Το χρήμα στο λαιμό μας: 5 τρόποι που το φυσικό αέριο θ' αλλάξει τις ζωές μας

Το χρήμα στο λαιμό μας: 5 τρόποι που το φυσικό αέριο θ' αλλάξει τις ζωές μας

Το χρήμα στο λαιμό μας: 5 τρόποι που το φυσικό αέριο θ' αλλάξει τις ζωές μας
Τι φέρνει για την Κύπρο η επόμενη μέρα του «Γλαύκου» : Μια ανάλυση τόσο βαθιά που χρειάζεται τη δική της γεώτρηση

Όχι πια μία οικιακή βοηθός για κάθε σπίτι αλλά για κάθε δωμάτιο

Δεν σας έτυχε να χρειαστείτε άμεσα τη μαυρού σας (ναι ρε συ, μαυρού, τώρα που θα γίνουμε πλούσιοι ποιος τη γαμάει την πολιτική ορθότητα) πχ εάν χεστεί το βρέφος στην καλάθα παραδίπλα από κει που κάθεστε και προσπαθείτε να τελειώσετε την τελευταία Δημουλίδου ή όταν κάποιος πρέπει να ξαναγεμίσει με νερό τα ποτήρια σας την ώρα του δείπνου κι εκείνη να είναι απασχολημένη σε κάποιο άλλο μέρος του σπιτιού ή -Θεός φυλάξοι- να έχει ρεπό; Μεγάλο σπάσιμο έτσι;

Όταν όμως γίνουμε Ντουμπάι από την πώληση του φυσικού αερίου το πρόβλημα θα λυθεί με τη δυνατότητα του κάθε νοικοκυριού να απασχολεί μία οικιακή βοηθό σε κάθε δωμάτιο για άμεση εξυπηρέτηση χωρίς γκρίνιες και καθυστερήσεις κι εννοείται με μειωμένο μισθό (είπαμε ότι έχουμε λεφτά αλλά δεν θα τα πετάμε κιόλας) αφού θα υπολογίζεται πλέον με το τετραγωνικό. Οι οικιακές βοηθοί από χώρες της ΝΑ Ασίας περιορίζονται στις κατώτερες κάστες της κυπριακής κοινωνίας (που βασικά είναι οι ίδιες, δηλαδή η Σριλακένζα θα μπορεί πλέον να έχει τη Βιετναμέζα της) καθώς η μεσαία και ανώτερη τάξη θα έχουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνουν ιπτάμενες Αγγλίδες γκουβερντάνες, καλλίφωνες χορευταρούδες Αυστριακές μοναχές ή κάποιον απελπισμένο διαζευγμένο μεταμφιεσμένο σε ηλικιωμένη οικονόμο, γιατί αν δεν σου ξεσκατώσει τη γριά μάνα σου κάποια με τρία πτυχία, μάστερ και προφορά Νέας Αγγλίας τότε πως διάολο θα καταλάβουμε διαφορά με την προ-αερίου εποχή;

Ξεχάστε λύση, πάμε για εκποίηση

Για πολλά μπορούμε να κατακρίνουμε τον Ερντογάν (όπως πχ ότι έχει παραβιάσει τις μισές σχεδόν γνωστές διεθνείς Συνθήκες) σίγουρα όμως όχι ότι δεν κοιτάζει το συμφέρον της Τουρκίας. Έτσι όταν πλέον θα κολυμπάμε στο χρήμα, θα καθόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με άλλο αέριο αέρα, θα χτυπάμε το χέρι δυνατά και θα λέμε στον Ταγίπ: “Πόσα θέλεις μεγάλε;”. Εκείνος λογικά θα γίνει Τούρκος, θα φωνάξει “η τζουμχουριέτ μου δεν είναι για πούλημα”, εμείς θα τον αφήνουμε για λίγο να κάνει το κομμάτι του για εσωτερική κατανάλωση και μετά θα βγάζουμε τη μάτσα, θα σαλιώνουμε τον αντίχειρα και θα φεύγουμε από κει όχι μόνο με τα κατεχόμενα αλλά και με bonus την Ίμβρο, τον τρίτο κύκλο του Kara Sevda και το 40% της Φενέρ Μπαχτσέ.

Η εποχή που ο Κυπραίος καυχιόταν για την ιδιόκτητη μονοκατοικία του στη Μακεδονίτισσα έχει περάσει ανεπιστρεπτί

Χέσε ψηλά κι αγνάντευε: Πύργοι από την Πέγεια μέχρι τη Δερύνεια

Η εποχή που ο Κυπραίος καυχιόταν για την ιδιόκτητη μονοκατοικία του στη Μακεδονίτισσα έχει περάσει ανεπιστρεπτί, πλέον το να ζεις σε χαμηλό σπίτι είναι χωριάτικο και ξεπερασμένο. Δεν νοείται να μοστράρεσαι ως Μανχάταν της Μεσογείου και το μόνο που έχεις να επιδείξεις σε skyline να είναι κάτι ψωρο-πύργοι στη Λεμεσό, άσε που θα γίνουμε ρεζίλι σε όποιο τσουνάμι, μετεωρίτη ή Γκοτζίλα εμφανιστεί για να μας καταστρέψει. 'Αλλο να πέφτουν οι ουρανοξύστες σαν ντόμινο κι άλλο να ισοπεδώνονται ταπεινές μονοκατοικίες με αναμονές. Πύργοι λοιπόν υποχρεωτικά σε όλη την ακτογραμμή από την Πέγεια μέχρι τη Δερύνεια με εξεζητημένες ονομασίες (συγγνώμη όχι άλλα Γιάννα Μαρί και Φρόσω Κορτ) και τεράστια λογότυπα πολυεθνικών κολοσσών στην κορυφή γιατί άλλο να βλέπει ο άλλος από το αεροπλάνο ExxonMobil και άλλο Pambos Pambou LTD (τα HQ των τοπικών επιχειρήσεων θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα για ευνόητους λόγους). Όσο για τυχόν εμπόδια στην ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης, όπως οι θαλάσσιες χελώνες και φώκιες, με γνώμονα πάντα την προστασία και επιβίωσή τους, μεταφέρονται στο Τρόοδος όπου εκτός από περιβάλλον θ’ αλλάξουν και είδος (“Σιγά τώρα, απλά καταργείται το “θαλάσσια” από την ονομασία” δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος).

Δωρεάν παιδεία και υγεία; Αυτά είναι για τη μπασκλασαρία

Ποιος χρειάζεται δωρεάν παιδεία και υγεία όταν κολυμπάς στα πετροδόλαρα (ή... αεριοευρώ ορθότερα); Τα δημόσια σχολεία καταργούνται αφού πλέον όλοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα ιδιωτικά τα οποία με τη σειρά τους διαχωρίζονται σε βαθμίδες, σούπερ ντούπερ ακριβά για την ελίτ, παράλογα ακριβά για τη μεσαία τάξη και τα εξευτελιστικά το-ίδιο-ακριβά-και-πριν-το-αέριο για την κατώτερη, γιατί όπως τόνισε και ο Αβέρωφ Νεοφύτου στον ετήσιο χορό της Ένωσης “το αφεντικά-και-δούλοι-ίσοι-γινήκαμε-ούλοι απλά δεν μπορεί να λειτουργήσει σε μια υγιή καπιταλιστική κοινωνία”. Τα περισσότερα δημόσια σχολεία θα ισοπεδωθούν ώστε να γίνουν Δημόσιοι Κήποι και να πραγματοποιηθεί έτσι το όραμα του MLK Φούλη (και δεν εννοούμε Martin Luther King) για απογευματινό περίπατο της Αγίας Κυπριακής Οικογένειας, ενώ κάποια θα διατηρηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες της κατώτατης κάστας των μη-Δυτικών οικιακών βοηθών. Όσο για τη δημόσια υγεία.. εε.. δεν πρόκειται να μας λείψει κάτι που δεν είχαμε ποτέ, σωστά; Το ΓεΣΥ εγκαταλείπεται προς μεγάλη απογοήτευση του πρώην υπουργού Γιώργου Παμπορίδη που δεν μπορεί πια να κατηγορήσει τους γιατρούς ότι κοιτάζουν αφ’ υψηλού τους ασθενείς από το ρετιρέ τους - πλέον τους κοιτάζουν στα ίσα στο απέναντι ρετιρέ.

Ο πολιτισμός αποκτά ένα ολοκαίνουργιο νόημα

Όταν είσαι πλούσιος κανένας δεν σε κρίνει για την κουλτούρα σου, όλοι υποθέτουν ότι είσαι καλλιεργημένος εφόσον το φυσάς - αντίληψη με την οποία πορεύονταν με επιτυχία η κυπριακή κοινωνία από το ‘80 μέχρι σήμερα (με ένα μόνο μικρό διάλειμμα τα πρώτα χρόνια μετά το κούρεμα). Συνεπώς το ότι ο ΘΟΚ γίνεται καζίνο ενσωματώνοντας τις παραστάσεις ως residency ή ότι δεν προβάλλουμε όπερες της Met στο K Cineplex αλλά τις φέρνουμε αυτούσιες, δεν αγγίζουν καν το μεγαλείο της πολιτιστικής μας αναγέννησης που σηματοδοτεί η πρεμιέρα του τηλεοπτικού The Real Housewives of Limassol.

Loader