Αγαπητή Κοινοτάρχισσα Ζυγίου

Αγαπητή Κοινοτάρχισσα Ζυγίου

Αγαπητή Κοινοτάρχισσα Ζυγίου
Ανοιχτή επιστολή στην Γεωργία Μιχαήλ

Αγαπητή κ. Μιχαήλ,

Έχω αναγνώσει το μήνυμα που αναρτήσατε σχετικά με την δημιουργία (link στην κοινότητά σας και από αυτό κράτησα την ανησυχία σας, “ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΖΥΓΙ????”.

Παρόλο που δεν σας γνωρίζω προσωπικά αντιλαμβάνομαι πως “Η νέα μουχτάρενα του Ζυγίου είναι όμορφη νέα και λαμπερή, έτοιμη αλλάξει τα πάντα για μια καλύτερη κοινότητα”. Ιδιαίτερα ελκυστική η περιγραφή που τιτλοφορούσε συνέντευξη που παραχωρήσατε μετά την εκλογή σας, έστω και με τη δόση σεξισμού που εμπεριείχε.

Δεν σας γνωρίζω αλλά υποθέτω πως είστε πολύ δυναμική γυναίκα, με ενδιαφέρον για τα κοινά και ανησυχίες για το μέλλον, εξού και η ανάγκη σας να εμπλακείτε ενεργά.

Υποθέτω πως έχετε τον σεβασμό των συμπολιτών σας, στηρίζετε το παγκάρι της ενορίας σας, συνεισφέρετε στις εκάστοτε φιλανθρωπίες και έχετε στηρίξει οικονομικά αυτές τις ημέρες τις προσπάθειες για τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα.

Υποθέτω πως στο σπίτι σας χωρίζετε τα σκουπίδια σε τρεις κάδους, γυαλί-χαρτί-πλαστικό και πως τα παλιά σας ρούχα που βρίσκονται σε καλή κατάσταση τα βάζετε στους κάδους του Ανάκυκλου.

Επιπλέον φαντάζομαι πως ως μητέρα ανήλικου βιώνετε, όπως οι πλείστες -τυχερές- μάνες, το τρεχαντήρι του πλυσίματος δοντιών, τις κούρσες για τα φροντιστήρια, την επιβολή τριήμερης τιμωρίας και στέρησης τάμπλετ.

Κυρία Μιχαήλ, αντιλαμβάνομαι πως η κοινότητά σας θα στερηθεί την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα κατασκηνωτικό χώρο για να φιλοξενεί παιδιά με μάνα, πατέρα, σχολείο, τρεις κάδους ανακύκλωσης, εισφορές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και τάμπλετ.

Αντιλαμβάνομαι επίσης πόσο τυχερή είστε που η κοινότητά σας στο Ζύγι έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει εκατό παιδιά που στερούνται όλα τα πιο πάνω.

Πάντα μου άρεσε να ασχολούμαι με τα κοινά.Προσδοκούμε και φανταζόμαστε να κάνουμε μια κοινότητα καθαρή, προοδευτική και σύγχρονη. Θα εργαστούμε με συνέπεια και ειλικρίνεια για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας”, είχατε δηλώσει σε συνέντευξή σας προ διετίας.

Και πόσο τυχερή είστε που μπορείτε σήμερα να κάνετε το όραμά σας πράξη γιατί όταν μιλούσατε για το μέλλον των “παιδιών μας”, δεν εννοούσατε μόνο των δικών σας παιδιών και των γειτόνων σας, έτσι; Μιλούσατε για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Δυστυχώς αδυνατώ να κατανοήσω την ανησυχία σας, “ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΖΥΓΙ????”, γιατί αν τον ανοίξουμε τον χάρτη και κλείσουμε τα μάτια, πέρα απ’ το Ζύγι θα δούμε φωτιές, πλημμύρες, φτώχεια, πολέμους.

Σίγουρα μπορεί κάποιος να βλέπει και τους μελλοντικούς κατασκηνωτικούς χώρους στον παγκόσμιο χάρτη.

Όμως, υποθέτω και πάλι, αφότου είδατε την μεγάλη εικόνα, αντιληφθήκατε πως αυτό μπορεί να περιμένει και πως μπορεί να εντοπίσουμε ένα άλλο χώρο για τα παιδιά με μάνα, πατέρα, σχολείο, τρεις κάδους ανακύκλωσης, εισφορές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και τάμπλετ.

Γι’ αυτό κατεβάσατε και την ανάρτησή σας έτσι;

Είστε πολύ τυχερή κ. Μιχαήλ. Είστε κοινοτάρχισσα μίας περιοχής που θα φιλοξενεί μια υπόσχεση μέλλοντος για ανήλικα που τους έχουν διαρρήξει το παρόν.

Χαιρετισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Πλατανίστεια και Ζύγι συναγωνίζονται για τον τίτλο του χειρότερου «μουχτάρη από την κόλαση»

Loader