Πτώση της μετοχής της Tesla

Πτώση της μετοχής της Tesla

Μετά την είδηση για κλήτευση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ

Πτώση της μετοχής της Tesla

Η μετοχή της Tesla Inc. σημείωσε χθες πτώση ύστερα από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έστειλε κλήτευση στον γνωστό κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η κλήτευση αφορά τα σχέδια του Elon Musk να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο και τον ισχυρισμό του ότι έχει «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση» για τη συμφωνία.

Η χθεσινή πτώση της τιμής της μετοχής άγγιξε το 4,5% …εξαϋλώνοντας την άνοδο της περασμένης εβδομάδας που προήλθε από τα tweets του Musk και τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο της Σαουδικής Αραβίας αγόρασε μερίδιο στην εταιρεία.

Το Fox Business, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απέστειλε πράγματι την κλήτευση, γεγονός που δείχνει ότι η έρευνα της υπηρεσίας έχει αποκτήσει πλέον επίσημο χαρακτήρα.

Τόσο η εκπρόσωπος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Judith Burns όσο και εκπρόσωπος της Tesla αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο.

Η Επιτροπή θέλει να μάθει τί ακριβώς εννοούσε ο Musk όταν «τιτίβισε» στις 7 Αυγούστου ότι διέθετε τη χρηματοδότηση για έξοδο της εταιρείας από το χρηματιστήριο, χωρίς να προσφέρει συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίξει αυτό τον ισχυρισμό.

Σχεδόν μια βδομάδα μετά, ο Musk είπε ότι η σιγουριά του βασιζόταν σε συζητήσεις με το Κρατικό Επενδυτικό Κεφάλαιο της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο εξέφρασε για πρώτη φορά ενδιαφέρον να συμβάλλει στην προοπτική εξόδου της εταιρείας από το χρηματιστήριο στις αρχές του 2017.

Loader