Δείξε μου τη social media φωτογραφία σου, να σου πω ποιος είσαι!

Δείξε μου τη social media φωτογραφία σου, να σου πω ποιος είσαι!

Τι αποκαλύπτουν για εμάς οι φωτογραφίες μας στο διαδίκτυο;

Δείξε μου τη social media φωτογραφία σου, να σου πω ποιος είσαι!

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αισθανόμαστε την ανάγκη να διευκρινήσουμε πως δεν μιλάμε για μια υγιή και πολύ ισορροπημένη ανάρτηση φωτογραφήσεων στο διαδίκτυο. Το άρθρο μιλάει για την εμμονική παρουσίαση συγκεκριμένων πτυχών της ζωής χρηστών που δεν είναι επαγγελματίες, ούτε πληρώνονται για να διαφημίζουν προϊόντα.

Οπότε δεν χρειάζεται να αρχίσετε την ψυχανάλυση αν έχετε φίλους, περνάτε καλά και ποστάρετε φωτογρφαίες από τις εξόδους σας ή αντίστοιχα με τον σύντροφό σας. Μιλάμε για υπερβολές και ακρότητες. Ξέρετε ποιοι είμαστε!

Δώσε πόνο και πολλές selfie! Τι βλέπουμε: Selfies να δει το timeline σου. Selfies στον καθρέφτη, να φαίνονται οι κοιλιακοί, να φαίνεται το στήθος είτε είναι γυμνασμένο, είτε είναι ενισχυμένο, γενικά να φαίνονται πράγματα.

Τι καταλαβαίνουμε: Τέτοιες selfies στον λογαριασμό κάποιου αποκαλύπτουν την υπερβολική ανάγκη για την αναγνώριση και την έγκριση των άλλων, τον εγωκεντρισμό, τη ματαιοδοξία, και μια τάση για ναρκισσισμό.

Sexy κι όποιος αντέξει Τι βλέπουμε: Έκφραση τύπου duck face, τονισμένο περίγραμμα του σώματος, αποκλαυπτικά ρούχα, απροκάλυπτα ή ακάλυπτα σημεία του σώματος.

Τι καταλαβαίνουμε: Γενικά υπάρχει μια άνεση. Υπάρχει μια ετοιμότητα που επιθυμεί να αξιοποιηθεί. Όλα καλά. Αν αυτό θέλετε αυτό να κάνετε. Αν δεν είναι αυτό που θέλετε, ξανασκεφτείτε το.

Εμείς οι δυό σαν ένα Τι βλέπουμε: Πολλες αγκαλιές, πολλά φιλιά, όλα μαζί. Όλα όμως και παντού.

Τι καταλαβαίνουμε: Πως είστε μαζί. Οκ πολύ αντιληπτό και θεμιτό. Είστε επίσης χαρούμενοι. Μπράβο και για αυτό, αλλά γιατί τόση διαφήμιση; Φαντάζει λίγο σαν επίδειξη ισχύος. Υπάρχει κάτι που θέλετε να αποδείξετε σε κάποιους; Θέλετε να πείσετε πως σας αγαπούν και σας έχουν ανάγκη; Τι συμβαίνει; Μίλα μου!

Όοοοοοολοι μαζί Τι βλέπουμε: Παντού μαζί με μια όμάδα πολυμελή και πολυάριθμη.

Τι καταλαβαίνουμε: Πως έχετε πολλούς φίλους και πάντοτε κυκλοφορείτε οοοοοοόλοι μαζί. Σε υπερβολικό βαθμό οι ειδήμονες αναφέρουν πως είτε υπάρχει ένα εσωτερικό κενό και μοναξιά, είτε το ότι ανήκετε σε μια ομάδα κολακεύει τη ματαιοδοξία σας.

Τα παιδιά μου τα καλά, τα χαριτωμένα. ΔΕΙΤΕ ΤΑ

Τι βλέπουμε: εσένα στα 40 σου να μοιράζεσαι φωτογραφίες από τότε που φορούσες πάνες. Βέβαια μπορεί να παρακολουθούμε την ανάπτυξη του παιδιού σου από τπότε που ήταν έμβρυο μέχρι που ορκίστηκε φαντάρος.

Τι καταλαβαίνουμε: Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία και μοιράζεστε τις παιδικές σας φωτογραφίες και τις βάλετε ως φωτογραφία του προφίλ σας, αυτό δείχνει ότι έχετε κουραστεί από την ενήλικη ζωή: όλες αυτές οι ευθύνες, τα τραπεζικά δάνεια και οι υποθήκες. Κρύβει μια υποσυνείδητη επιθυμία να επιστρέψετε στην παιδική ηλικία και την ανάγκη να σας φροντίσουν. «Κράτα με στην αγκαλιά σου, και χάιδεψε το κεφάλι μου», είναι σαν να φωνάζει μια τέτοια φωτογραφία.

Αν όμως οιραζόμαστε τις φωτογραφίες των παιδιών μας ή φωτογραφίες δικές μας μαζί με τα παιδιά μας, πολύ πιθανόν να θέλουμε να ενημερώσουμε όλο τον κόσμο πως «είμαι γονιός, και αυτό είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα στη ζωή μου.». Γονιέ, θέλω να σε ενημερώσω πως ο κόσμος δεν νοιάζεται. Αν ήθελες να είσαι καλός γονιός, ας προστάτευες το παιδί σου από την έκθεση στα κοινωνικά δίκτυα χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Τετράποδα να δουν τα μάτια σας Τι βλέπουμε: Αντί για φωτογραφία ανθρώπου σε προφίλ που διαχειρίζεται ..χμμμ άνθρωπος. Βλέπουμε ένα εκλεπτυσμένο τσίτα, ένα εντυπωσιακό λιοντάρι, έναν μοναχικό λύκο.

Τι καταλαβαίνουμε: Αν δεν πρόκειται για το προφίλ ενός επαγγελματία φωτογράφου, καταλαβαίνουμε πως κάποιος θέλει να φαίνεται τολμηρός και ισχυρός, όταν στην πραγματικότητα, δεν είναι.

Γύρισε στη φύση, γύρισε στη φύση Τι βλέπουμε: βουνά, λαγκάδια, γλάστρες, λουλούδια ανθισμένα κ.τ.λ.

Τι καταλαβαίνουμε: Και πάλι, αυτό δεν ισχύει για λογαριασμούς επαγγελματιών φωτογράφων ή κηπουρών. Εάν υπάρχουν πολλές φωτογραφίες τοπίων στο λογαριασμό σας, μπορεί να δείχνει την ικανοποίησή σας για τη ζωή. Η ζωή σας είναι επιτυχημένη, και τώρα μπορείτε να θαυμάσετε τη φύση. Ωστόσο, μπορεί επίσης να δείχνει κόπωση από τον φρενήρη καθημερινό ρυθμό, και την ανάγκη για προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ενατένιση της φυσικής ομορφιάς.

Faboulous @ Myyyyyykonos! Τι βλέπουμε: πολύ glitter, πολύ στρας, πολύ μπριγιάν και σαμπάνια. Πολύ όμως!

Τι καταλαβαίνουμε: Πολλές ανάγκες. Πολλά κενά. Μεγάλη επιθυμία για ναρκισσιστική στήριξη, συναισθηματικά «χαϊδέματα», like και κολακευτικών σχολίων. Θα ήθελες να εξετάσουμε λίγο την αυτοεκτίμησή μας και εναλλακτικούς τρόπους να την αναπτύξουμε; Είμαι δίπλα σας.

Με αεροπλάνα και βαπόρια Τι βλέπουμε: ΠΟΛΛΕΣ φωτογραφίες από ταξίδια. Το ίδιο ταξίδι ξανά και ξανά να επαναλαμβάνεται και να δημοσιεύεται με εμμονικό τρόπο.

Τι καταλαβαίνουμε: Για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να είναι αποδεικτικό υλικό της πραγματικότητας του ταξιδιού, τα αισθήματα που βιώσαν. Η επιβεβαίωση του γεγονότος ότι φτάσετε σε ένα μέρος που εκατομμύρια άλλοι έχουν επισκεφθεί, αλλά εσείς πήγατε εκεί για πρώτη φορά και αυτό αποτελεί για σας προσωπικό επίτευγμα (για παράδειγμα, μια φωτογραφία με φόντο τον Πύργο του Άιφελ, ή το Μάτσου Πίτσου στο Περού). Για κάποιους άλλους ωστόσο, οι φωτογραφίες από ένα ταξίδι δείχνουν την επιθυμία να τονίσουν την κοινωνική τους θέση (ή τον θαυμασμό για αυτό). «Κοιτάξτε που και πως μπορώ να έχω την πολυτέλεια να χαλαρώσω», λένε τέτοιες φωτογραφίες.

Σκάφη, ακριβά αυτοκίνητα, σπάνια ρολόγια, διακοπές σε κάστρα Τι βλέπουμε: Χολυγουντιανών προδιαγραφών υλικά αγαθά.

(embed:https://www.instagram.com/p/BzjMmcYn3W2/)

Τι καταλαβαίνουμε: Κάποιος έχει ανάγκη να μας ενημερώσει πως η ζωή του είναι πλούσια.

Φαγητό, φαγητό και πάλι φαγητό Τι βλέπουμε: Που τρως, πως τρως, πότε τρως

Τι καταλαβαίνουμε: Αν δεν πρόκειται για επαγγελματίες bloggers φαγητού, μια φωτογραφία με φαγητό από ένα ακριβό εστιατόριο είναι μια προσπάθεια αυτο-επιβεβαίωσης και κοινωνικής αυτοπροβολής.

Στα άκρα Τι βλέπουμε: Άλματα με αλεξίπτωτο και κατακτήσεις κορυφών βουνών ή κυμάτων.

Τι καταλαβαίνουμε: Αν αρέσκεσαι αγαπημένε χρήστη του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων σε ακραίες selfies (στην κορυφή ενός ουρανοξύστη, σε τρένο, ή με ένα αρπακτικό) μάλλον και εσύ έχεις ανάγκη την αναγνώριση, να σε προσέξουν, να αισθανθείς ζωντανός, λίγο πριν χάσεις τη ζωή σου με ηλίθιο τρόπο.

Funny Face Τι βλέπουμε: αστείες φωτογραφίες, γκριμάτσες, μορφασμούς και γέλια.

Τι καταλαβαίνουμε: Ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού διαθέτει αυτοπεποίθηση και αυτο-ειρωνεία, καθώς η δημοσίευση τέτοιων φωτογραφιών, απαιτεί θάρρος. Ή ίσως απλά γελάτε για να μην κλάψετε.

Working hours Τι βλέπουμε: Γραφείο, meetings, business lunch.

Τι καταλαβαίνουμε: Έναν φιλόδοξο άνθρωπο. Που θέλει να ξέρουμε πως είναι σοβαρός επαγγελματίας και κατέχει θέση υψηλού status.

Abstract Τι βλεπουμε: Τίποτα συνηθισμένο

Τι καταλαβαίνουμε: Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν ένα άτομο που θέλει να φαίνεται μη συνηθισμένο. Αυτά τα άτομα διαθέτουν επίσης δημιουργικό χαρακτήρα και αισθητικό γούστο.

Hashtag: no filter Τι βλέπουμε: τη ζωή όπως είναι

Τι καταλαβαίνουμε: Πως αυτοί οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους έτσι όπως είναι. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε μια κατάσταση που ένα άτομο δεν έχει αλλάξει την εικόνα του προφίλ του για αρκετά χρόνια – αυτό δείχνει μια σταθερότητα απόψεων, μια ηθική ωριμότητα, και έλλειψη ανάγκης να αναδειχθεί σε κοινωνικά δίκτυα για να λάβει συναισθηματικά «χαϊδέματα» με τη μορφή likes και φιλοφρονήσεων. Αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να επικοινωνούν με φίλους ή για εργασία και όχι ως μια ευκαιρία να δείξουν σε όλους το μεγαλείο τους. Προτιμούν να μην φωτογραφίζουν στιγμές και να τις μοιράζονται, αλλά να τις ζουν σε πληρότητα.

Loader