Έλληνες βραβεύονται για επανάσταση στον ήχο διαδικτυακών βίντεο

Έλληνες βραβεύονται για επανάσταση στον ήχο διαδικτυακών βίντεο

H ομάδα της ελληνικής start-up Twiddle πήρε το πρώτο βραβείο στο MITEF 2019, ανάμεσα σε 12 φιλανίστ

Έλληνες βραβεύονται για επανάσταση στον ήχο διαδικτυακών βίντεο

Μία από τις βασικές τάσεις τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η δημιουργία μικρών video.

Μάλιστα, υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές που δίνουν τη δυνατότητα να βελτιώσει κανείς την ποιότητα του video όσον αφορά το κομμάτι της εικόνας και να προσθέσει διάφορα εφέ.

Ένα video, όμως, εκτός από κινούμενες εικόνες, έχει και ήχο. Και είναι αξιοσημείωτο ότι δεν υπάρχουν εφαρμογές που να βοηθούν τους χρήστες προκειμένου να βελτιώσουν από πλευράς ήχου τα μικρά videos που φτιάχνουν.

H ομάδα της ελληνικής start-up Twiddle, όμως, που αποτελείται από τους Μάνθο Κωτσιόπουλο (co-founder & COO), Γιώργο Τσουμαλή (co-founder & CTO), Ζαφείρη Μπάμπο (co-founder and CAIO - Chief Artificial Intelligence Officer) και Χρήστο Τσικούδα ( CEO), έχει τη λύση.

Και δικαίως πήρε το πρώτο βραβείο στο MITEF 2019, ανάμεσα σε 12 φιλανίστ του εν λόγω διαγωνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: <a href='Ο Βασίλης Τζιγκούρας φτιάχνει αναπηρικά αμαξίδια για ζώα και όλοι μιλάνε γι'αυτόν)' target='_blank'>

Δεν είναι, όμως, πρωτάρηδες στην επιτυχία. Όπως μας εξηγούν, τόσο από τη βράβευσή τους John Pappa john competition, όσο και από την επιτυχημένη εκπροσώπηση της Ελλάδος από την ομάδα τους στην διεθνή διοργάνωση Get In The Ring στο Βερολίνο, έχουν βγει δυνατότεροι και έτοιμοι να ανταποκριθούν σε μια διεθνή αγορά με πολύ υψηλές απαιτήσεις.

Η ομάδα, μιλώντας στη HuffPost Greece, εξηγεί πώς ήρθε η φαεινή ιδέα για το πρώτο βήμα, το μυστικό της επιτυχίας και αναλύει τα επόμενά της βήματα.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η ιδέα διαμορφώθηκε όταν διαπίστωσαν ότι στα βίντεο που αναρτώνται καθημερινά στα μέσα, υπήρχε έλλειψη ηχητικών εφέ και ικανοποιητικού ήχου, παρόλο που ο ήχος είναι καταλυτικός στο να συνδέεται συναισθηματικά ο θεατής με το περιεχόμενο.

Ξεκίνησαν αναπτύσσοντας μια εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να προσθέτει με πολύ απλό τρόπο ποιοτικά ηχητικά εφέ και μουσική σε μικρά βίντεο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Η Κύπρια εμπειρογνώμονας Τεχνητής Νοημοσύνης

Γρήγορα έκαναν ένα σημαντικό επίσης βήμα και εμπλούτισαν τη λειτουργικότητά της με χρήση τελευταίων τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης για να αποκτήσει η εφαρμογή τους την ικανότητα αυτόματης αναζήτησης και ανεύρεσης κατάλληλης μουσικής ή/και ηχητικών εφέ, πράγμα το οποίο κίνησε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για κάτι πρωτοποριακό.

Σχολιάζοντας τον παράγοντας που εντυπωσιάζει τους κριτές, με αποτέλεσμα να διακριθούν τόσες πολλές φορές, δήλωσαν: "Κάτι που επανειλημμένα μας έχουν επισημάνει είναι ότι σε αυτό που κάνουμε βλέπουν μια δυναμική για scaling σε διεθνές επίπεδο. Αυτό πρόκειται για κάτι για το οποίο μεριμνήσαμε, και είναι δύσκολο να βρεις σε πολλές εφαρμογές. Επιπλέον εντυπωσιάζει και η πρωτοποριακή διαμόρφωση του μοντέλου υπηρεσιών που θα παρέχουμε, και ειδικότερα της χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης σε ένα χώρο που δεν υπάρχει επαρκής υιοθέτηση της τεχνολογίας".

Πληροφορίες από HuffPost Greece.

Loader