Τουρίστες και κάτοικοι της Αμμοχώστου μιλούν on camera για τη ραγδαία ανάπτυξη της πόλης

Τουρίστες και κάτοικοι της Αμμοχώστου μιλούν on camera για τη ραγδαία ανάπτυξη της πόλης

Τουρίστες και κάτοικοι της Αμμοχώστου μιλούν on camera για τη ραγδαία ανάπτυξη της πόλης
Ντοκιμαντέρ ΔΙΑΜΑΝΤΙ γυρισμένο το 1973

Διαμαντάκι θα χαρακτηρίζαμε vintage ντοκιμαντέρ του ΡΙΚ που ανέβηκε στο vimeo τρεις μήνες πριν και απαθανατίζει τουρίστες και κατοίκους της Αμμοχώστου να μιλούν για τη ραγδαία ανάπτυξη της πόλης στο έτος 1973, έναν δηλαδή χρόνο πριν τον πόλεμο.

Το ντοκιμαντέρ με τη σπουδαία μουσική και τα πλάνα - χρυσάφι ανέβηκε ολόκληρο στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης του αρχείου του ΡΙΚ (του γνωστού Ηρόδοτου) και είναι αντιπροσωπευτικό για την τότε εντυπωσιακή ανάπτυξη της πόλης, όχι μόνο σε οικοδομικό αλλά και σε πολιτισμικό επίπεδο.

Σημειώνεται: Τουρίστες και κάτοικοι της Αμμοχώστου παραθέτουν τη γνώμη τους για την ομορφιά και την ραγδαία ανάπτυξη της πόλης, με τις απόψεις να διίστανται. Άτομα της τέχνης και των γραμμάτων μιλούν στην κάμερα, με τον 90χρονο δάσκαλο Μιχαήλ Κούμα να κάνει μια σύντομη αναδρομή για την πόλη της Αμμοχώστου πριν τη βιομηχανική και τουριστική της ανάπτυξη. Η βιομηχανία στην πόλη ξεπερνά κάθε προσδοκία, ο τουρισμός της την κάνει γνωστή στο εξωτερικό και οι τέχνες ακμάζουν με την Δημοτική Πινακοθήκη, τη Σχολή Γλυπτικής του 'Αντη Χατζηαδάμου και τις παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας να κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Τέλος, ο Δήμαρχος Αντρέας Πούγιουρος μιλά για τα όνειρα και τους στόχους του για τη μελλοντική Αμμόχωστο.

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ: Μέσα στην πόλη των φιδιών και των κάκτων [ΦΩΤΟΣ]

ΠΑΡΑΓΩΓΗ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Γιώργος Κομίτης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΡΙΚ

(vimeo: https://vimeo.com/320717846 text: Πηγή popup:yes)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ανακοινώθηκε η έκρηξη του Chernobyl στα ελληνικά μέσα

Loader