Σε μπαρ, σε κλαμπ και σε φεστιβαλικά events της Κύπρου γράφεται σύγχρονη μουσική ιστορία

Σε μπαρ, σε κλαμπ και σε φεστιβαλικά events της Κύπρου γράφεται σύγχρονη μουσική ιστορία

Σε μπαρ, σε κλαμπ και σε φεστιβαλικά events της Κύπρου γράφεται σύγχρονη μουσική ιστορία
Και επιτέλους κάποιος αποφάσισε να τη χαρτογραφήσει!

Από εμβληματικά πια φεστιβάλ μέχρι μικρότερα και πιο εξειδικευμένα events και απ’ τα ευφάνταστα και αριστουργηματικά playlists που φτιάχνονται συνεχώς από ντόπιους και πολυτάλαντους DJ καλλιτέχνες μέχρι τις εκπληκτικές local μπάντες και τους μουσικούς που κάνουν διεθνή πια καριέρα, στη σύγχρονη μουσική σκηνή της Κύπρου γράφεται τα τελευταία χρόνια ιστορία και επιτέλους κάποιος αποφάσισε να τη χαρτογραφήσει!

Για να γίνουμε πιο ακριβείς, ένα σπουδαίο εγχείρημα της χαρτογράφησης της κυπριακής True Music σκηνής έχει μόλις αρχίσει. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ντόπιοι καλλιτέχνες που συχνά δημιουργούν αυθεντικά masterpieces και ενδεχομένως να μένουν στην αφάνεια, θα αποκτήσουν επιτέλους την ευκαιρία να μοιραστούν τη δουλειά τους με ένα αρκετά πιο ευρύ κοινό ...

Δεν μιλάμε ωστόσο για κυπριακή ευρηματικότητα και πρωτοβουλία αλλά για κάτι πολύ πιο international. Κάτι που σχετίζεται άμεσα με δημοφιλείς στη παγκόσμια μουσική βιομηχανία όρους, όπως για παράδειγμα το λεγόμενο True Music.

Το True Music δεν ξεφύτρωσε από το πουθενά. Είναι ένας διαρκώς ανελισσόμενος όρος που δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο genre και σίγουρα δεν είναι άσχετος με την ατάκα- στανταράκι που κάθε φορά σχεδόν βγαίνει απ’ τις συνεντεύξεις που δημοσιεύουμε με μουσικούς. Το είδος της μουσικής ούτε με την αξία της σχετίζεται ούτε με την αυθεντικότητά της, συνεχώς μας λένε και μας επαναλαμβάνουν. Η αυθεντική μουσική έχει να κάνει με τις προθέσεις και το σκοπό της δημιουργίας της. Πολύ απλά, είναι η μουσική που δεν προσαρμόζεται σε εμπορικούς κανόνες και trends αλλά ως στόχο έχει την έκφραση και την αυθεντικότητα.

Η μουσική που δεν προσαρμόζεται σε εμπορικούς κανόνες και trends


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η εποχή που ζούμε είναι θαυμάσια


Mιλάμε ουσιαστικά για μια πλατφόρμα που σε συνεργασία με το Ballantine's, τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει τα μέγιστα στην παγκόσμια προώθηση της underground μουσικής σκηνής. Από το 2013, για να μιλήσουμε με αριθμούς, έχουν συνολικά παρουσιαστεί και χαρτογραφηθεί οι ιστορίες 28 τοπικών μουσικών σκηνών σε τρεις διαφορετικές ηπείρους!

Μέχρι σήμερα, χάρη στα παγκόσμια show True Music σε συνεργασία με το Boiler Room, έχει δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους από 220 καλλιτέχνες να μοιραστούν τη μουσική τους με ακροατήριο πέραν των 115 εκατ. θεατών από περισσότερες από 150 χώρες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το Ballantine’s True Music στέκεται βασικά δίπλα στις alternative underground μουσικές κοινότητες που βρίσκονται στο παρασκήνιο και επιχειρεί να τις φέρει στο προσκήνιο.

Με άλλα λόγια, οι μουσικές κοινότητες βρίσκονται στην καρδιά της πλατφόρμας True Music, η οποία στηρίζει ένα διεθνές δίκτυο πρωτοπόρων μουσικών, δημιουργών, κοινοτήτων και crew. Δεν αφορά συγκεκριμένα είδη, άτομα ή διάττοντες αστέρες και trends της μουσικής. Αφορά την ειλικρινή σχέση μεταξύ ομοϊδεατών και των ατόμων που είναι λάτρεις της μουσικής και ξέρουν ποιοι είναι και δεν συμβιβάζουν τα πιστεύω τους.

CYPRUS!

Παρά το μικρό πληθυσμιακό μέγεθος της χώρας, στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια γίνονται μουσικά θαύματα. Στο παραπάνω λοιπόν πλαίσιο, έχει φτάσει επιτέλους η στιγμή να γίνει μια σοβαρή και επαγγελματική απόπειρα χαρτογράφησης της σκηνής και της χώρας μας.

Την περασμένη βδομάδα, σε μια ξεχωριστή τοποθεσία στην εντός των τειχών Λευκωσία, ένα πολύ ξεχωριστό event έκανε το ντεμπούτο του. Στις 29 Ιουνίου ακολουθεί το σίκουελ στη Λεμεσό … Συγκεκριμένα, μιλάμε για συνεργασία του Ballantine’s Τrue Music με ντόπιους καλλιτέχνες, DJ’s μουσικούς και άλλους!

Much more exciting stuff to follow ...

Loader