Οι ηλικιωμένοι στην Κίνα διασκεδάζουν με καραόκε

Οι ηλικιωμένοι στην Κίνα διασκεδάζουν με καραόκε

Οι ηλικιωμένοι στην Κίνα διασκεδάζουν με καραόκε
Θέλουμε κι εμείς τέτοιους παππούδες

Τα κέντρα καραόκε που άλλοτε αποτελούσαν ψυχαγωγία για τη νεολαία γίνονται σήμερα τα αγαπημένα στέκια των ηλικιωμένων στην Κίνα.

Η 70χρονη Χουάνγκ Γουιτζέν μπαίνει γρήγορα στο λεωφορείο ένα κρύο πρωινό του Δεκεμβρίου και κατευθύνεται προς το Milo KTV στο Τσονγκγουενμέν, κοντά στην πλατεία Τιενανμέν. Είναι ένα από τα 2.000 και πλέον κέντρα καραόκε στο Πεκίνο που αντικαθιστούν σιγά - σιγά τα πάρκα, το πιο δημοφιλές μέχρι πρότινος μέρος της τρίτης ηλικίας.

Καθώς οι χώροι αυτοί ανοίγουν στις 10 το πρωί, εκατοντάδες ηλικιωμένοι βιάζονται να πιάσουν τα καλύτερα δωμάτια. Πολλοί έχουν ήδη κάνει προκρατήσεις. Κρατώντας θερμός και σακούλες με φρούτα και σνακ, οι ηλικιωμένοι θα παραμείνουν στα χωρίς παράθυρα δωμάτια τις επόμενες οκτώ ώρες τραγουδώντας, τσιμπολογώντας και κουτσομπολεύοντας.

Η Χουάνγκ είναι κουρασμένη μετά το τρίωρο ταξίδι, χαλαρώνει όμως μόλις βλέπει παλιές της φίλες- έξι πρώην συναδέλφους. Μόλις προβάλλονται οι στίχοι στην οθόνη της τηλεόρασης, τη Χουάνγκ τραγουδά δυνατά μερικά από τα αγαπημένα της τραγούδια. Το κοινό της κάθεται σε έναν καναπέ, γελώντας, φωνάζοντας και τρώγοντας μεγάλες ποσότητες φυστικιών. «Είναι πολύ διασκεδαστικό», δηλώνει.

Loader