Μελέτη υποστηρίζει πως λίγο πολύ όλοι είμαστε bisexual

Μελέτη υποστηρίζει πως λίγο πολύ όλοι είμαστε bisexual

Μελέτη υποστηρίζει πως λίγο πολύ όλοι είμαστε bisexual
Οι επιστήμονες έδειξαν σε μια ομάδα ανδρών και γυναικών πορνογραφικές ταινίες διάφορων ειδών

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology υποστηρίζει πως ίσως τελικά όλοι να είμαστε λίγο ή πολύ αμφισεξουαλικοί.

Οι επιστήμονες έδειξαν σε μια ομάδα ανδρών και γυναικών ταινίες πορνό διάφορων ειδών. Αντί, όμως να βασιστούν στις εξομολογήσεις των ιδίων, στάθηκαν στις βιολογικές τους αντιδράσεις όταν έβλεπαν την εκάστοτε σεξουαλική πράξη. Ως κύριο κριτήριο είχαν τη ... διαστολή της κόρης του ματιού που θεωρείται ως ένας από τους δείκτες της σεξουαλικής διέγερσης.

Η μελέτη έδειξε πως οι κόρες των γυναικών διαστέλλονται όταν βλέπουν έναν άνδρα και μια γυναίκα να κάνουν σεξ, αλλά και όταν βλέπουν δυο γυναίκες αντίστοιχα. Οι λεσβίες ήταν η μόνη ομάδα, που διεγείρονταν περισσότερο βλέποντας το δικό τους φύλο.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τους άνδρες. «Δείξαμε στους στρέιτ άνδρες μια γυναίκα να αυνανίζεται και ανταποκρίθηκαν όπως ακριβώς θα ανταποκρινόταν ένας στρέιτ άνδρας. Όταν όμως, τους δείξαμε έναν άνδρα να αυνανίζεται, οι κόρες τους πάλι διεστάλησαν, έστω και λίγο, γεγονός που δείχνει ότι σωματικά και βιολογικά κανένας άνδρας δεν είναι αποκλειστικά στρέιτ, γκέυ ή αμφιφυλόφιλος», λέει ο ψυχολόγος, Ριτς Ουίλιαμς.

Συνέχισε λέγοντας πως η ιδέα της αμφιφυλοφιλίας έχει αρχίσει να γίνεται αρκετά αποδεκτή κοινωνικά αλλά κυρίως από τον γυναικείο πληθυσμό, καθώς οι άνδρες είναι ακόμα παγιδευμένοι στα πατριαρχικά πρότυπα.

Με πληροφορίες από Popaganda και indy100

Loader