«Τουρισμός ευεξίας» ο νέος τρόπος διακοπών των πλουσίων

«Τουρισμός ευεξίας» ο νέος τρόπος διακοπών των πλουσίων

Τα γνωστά συνέδρια ευεξίας (wellness summits) διαρκούν ένα σαββατοκύριακο και κοστίζουν μέχρι και 5.000 ευρώ

«Τουρισμός ευεξίας» ο νέος τρόπος διακοπών των πλουσίων

Η νέα τάση είναι τα γνωστά πλέον retreats που ασχολούνται με το σώμα και το πνεύμα, τα resorts που περιλαμβάνουν προγράμματα ευεξίας, διαλογισμού και υγιεινής διατροφής.

Οι πλούσιοι πελάτες πληρώνουν ακόμη και 1.400 δολάρια τη διανυκτέρευση ρε αυτά resorts, που διαθέτουν ειδικούς στα θέματα ευεξίας, ενώ μπορεί να δώσουν και 5.000 ευρώ για τα συνέδρια ευεξίας των σαββατοκύριακων, τα γνωστά wellness summits.

Όλο και περισσότερα ξενοδοχεία πλέον διαμορφώνουν τους χώρους τους για να γίνονται πηγή χαλάρωσης και ηρεμίας για τους επισκέπτες τους, προσφέροντας παράλληλα προγράμματα διαλογισμού και θεραπείες που τονώνουν σώμα και πνεύμα.

Ο λεγόμενος «τουρισμός ευεξίας» (wellness tourism), είναι ένας ιδιαίτερα αναπτυσσόμενος κλάδος, με την αξία του να αγγίζει ήδη τα 640 δισ. δολάρια, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το 2022 θα έχει φτάσει τα 920 δισ. δολάρια.

Σε πολλούς είναι γνωστά τα yoga retreats, ωστόσο ο «τουρισμός ευεξίας» προσφέρει πολλά περισσότερα. Από τα υγιεινά γεύματα, στον σωστό ύπνο και μια σειρά από άλλες δραστηριότητες, όπως θεραπείες σπα, μασάζ, προγράμματα εκγύμνασης και διαλογισμού.

Ένα από τα πιο γνωστά τέτοια retreat-και αγαπημένα των celebrities, είναι το Chiva-Som, στην Ταϊλάνδη. Η διανυκτέρευση κοστίζει 1.400 δολάρια και υπάρχει η πολιτική της μίνιμουμ τριήμερης διαμονής.

(youtube:https://www.youtube.com/watch?v=CDCGrolMfnY)

Μετά είναι τα γνωστά συνέδρια ευεξίας (wellness summits) που διαρκών ένα σαββατοκύριακο και κοστίζουν μέχρι και 5.000 ευρώ. Ένα τέτοιο είχε διοργανώσει η Gwyneth Paltrow για πρώτη φορά το 2007 και έκτοτε έγινε ανάρπαστο.

Παράλληλα, μεγάλα ξενοδοχεία, έχοντας αφουγκραστεί τη νέα τάση, διαμορφώνουν τους χώρους τους για να βάλουν το wellness στη ζωή των επισκεπτών τους.

Πρόσφατα το γνωστό resort Amanera στη Δομινικανή Δημοκρατία, πρόσθεσε στις υπηρεσίες του το πρόγραμμα «Surf + Sun» με ενεργειακές θεραπείες, γιόγκα, υγιεινά γεύματα και μαθήματα διαλογισμού, στο καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.650 δολαρίων ανά διανυκτέρευση.

Το 2017, ο μέσος ταξιδιώτης αυτού του είδους του τουρισμού ξόδεψε κατά μέσο όρο 58% περισσότερα από όσα ξοδεύονται σε ένα μέσο ταξίδι στο εξωτερικό.

Loader