Φέρτε τα bong και πιάστε τις τζιβάνες

Φέρτε τα bong και πιάστε τις τζιβάνες

Στη μνημονιακή Ελλάδα υπάρχει τουλάχιστον μαριχουάνα

Φέρτε τα bong και πιάστε τις τζιβάνες
Ο Τσίπρας μόλις ανακοίνωσε νομιμοποίηση φαρμακευτικής κάνναβης

Αγαπάμε Ελλάδα και δεν μας σταματά να μας εκπλήσσει ποτέ. Μετά τον χθεσινό κρύο ιδρώτα φάση νταμπου λαλείς ρε πελλέ που κύλησε στο μέτωπό μας με τη φερόμενη ως ταλιμπανική αφαίρεση της Συννεφούλας και ... της Ριάνας από την ύλη της Α' Λυκείου στα δημόσια σχολεία, διαβάσαμε πριν από λίγο στο Cannabis News πως από σήμερα, 30 Ιουνίου, η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται πλέον στις χώρες όπου η χορήγηση ιατρικής κάνναβης σε ασθενείς που έχουν τη σχετική ανάγκη θα είναι νόμιμη.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφηκε πριν από λίγο, αναμένεται η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ενώ πριν λίγα λεπτά ο Πρωθυπουργός έκανε από το Υπουργείο Υγείας τη σχετική ανακοίνωση.

Η Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο παίρνει θέση δίπλα στα κράτη του πλανήτη που με σχετικές διατάξεις παρέχουν στους πολίτες τους τη δυνατότητα να μην αναγκάζονται να περάσουν μέσα από το κύκλωμα της μαύρης αγοράς για να βρουν ένα φάρμακο αναγκαίο για τη θεραπεία τους.

Σύμφωνα με το Πόρισμα της Επιτροπής για την Ιατρική Χρήση της Κάνναβης που κατατέθηκε στον Υπουργό Υγείας το Φεβρουάριο του 2017 «είναι αποδεκτές οι φαρμακολογικές ιδιότητες και οι υπό διερεύνηση επακόλουθες θεραπευτικές ενδείξεις της κάνναβης κατόπιν εγκριτικών διαδικασιών είτε με τη μορφή δραστικών ουσιών που περιλαμβάνονται στο φυτό, είτε εκχυλισμάτων ή τμημάτων του φυτού».

Στο πόρισμα που ανοίγει τον δρόμο για τη χορήγηση της κάνναβης αναφέρεται και ότι «βασικό περιορισμό για την ιατρική χρήση της κάνναβης εξακολουθεί να αποτελεί η πιθανότητα εμφάνισης δυνητικά επικίνδυνων ψυχιατρικών συμπτωμάτων (ανάπτυξη εθισμού, ψύχωση, γνωστικές δυσλειτουργίες) και για το λόγο αυτό η καταγραφή και αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών σε προεγκριτικές (κλινικές δοκιμές) και μετεγκριτικές διαδικασίες καθίσταται απολύτως απαραίτητη.

Είναι επίσης σημαντική, προστίθεται στο πόρισμα, η ενημέρωση της κοινής γνώμης και η εμπέδωση σε αυτή ότι η χρήση κάνναβης μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης σχιζοφρένειας και ψυχωσικού τύπου συμπτωματολογίας, καθώς και ότι η χρήση κάνναβης σε νεαρή ηλικία έχει συνδυαστεί με σημαντικά αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης παρόμοιας συμπτωματολογίας κατά την ενηλικίωση».

Loader