26 Feb 2019

Βασικά θέλουμε μια Κύπρο που οι κούπες, τα αγρέλια και το χασισάκι να διακινούνται ελεύθερα

Περιορισμούς θέλουμε μόνο στα σκληρά (τα ναρκωτικά)

Γράφει ο ΆΡΗΣ ΜΑΡΑΣ

Προβλήθηκαν σήμερα στην κυπριακή τιβί οι δηλώσεις ενός ακόμη Προέδρου της Δημοκρατίας, για μία ακόμη κρίσιμη συνάντηση, με έναν ακόμη Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Για μία ακόμη φορά, χασμουρηθήκαμε. Από προσωπικό βίτσιο και φετίχ, δεν κάναμε όμως ζάπινγκ, αντέξαμε και τις ακούσαμε μέχρι το τέλος. Καμία εξέλιξη, καμία αλλαγή στο τυποποιημένο λεκτικό, καμία καινούρια ερώτηση από δημοσιογράφο που να κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Ούτε καν μια ιντριγκαδόρικη ερώτηση για τα ψευδαγρέλια, ν' ανοίξει λίγο το ματάκι μας. Οι ίδιες, επαναλαμβανόμενες και εκκωφαντικά ενοχλητικές ως φιξαρισμένες ατάκες, για μία ακόμη φορά.

ΘΥΜΗΣΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟ: Κύπρος: Θέλουμε κούπες με σωστό περιεχόμενο

Το storyline και η δομή των επακόλουθων ρεπορτάζ (εικάζουμε μέχρι να τελειώσει κι αυτός ο νέος κύκλος συνομιλιών - λέγε τους καλύτερα καφέδες) φιξαρισμένα κι αυτά.

Αρχικά ανακοινώνεται πως η σημερινή, νέα συνάντηση έγινε «σ’ ένα φιλικό και ευχάριστο κλίμα, αναγνωριστικό για τη μετέπειτα πορεία του διαλόγου». Στη συνέχεια υπογραμμίζεται η αέναη «ανάγκη για εποικοδομητικό και δημιουργικό διάλογο, όπου ο καθένας θα αναπτύσσει τις ιδέες του» για να διευκρινιστεί ωστόσο πως «η επιτυχία αυτού είναι κάτι που θα εξαρτηθεί βεβαίως απ’ τη στάση που θα επιδείξει η άλλη πλευρά». Προυποθέσεις πάντως επί του παρόντος δεν φαίνεται να διαφαίνονται, θα μας ειπωθεί στην πορεία για να καταλήξουμε και πάλι στην «προκλητική και άτεγκτη στάση» της άλλης πλευράς, που θα καταθέσει προτάσεις μαξιμαλιστικές, θα τινάξει τον διάλογο στον αέρα και στο τέλος του στόρι δεν θα μας επιτρέψει εμάς, τους μόνους νούσιμους της υπόθεσης, να λύσουμε το ζήτημα και να γίνουμε κάτι σαν μια κανονική χώρα. Παρά τη δική μας εποικοδομητική και συμβιβαστική μας διάθεση.

βαριόμαστε κι εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας

Κουραστικό στο μεταξύ, είναι ακόμη κι αυτό το ίδιο το επικριτικό μας παρόν σημείωμα για την επανάληψη του ζητήματος. Έχει διατυπωθεί από κουρασμένους πολίτες (διαφόρων αποχρώσεων και προσεγγίσεων) τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν που βαριόμαστε κι εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας που το συντάσσουμε.

Μια απορία εντούτοις διατηρούμε την επιθυμία να τη λύσουμε, βοηθήστε μας παρακαλώ αν μπορείτε. Έχει να κάνει με διαχρονικούς και διάχυτους στην κοινωνία αστικούς μύθους αλλά και με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις επιφανών μας πολιτικών, οι οποίοι για πολλά συναπτά έτη έσκιζαν ιμάτια πως μοχθηροί άνθρωποι σε σκοτεινά κέντρα του εξωτερικού, μέσω μαριονεττών τους στην Κύπρο, θα μας επέβαλλαν, εμάς, τους μόνους καλούς της υπόθεσης, κακή λύση.

Τι έχει γίνει λοιπόν και δεν μας επεβλήθη ακόμα η διαβόητη σατανική διευθέτηση του ζητήματος απ’ τις υποχθόνιες μασονικές δυνάμεις, που ενδεχομένως να συσχετίζονται με τα Πρωτόκολλα της Σιών και που ειδικά τώρα με τον Ανανστασιάδη πρόεδρο υποτίθεται πως θα τα κατάφερναν και θα την προωθούσαν με το ζόρι;

Είναι ζήτημα λίγου ακόμη χρόνου και θα τα καταφέρουν; Μπερδευτήκαμε.

Yστερόγραφο: Για να προλάβουμε τους κακοπροαίρετους, να διευκρινίσουμε πως το χασισάκι στον τίτλο αναφέρεται σε απαράδεκτες υποθέσεις όπως για παράδειγμα αυτή εδώ: Δεν είναι άκομψο για 2G κάνναβης να δημοσιεύουμε τέτοια άρθρα; Tη διακίνηση της κόκας στη φώτο ΔΕΝ την εγκρίνουμε.

Δες κι αυτά

Ιστορίες