17 Mar 2018

Meanwhile in Cyprus: Τέσσερις WTF? ειδήσεις που θα σε κάνουν να πεις «σαν την Κύπρο εν έσιει»

Γιατί στη Νήσο των Αγίων, αν μη τι άλλο, δεν βαριόμαστε ποτέ

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός.

Στην Πάφο πήγαν τη φράση “ακόμα ένας νεκρός στην άσφαλτο” σε άλλο επίπεδο

Αυτό που συνέβη την Πέμπτη στην Πάφο είναι από εκείνα τα περιστατικά που συνήθως το βλέπουμε σε κακής ποιότητας βιντεάκια από κάποια μακρινή επαρχία της Κίνας που μας έκανε share κάποιος αθκειασερός φίλος: Νεκροφόρα καθώς βρισκόταν εν κινήσει άνοιξε η πίσω πόρτα και το φέρετρο -με τον νεκρό μέσα- έπεσε στον δρόμο. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς προκάλεσε το περίεργο αυτό ατύχημα -η πληροφορία πως ο οδηγός έβαλε κατά λάθος το όχημα στη νεκρά ελέγχεται ως μαύρο χιούμορ- όμως η αλήθεια είναι πως η απροσεξία αυτή έδωσε στους οδηγούς που βρίσκονταν πίσω ένα ολοκαίνουριο νόημα στον όρο “νεκρώσιμος ακολουθία”.

Τουλάχιστον στην επόμενη καμπάνια θα μπορούν να διαφημίσουν “Φέρετρο από καρυδιά - 2000 ευρώ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ”

Η ΠΟΕΔ (ναι, οι δάσκαλοι for fuck’s sake) ανακοινώνει σεμινάριο αυτοβοήθειας με ομιλήτρια την Άντζυ Λουπέσκου και μετά το ακυρώνει γιατί δεν υπολόγισε ότι θα τους έκραζαν σ' αυτή τη ζωή

Μόλις μια μέρα μετά που η μισή Κύπρος θρηνούσε στο Facebook τον χαμό του Stephen Hawking κυκλοφόρησε αυτό:

Τώρα, αν εγώ προσωπικά ήθελα για οποιοδήποτε λόγο να τρολάρω την ΠΟΕΔ Πάφου πιθανότατα να μην κατάφερνα να σκεφτώ κάτι τόσο τραγελαφικό - ακόμα κι εγώ ενίοτε αυτολογοκρίνομαι γιατί τρομάζω με την πάρτη μου! H Άντζυ (ή Ατζιλ ακόμα και η επίσημη ιστοσελίδα της δυσκολεύεται ν’ αποφασίσει) Λουπέσκου για τους μη γνωρίζοντες δηλώνει “διαισθητικής ψυχολόγος, υπνοθεραπεύτρια και ερευνήτρια της Μεταφυσικής”, στη σφαίρα της τελευταίας προφανώς εντάσσεται η απόφαση ενός συνδικαλιστικού οργάνου εκπαιδευτικών να διοργανώσει ομιλία/σεμινάριο με την τύπισσα που ισχυρίζεται ότι στην προηγούμενη ζωή του ο Τσίπρας ήταν “Λιβανέζος έμπορος ξυλείας και ερασιτέχνης αστρονόμος” (δεν τα βγάζω απ’ το μυαλό μου ξέρετε)

Λιβανέζος; Περίεργο αν σκεφτείτε ότι συνήθως κάνω τον Κινέζο

Η κυρία Λουπέσκου φυσικά έχει κάθε δικαίωμα να δηλώνει ακόμα και 21η μετενσάρκωση του Δαλάι Λάμα αν αυτό βάζει ζεστό φαγητό στο τραπέζι της και με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω που τα πιστεύουν αυτά ώστε να σιγουρευτεί ότι το εν λόγω φαγητό είναι χαβιάρι beluga.

Όμως στ’ αλήθεια οι δάσκαλοι της ΠΟΕΔ Πάφου θεώρησαν ως αντιπροσωπευτικό του εκπαιδευτικού κι επιμορφωτικού χαρακτήρα της συντεχνίας τους ένα σεμινάριο με τίτλο “Προτάσεις για την επιτυχία στη ζωή - Κατάλληλες γνώσεις, Αυτογνωσία, Αυτοπεποίθηση, Θέληση” από μία που δηλώνει μεταξύ άλλων “ερευνήτρια μεταφυσικής”;;;

Εκτός κι αν αντιλαμβανόμενοι το χάλι της δημόσιας εκπαίδευσης πρόσφεραν με τη συγκεκριμένη εκδήλωση κάποιου είδους back up plan, τύπου "μην ανησυχείτε ακόμα κι αν τα σκατώσετε στη ζωή σας λόγω κακής εκπαίδευσης μπορείτε πάντα να πετύχετε πουλώντας αμφιλεγόμενο life coaching σε όσους (νομίζουν πως) το έχουν ανάγκη".

Όμως παρά το γεγονός ότι η κυρία Λουπέσκου ειδικεύεται στις προηγούμενες ζωές η ΠΟΕΔ δεν προέβλεψε ότι θα έτρωγε το κράξιμο της αρκούδας σ’ αυτή τη ζωή με συνέπεια η εκδήλωση να ακυρωθεί το ίδιο ήσυχα και διακριτικά όπως ανακοινώθηκε.

Karma is a bitch, right?

H Αρετή Δημοσθένους δηλώνει πως “για την ομοφυλοφιλία και την κτηνοβασία κατέστρεψε ο Θεός τα Σόδομα & Γόμορα” κατά τ’ άλλα όμως δεν ταυτίζει τις δύο έννοιες

Τη μέρα που η σύγχρονη, ευρωπαϊκή Κύπρος έπεφτε από τα σύννεφα με την υπόθεση του 61χρονου κτηνοβάτη της Χοιροκοιτίας, η κυρία Αρετή Δημοσθένους, η εθνική μας κανονολόγος/διεθνολόγος/ισλαμολόγος/θρησκειολόγος/κοινωνιολόγος/υπάρχειλόγοςτηςΠαπαρίζου, έλεγε στα “Πρωινά νέα” του TV One και τον Ονούφριο Σωκράτους τα ακόλουθα:

Ω ναι, η πράα και γλυκομίλητη αυτή διασταύρωση Τένιας Μακρή κι Ελένης Λουκά επιστράτευσε το αρχαιότερο κόλπο στο βιβλίο για να περάσει υποδόρια μία από τις πιο ύπουλες, προσβλητικές, βρόμικες και κατάφωρα αντιχριστιανικές τακτικές της Εκκλησίας: την ταύτιση της ομοφυλοφιλίας με την ποινικά διωκόμενη διαστροφή της κτηνοβασίας λέγοντας πως γι’ αυτά τα δύο ο Θεός αποφάσισε να καταστρέψει τα Σόδομα και τα Γόμορα κάτι που προφανώς για την κα Δημοσθένους αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός (όπως φαντάζομαι και ο πρώτος εξαιρετικής ποιότητας μπάφος της ιστορίας, η Καιόμενη Βάτος). Ιδού κι η απόδειξη:

Σε διευκρινιστική ερώτηση του Ονούφριου η κα Δημοσθένους -φυσικά- αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ταυτίζει τις δύο έννοιες, αλλά εντελώς συμπτωματικά βρίσκονται στην ίδια πρόταση και ακριβώς στο ίδιο επίπεδο κινδύνου να πέσει φωτιά να σε κάψει. Κατά τ’ άλλα όμως, δεν ταυτίζονται.

Ι see what you did there...

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ζητάει με επιστολή του σε διεθνή ΜΜΕ “ποιοτικούς τουρίστες” - Χιλιάδες Άμις, Μορμόνοι και Κουάκεροι ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του

Ξεχάστε τους κοκκινομούρηδες νεαρούς Βρετανούς και Σκανδιναβούς που περιφέρονται μεθυσμένοι και διαρκώς καυλωμένοι στα στενά της Αγίας Νάπας, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος έχει πλάνα να μετατρέψει την έδρα του Senior Frog’s σε Μόντε Κάρλο και οι μέχρι τώρα τακτικοί θαμώνες δεν χωράνε πια στην εικόνα γιατί του χαλάνε το ίματζ. Για την επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος τα είπαμε εδώ.

Θα σταθούμε μόνο στην πρόθεση του κ. Καρούσου να βάλει φρένο στις παρανομίες και την εγκληματική συμπεριφορά των “κακής ποιότητας τουριστών”, όπως τους χαρακτηρίζει, με την εγκατάσταση συστήματος καμερών παρακολούθησης CCTV, έτσι για να δείξει ότι δεν αστειεύεται. Κι αυτό προέρχεται από το δήμαρχο μιας πόλης όπου το 2012 συνέβη αυτό:

Και τρία χρόνια μετά αυτό:

Yeap, σε μια μικρή πόλη όπου το ... μονό φονικό θεωρείται μπανάλ, ο Δήμος πιστεύει ότι μερικοί μεθυσμένοι Άγγλοι που ενίοτε ανταλλάσσουν καμιά ψιλή ή πηδιούνται στο δρόμο, στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά του να γίνει Μονακό γιατί προφανώς το Παλέρμο έχει ήδη ξεπεραστεί.

Σχετικά με τον συντάκτη

Μαρίνος Νομικός

Χιούμορ, ευφυϊα, καυστικότητα κι αντανακλαστικά γατίσια! Αυτός είναι ο Μαρίνος Νομικός κι αν δεν κατέχεις, για ρίξε βλέφαρο στα κείμενά του, μεμιάς θα καταλάβεις!

Δες κι αυτά

Ιστορίες