Το κτήριο - διαμάντι στη Λάρνακα που έφυγε πρόωρα

Το κτήριο - διαμάντι στη Λάρνακα που έφυγε πρόωρα

Το κτήριο - διαμάντι στη Λάρνακα που έφυγε πρόωρα
Στέγαζε το δημαρχείο της πόλης για τρεις και πλέον δεκαετίες

Από την εποχή της ανεξαρτησίας και μετά, η εκκωφαντική απουσία σεβασμού απέναντι σε κτήρια - στολίδια της χώρας μας είναι κάτι που ομολογουμένως μας ορίζει ως λαό. Όπως στους περισσότερους τομείς της ζωής μας, τα οικονομικά κίνητρα τίθενται διαχρονικά über alles.

Είναι μια λυπηρή στάση ζωής που εξακολουθεί να μας χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα, παρά τα διάσπαρτα τοποθετημένα, ιστορικά αλλά και σύγχρονα διαμάντια, να είμαστε δυστυχώς μια χώρα με πολύ άσχημη και εντελώς πασανάκατη στο σύνολό της αρχιτεκτονική .

Το Δημαρχείο της Λάρνακας, για παράδειγμα, βρίσκεται σήμερα σε μια αρκετά αδιάφορη πολυκατοικία που στο ισόγειο της έχει γνωστό φαστφουντάδικο και που η είσοδός της διανθίζεται με ενοχλητικά τοποθετημένα σκυβαλοδοχεία.

Δεν ήταν όμως πάντοτε έτσι.

Κάποτε το δημαρχείο στεγαζόταν σε άλλο σημείο στη λεωφόρο Αθηνών (στις Φοινικούδες δηλαδή) και συγκεκριμένα στο πολύ ωραίο κτήριο που βλέπετε στις φωτογραφίες. Έχουν αναρτηθεί στο στο γκρουπ Κυπριακός Μοντερνισμός.

Κτίστηκε κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και κατεδαφίστηκε στις αρχές της νέας χιλιετίας. Οι φωτογραφίες σίγουρα μιλούν από μόνες τους, φανερώνοντας πόσο όμορφα ενταγμένο ήταν στη παραλιακή λεωφόρο όπως και την αδιαμφισβήτητη μεμονωμένη του γοητεία.

Κρίμα.

Loader