Στην Αιθιοπία έβαλαν στόχο να φυτέψουν 4 δισεκατομμύρια δέντρα!

Στην Αιθιοπία έβαλαν στόχο να φυτέψουν 4 δισεκατομμύρια δέντρα!

Στην Αιθιοπία έβαλαν στόχο να φυτέψουν 4 δισεκατομμύρια δέντρα!
Φύτεψαν 350 εκατομμύρια σε μία μόνο μέρα

Περίπου 350 εκατομμύρια δένδρα έχουν φυτευτεί σε μία ημέρα στην Αιθιοπία, σύμφωνα με κυβερνητικό υπουργό.

Η φύτευση αποτελεί μέρος μιας εθνικής πρωτοβουλίας που ονομάζεται «πράσινη κληρονομιά» και που έχει στόχο τη συνολική φύτευση 4 δισεκατομμυρίων δένδρων στη χώρα αυτό το καλοκαίρι. Η εκστρατεία ενθαρρύνει κάθε πολίτη να φυτεύει τουλάχιστον 40 δένδρα.

Τα δημόσια γραφεία έχουν κλείσει προκειμένου να συμμετάσχουν δημόσιοι υπάλληλοι και το έργο στοχεύει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της αποψίλωσης και της κλιματικής αλλαγής στη χώρα που μαστίζεται από ξηρασία.

Ο Dr. Getahun Mekuria, Υπουργός Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Αιθιοπίας, ανέφερε πως 353 εκατομμύρια δέντρα φυτεύτηκαν μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (29/7). Με το συγκεκριμένο ποσό κατάφεραν να σπάσουν -κατά πολύ- τον στόχο για τα 200 εκατομμύρια δέντρα σε μία ημέρα.

«Από σήμερα η Αιθιοπία μπαίνει στο δρόμο για να σπάσουμε το ρεκόρ «πράσινης κληρονομιάς», έγραψε στο Twitter το γραφείο του πρωθυπουργού Abiy Ahmed.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η κάλυψη των δασών της Αιθιοπίας ήταν μόλις 4% στη δεκαετία του 2000, από 35% πριν από έναν αιώνα. Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ για τα περισσότερα δέντρα που φυτεύτηκαν σε μια μέρα ήταν 50 εκατομμύρια και σημειώθηκε στην Ινδία το 2016.

Η Αιθιοπία είναι μία χώρα που αντιμετωπίζει ξηρασία και με αυτό το εγχείρημα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της αποψίλωσης και της κλιματικής αλλαγής. Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι η κάλυψη των δέντρων την δεκαετία του 2000 ήταν μόλις 4%, ενώ πριν από μία δεκαετία ήταν 35%.


ΔΙΑΒΑΣΕ: Γιατί στην Κύπρο δεν φυτεύουμε νέα δέντρα;


Πηγή

Loader