«Ήμουν σαν αιχμάλωτη» λέει σήμερα η Σαμάνθα που δικάζεται για συμμετοχή στον ISIS

«Ήμουν σαν αιχμάλωτη» λέει σήμερα η Σαμάνθα που δικάζεται για συμμετοχή στον ISIS

«Ήμουν σαν αιχμάλωτη» λέει σήμερα η Σαμάνθα που δικάζεται για συμμετοχή στον ISIS
Η 32χρονη Αμερικανίδα ήταν παντρεμένη με τζιχαντιστή που σκοτώθηκε στις συγκρούσεις

Η φωτογραφία είναι από την ταινία Layla M (διαθέσιμη στο Netflix) το σενάριο της οποίας ομοιάζει εξαιρετικά με την ιστορία της Σαμάνθα

Μια Αμερικανίδα, παντρεμένη με τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους, κατηγορείται για παροχή υλικής βοήθειας στην εξτρεμιστική, τρομοκρατική οργάνωση, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η Σαμάνθα Μαρί Ελχασανί, 32 ετών, συνελήφθη στη Συρία και κατηγορείται ότι βοήθησε δύο μέλη του ΙΚ –τα οποία δεν κατονομάζονται– να αποκτήσουν εξοπλισμό και χρηματοδότηση ενώ βρισκόταν στις ΗΠΑ το 2014 και μετά την αναχώρησή της για τη Συρία, το 2015. Τον Ιούλιο η Ελχασανί εκδόθηκε με ένα ακόμη άτομο στις ΗΠΑ για να δικαστούν.

Η Σαμάνθα Σάλι, όπως είναι το πατρικό της επώνυμο, αφηγήθηκε τον Απρίλιο στο CNN ότι πίστεψε τον σύζυγό της, τον Μούσα Ελχασανί, όταν εκείνος της μίλησε για ένα ταξίδι στο Μαρόκο και της πρότεινε να εγκατασταθούν εκεί για να ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.

Η ίδια υποστηρίζει ότι παγιδεύτηκε και όταν βρέθηκε στη Συρία επέλεξε να μείνει εκεί για να προστατεύσει τα παιδιά της. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο σύζυγός της άλλαξε τελείως όταν έφτασαν στη Συρία και έγινε βίαιος. «Ήμουν σαν αιχμάλωτη» είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ο μικρός γιος της εμφανίστηκε σε προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους ενώ ο σύζυγός της σκοτώθηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loader