Χαμούλης στην Ελλάδα, αυξάνεται η τιμή στο σουβλάκι

Χαμούλης στην Ελλάδα, αυξάνεται η τιμή στο σουβλάκι

Χαμούλης στην Ελλάδα, αυξάνεται η τιμή στο σουβλάκι
Από 1η Μαΐου αναμένονται οι αυξήσεις

Ελλάδα: Μια δυσάρεστη είδηση για όσους λατρεύουν τα σουβλάκια και τα τυλιχτά έγινε γνωστή το πρωί της Πέμπτης, αφού από την 1η Μαΐου οι καταναλωτές αναμένεται να δουν αυξήσεις από 10% έως 15% στην τιμή.

Οι ιδιοκτήτες του Σωματείου των Ψητοπωλών δηλώνουν ότι η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% και δεν μπορούν να απορροφήσουν άλλο αυτή την αύξηση, η οποία θα περάσει μερικώς στον καταναλωτή.

Ο Γιώργος Πολύζος, ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε δεν είναι σε τι τιμή θα φτάσει το σουβλάκι, αλλά γιατί φτάνει. Γιατί πρώτα απ’ όλα ζούμε σε ένα περιβάλλον που η φορολογία είναι στα ύψη, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι στα ύψη. Και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που τα κρέατα σε όλη την Ευρώπη, δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα, ανεβαίνουν συνέχεια. Έχουμε μία αύξηση στην τιμή στο κρέας από την 1η Μαρτίου κατά 30%».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=58&v=7DIVdv0wEno

«Ο καταναλωτής θα στεναχωρηθεί αν δεν υπάρχει ποιότητα στο προϊόν που θα πάρει. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει αυτή η ποιότητα γι’ αυτό ετοιμαζόμαστε να κάνουμε κάποιες αυξήσεις. Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το προϊόν μας», κατέληξε.

Πηγή

Loader