Πίσω από μια διευθύντρια κρύβεται μια αθλήτρια

Πίσω από μια διευθύντρια κρύβεται μια αθλήτρια

Το 94% των γυναικών που είχαν κατακτήσει κάποια διευθυντική ή ηγετική θέση είχαν ασχοληθεί με κάποιο σπορ στη σχολική ηλικία

Πίσω από μια διευθύντρια κρύβεται μια αθλήτρια

Αυτό επιβεβαιώνει έρευνα που διεξήχθη από το EY Woman Athlletes Business Network.

Πιο συγκεκριμένα, το 94% των γυναικών που είχαν κατακτήσει κάποια διευθυντική ή ηγετική θέση στον εργασιακό τους χώρο είχαν ασχοληθεί με κάποιο σπορ στη σχολική ηλικία.

Η έρευνα έδειξε μάλιστα ότι τα κορίτσια που ασχολούνται με κάποιο σπορ στο σχολείο είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν πτυχίο πανεπιστημίου, να βρουν δουλειά πιο γρήγορα και να διεκδικήσουν διευθυντικές θέσεις, ακόμα και σε έναν ανδροκρατούμενο εργασιακό χώρο.

Αυτά είναι τα δεδομένα της έρευνας. Ποιες είναι, όμως, οι γενικές πεποιθήσεις σχετικά με αυτά;

Είναι θέμα πιο δυναμικής εικόνας;

Είναι γεγονός ότι ένα κορίτσι ή μια γυναίκα που ασχολείται με ένα σπορ αποπνέει μεγαλύτερο δυναμισμό. Δεν είναι όμως μόνο θέμα εικόνας. Το 74% των συμμετεχόντων της έρευνας πιστεύουν ότι το γεγονός πως μια γυναίκα έχει ασχοληθεί με κάποιο σπορ μπορεί να ενισχύσει τις ηγετικές της ικανότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: Ο Elon Musk ο «ηγέτης» που εμπνέει περισσότερο στην τεχνολογία

Κι από την άλλη, το 61% των γυναικών που βρίσκονται σε υψηλά ιστάμενες θέσεις πιστεύει ότι το γεγονός ότι έχουν ασχοληθεί με κάποιο σπορ στη ζωή τους τις έχει βοηθήσει να αποκτήσουν δεξιότητες που τους φάνηκαν χρήσιμες μεταξύ άλλων και στην επαγγελματική τους εξέλιξη.

Τέλος, η έρευνα έδειξε και κάτι ακόμα: Ότι γυναίκες σε υψηλά ιστάμενες θέσεις είναι πιο πιθανό να προσλάβουν γυναίκες που κάνουν κάποιο σπορ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: Οι σπουδές που πρέπει να κάνει ένας μελλοντικός ηγέτης

Loader