Είμαι καλά, επιμένει η Μέρκελ [VIDEOS]

Είμαι καλά, επιμένει η Μέρκελ [VIDEOS]

Είμαι καλά, επιμένει η Μέρκελ [VIDEOS]
Κανείς όμως δεν την πιστεύει και οι Γερμανοί ανησυχούν

Εντείνεται η ανησυχία για την πραγματική κατάσταση της υγείας της γερμανίδας καγκελαρίου. Την Τετάρτη η Άνγκελα Μέρκελ εθεάθη για τρίτη φορά να τρέμει σε δημόσια εμφάνισή της και το παγκόσμιο ίντερνετ τρελαίνεται.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε την ώρα της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων κατά την υποδοχή του φινλανδού πρωθυπουργού Άντι Ρίνε στο Βερολίνο. Αυτό είναι και το κοινό στοιχείο με τα δυο πρώτα περιστατικά: το τρέμουλο καταγράφεται κατά τη διάρκεια δημόσιων εμφανίσεων όταν πρέπει να μείνει για λίγα λεπτά όρθια και ακίνητη στη θέση της.

Προκειμένου να αποφευχθεί, πιθανότατα, νέο περιστατικό, νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι και κατά την επίσημη υποδοχή της δανής πρωθυπουργού Φρέντερικσεν στην καγκελαρία, η ανάκρουση των εθνικών ύμνων έγινε με τις δυο πολιτικούς καθήμενες.

Το χθεσινό συμβάν πάντως σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από το προηγούμενο επαναφέρει το ερώτημα πόσο άρρωστη είναι τελικά η Μέρκελ. Η ίδια η γερμανίδα καγκελάριος γνωρίζει ότι το ζήτημα της υγείας της κάνει το γύρο του κόσμου. «Οι ισχυροί άνδρες του κόσμου, όπως ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ και ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν, καταγράφουν επακριβώς τα περιστατικά. Το να δείχνεις δημοσίως αδυναμία μπορεί να εξελιχθεί σε βαριά υποθήκη όταν κληθείς να διαπραγματευτείς σκληρά στην παγκόσμια πολιτική σκηνή», αναφέρει μακροσκελής ανάλυση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων.

Γι΄ αυτό το λόγο, όπως σημειώνεται, αρκετοί προκάτοχοί της αποσιώπησαν ή και απέκρυψαν συνειδητά ασθένειές τους.

Δες προηγούμενα βίντεο:

Η ίδια πάντως διαβεβαιώνει ότι είναι καλά στην υγεία της, αν και οι δηλώσεις της αφήνουν αρκετά περιθώρια εικασιών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου η καγκελάριος είπε χθες ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια «φάση επεξεργασίας» του πρώτου περιστατικού προ τριών εβδομάδων, το οποίο η ίδια είχε αποδώσει σε αφυδάτωση. «Προφανώς η φάση αυτή», είπε, «δεν έχει ολοκληρωθεί τελείως. Υπάρχει όμως πρόοδος. Και καταρχήν πρέπει να ζήσω με αυτό», είπε χαρακτηριστικά, σαν να προδικάζει και νέο περιστατικό.

Loader