Με αφορμή τη σημερινή, μαύρη επέτειο

Με αφορμή τη σημερινή, μαύρη επέτειο

Με αφορμή τη σημερινή, μαύρη επέτειο
Δεν θα ...

Γράφει ο Πάνος Παρράς

1950: Μονομερώς ψηφίζαμε για την Ένωση, δεν θα ξεσηκώνονταν οι Μουσουλμάνοι της Κύπρου.

1955: Ξεκινάμε ένοπλο αγώνα για την Ένωση, δεν θα αντιδρούσαν οι Τούρκοι της Κύπρου..

1963: Μονομερώς αποφασίζουμε να αλλάξουμε τα 13 σημεία και ουσιαστικά να υποβαθμίσουμε τους Τ/κ απο κοινότητα σε μειονότητα. Δεν θα ακρωτηρίαζαν την κυβέρνηση οι Τ/κ, ούτε θα προετοιμάζονταν για σύρραξη.

1964: Μπήκαμε στον τ/κ θύλακα για να τους πετάξουμε στη θάλασσα. Δεν θα βομβάρδιζε η Τουρκία.

1974: Ρίξαμε την κυβέρνηση γιατί η Κύπρος ήταν "ελληνική". Δεν θα εισέβαλαν οι Τούρκοι και θα γινόταν η μισή "τουρκική¨.

1978-83: Απορρίψαμε το Αμερικανικό-Βρετανικό-Καναδικό Σχέδιο και τους Δείκτες Ντε Κουεγιαρ. Δεν θα προχωρούσε σε ανακήρυξη του ψευδοκράτους ο Ντενκτάς, με ξεκάθαρες κρατικές δομές στο βορρά.

2004: Απορρίπτουμε το μοναδικό σχέδιο λύσης που τέθηκε προς ψήφιση. Δεν θα αναβαθμιζόταν ο βορράς, ούτε εμείς θα ζούσαμε ακόμα με τη ψευδαίσθηση ότι η ΕΕ θα μας έφερνε διά μαγείας ένα καλύτερο.

2017: Φτάνουμε μια ανάσα πριν την υπογραφή Συμφωνίας Συναντίληψης υπό το πλαίσιο Γκουτέρες, αλλά το τουμπάρουμε για την ασφάλεια επανεκλογής. Δεν θα μας περικύκλωναν τα τουρκικά τρυπάνια στην ΑΟΖ.

2019: Απορρίπτουμε την πρόταση Ακιντζι για κοινή Επιτροπή διαχείρισης του Αερίου, χωρίς καμία αντιπρόταση που να πείθουμε για την αναγνώριση των Τ/κ δικαιωμάτων ή να αναγκάζουμε την Τουρκία να επιστρέψει σε διαπραγματεύσεις. Δεν θα...

Loader