Γιατί τρελάθηκαν όλοι με τη σειρά Chernobyl;

Γιατί τρελάθηκαν όλοι με τη σειρά Chernobyl;

Γιατί τρελάθηκαν όλοι με τη σειρά Chernobyl;
Κι εμείς μαζί τους

To Chernobyl είναι ομολογουμένως μία πολύ καλή σειρά. Ξεκινάει με το τρομακτικό γεγονός και συνεχίζει δείχνοντάς μας όλα όσα πήγαν στραβά στη διαχείριση της κρίσης. Το cast είναι δυνατό, ενώ και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια επανεξετάζουμε την πυρηνική ενέργεια εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, δημιουργούν ενδιαφέρον για το αντικείμενο.

Ο σκηνοθέτης παίρνει τους τηλεθεατές από το χέρι και τους βάζει μέσα στην καταστροφή

Συζητήσεις στα social media, τρελή βαθμολογία στο IMDb, οι influencers να τρέχουν Ουκρανία για να φωτογραφηθούν στον τόπο της καταστροφής. Δεν θέλει περισσότερα για να αντιληφθεί κανείς ότι το HBO έκανε πάλι το θαύμα του και η σειρά είναι πλέον talk of the... planet.

Η σκηνοθεσία; Εξαιρετική. Η μουσική ανατριχιαστική.

Οι ηθοποιοί; Νομίζεις ότι το λιωμένο από τη ραδιενέργεια πρόσωπό τους θα αρχίσει να στάζει από την τηλεόραση στο σαλόνι σου.

Η μουσική; Η ατμοσφαιρική μουσική της σειράς που σκορπά τρόμο, δέος και θαυμασμό στο κοινό βασίστηκε σε ηχογραφήσεις από πραγματικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Τίποτα όμως απ’ όλα αυτά δεν αποτελεί την πραγματική αιτία για να παρακολουθήσει κανείς την συγκλονιστικότερη σειρά που έχει γυριστεί ποτέ. Και αυτό γιατί το Chernobyl δεν είναι τηλεοπτική σειρά. Είναι περίπου έξι ώρες συμπυκνωμένης πολιτικής ιστορίας.

Ακόμα και κάποιος που επιφανειακά δηλώνει ότι δεν ασχολείται με την πολιτική, δεν μπορεί παρά μετά τη θέαση της σειράς να γκουκλάρει στην βικιπαίδεια και να μάθει τι είχε συμβαίνει το 1986 και πως αυτό είχε επηρεάσει την ευρύτερη πολιτική ιστορία ανά το παγκόσμιο.

(embed: https://open.spotify.com/album/5q53mBxAsq77kK9aCHcAtZ)

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα, Andro, Lifo

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:

-Πώς ανακοινώθηκε η έκρηξη του Chernobyl στα ελληνικά μέσα

-To Chernobyl είναι η πιο τρομακτική σειρά που θα δεις φέτος

-Όταν το Chernobyl συνάντησε τους Friends

Loader