι. Την ίδια χρονιά η μέση προσωπική περιουσία ανά τον κόσμο ανερχόταν στις 28.400 δολάρια. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα από το βρετανικό κοινοβούλιο, προβλέπεται έως το 2030 το πλουσιότερο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα μπορούσε να ελέγχει τα 2/3 του παγκόσμιου πλούτου.

Loader