Γίνε ευτυχισμένος με 5 τρόπους και μέσα σε 15 λεπτά

Γίνε ευτυχισμένος με 5 τρόπους και μέσα σε 15 λεπτά

Καθηγητής του πανεπιστημίου Harvard παρατηρώντας τους ανθρώπους από κοντά σε καθημερινή βάση, κατάληξε σε κάποια συμπεράσματα

Γίνε ευτυχισμένος με 5 τρόπους και μέσα σε 15 λεπτά

Ο Shawn Achor, προτού γίνει σύμβουλος κορυφαίων εταιρειών και συγγραφέας, πέρασε δέκα χρόνια διεξάγοντας έρευνες και διδάσκοντας στο διάσημο πανεπιστήμιο Harvard.

Εκεί και παρατηρώντας τους ανθρώπους από κοντά και σε καθημερινή βάση, κατάληξε σε κάποια συμπεράσματα όσον αφορούν στην ευτυχία μας.

Για την ακρίβεια, ανακάλυψε σύμφωνα με τον ίδιο, ότι καθένας από εμάς υιοθετώντας πέντε απλές πρακτικές διάρκειας 15 μόνο λεπτών, έχει τη δυνατότητα να κάνει την κάθε του μέρα ευχάριστη και να γίνει εν τέλει ευτυχισμένος.

Οι 5 αυτοί τρόποι είναι:

  1. Διαλογισμός

Αδειάστε το μυαλό σας από αρνητικές σκέψεις και αγωνίες. Κλείστε τα μάτια και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας για 15 λεπτά. Αυτός είναι ένας τρόπος να μειώσετε το στρες σας, ενώ παράλληλα αυξάνετε την ευτυχία σας.

  1. Γυμναστική

Αρκούν 15 λεπτά γυμναστικής για να νιώσουμε ευεξία και καλύτερα με τον εαυτό μας. Ακόμη και το περπάτημα είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία και την ψυχολογία μας.

  1. Αποκτήστε ένα ημερολόγιο

Αφιερώστε 15 λεπτά κάθε μέρα γράφοντας κάτι θετικό που ζήσατε το τελευταίο 24ωρο. Μπορείτε επίσης να γράφετε κάθε μέρα τρία καινούργια πράγματα για τα οποία νιώθετε ευγνωμοσύνη.

  1. Πείτε έναν καλό λόγο σε κάποιον

Ξεκινήστε τη μέρα σας γράφοντας ένα όμορφο μήνυμα σε κάποιον που αγαπάτε ή μίλήστε στο τηλέφωνο με ένα άτομο που σας κάνει να νιώθετε όμορφα. Πείτε του έναν καλό λόγο και εκφράστε τα συναισθήματά σας.

  1. Ζήστε τη στιγμή και παρατηρήστε γύρω σας

Για να ζήσετε τη στιγμή, πρέπει να συγκεντρωθείτε στο τώρα. Παρατηρήστε γύρω σας και εστιάστε σε μια όμορφη εικόνα. Είτε αυτό είναι μια όμορφη πεταλούδα σε ένα παράθυρο ή μια όμορφη γάτα που περνάει δίπλα σας ή ένα παιδάκι που κρατάει από το χέρι τη μητέρα του. Το να ζείτε τη στιγμή και να παρατηρείτε τα μικρά πράγματα, θα σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε πιο θετικές εμπειρίες.

Πληροφορίες από bovary.gr

Loader