Πώς θα επιστρέψουμε στη δουλειά με καλή διάθεση

Πώς θα επιστρέψουμε στη δουλειά με καλή διάθεση

Συμβουλές που θα κάνουν την μετάβαση από την παραλία στο γραφείο πολύ πιο εύκολη

Πώς θα επιστρέψουμε στη δουλειά με καλή διάθεση

Η επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές μπορεί να προκαλέσει θλίψη σε πολλούς ανθρώπους. Και αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι εξίσου παραγωγικοί στην εργασία τους. Επομένως πώς μπορεί κανείς να μπει πιο εύκολα σε κανονικούς εργασιακούς ρυθμούς; Αυτές οι συμβουλές θα μας βοηθήσουν να κάνουμε την αρχή πίσω στη δουλειά.

  1. Φέρτε λίγες διακοπές μαζί σας στο γραφείο

Ένα νέο αντικείμενο για το γραφείο σας, μια ωραία φωτογραφία ή ακόμα και ένα τραγούδι που μπορεί να μας θυμίζει τις διακοπές μας, μας βοηθά να κρατήσουμε ζωντανή την ανάμνηση των διακοπών μας, ενώ παράλληλα μας δίνει μια ώθηση για να σχεδιάσουμε τις επόμενες εξορμήσεις μας.

  1. Δεν ξεκινάμε αμέσως τα ραντεβού

Καλό θα ήταν να πάρουμε τον χρόνο μας την πρώτη μέρα πίσω στη δουλειά. Δε χρειάζεται να «πνιγούμε» στα ραντεβού αμέσως. Αντιθέτως, χρησιμοποιούμε αυτόν τον χρόνο για να ενημερωθούμε για τυχόν εξελίξεις όπως επίσης και για να οργανωθούμε πριν κανονίσουμε κάποιο σημαντικό ραντεβού με πελάτη.

  1. Αφήνουμε χώρο για ιδέες

Οι διακοπές αποτελούν την τέλεια ευκαιρία για να σκεφτούμε καινούριες, πρωτότυπες ιδέες. Κρατούμε σημειώσεις για να μην τις ξεχάσουμε και όταν γυρίσουμε πίσω στο γραφείο να δούμε πώς μπορούμε να τις εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας ή σε ένα νέο project.

4. Λίγο χρόνο για να διαλογιστούμε

Να δώσουμε λίγο χρόνο και χώρο στον εαυτό μας να σχεδιάσει και να θέσει νέους στόχους. Τι θέλουμε να πετύχουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα; Οι πρώτες μέρες πίσω στο γραφείο είναι ιδανικές για να σκεφτούμε ακριβώς αυτό. Και όταν βρούμε το στόχο σας, να ξεκινήσουμε.

  1. Συνεχίζουμε κάτι που δεν προλάβαμε να τελειώσουμε

Το να ξεκινήσουμε μια δουλειά από την αρχή μπορεί να φαίνεται «βουνό» την πρώτη μέρα στο γραφείο. Γι’ αυτό ίσως θα μας βοηθήσει να ολοκληρώσουμε μια δουλειά που δεν προλάβαμε να τελειώσουμε πριν φύγουμε για διακοπές.

  1. Επανασυνδεόμαστε με το δίκτυό μας

Μπορούμε για παράδειγμα να κανονίσουμε ένα ραντεβού για καφέ νωρίς το πρωί την πρώτη ημέρα της επιστροφής σας στο γραφείο. Αυτό θα μας βοηθήσει στο να επανασυνδεθούμε με την εργασία μας. Επιπλέον, θα μάθουμε τι χάσαμε ενώ βρισκόμασταν σε άδεια, κάτι το οποίο θα κάνει ευκολότερη την δημιουργία της λίστας με τις εκκρεμότητές μας.

  1. Ρίχνουμε μόνο μια ματιά στα mails μας

Δεν πρέπει να βιαστούμε να πέσουμε στα βαθιά. Ηρεμούμε για λίγο και μετά ξεκινάμε με τις πιο μικρές εργασίες, όπως το να τσεκάρουε τα emails μας. Δεν χρειάζεται να κάνουε κάτι σε αυτή τη φάση, απλά να δούμε τι έχουμε χάσει κατά τη διάρκεια των διακοπών μας.

8. Να θέσουμε τον εαυτό μας σε τρεις διαχειρίσιμες εργασίες

Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλες, αλλά πρέπει να είναι εύκολο να διαχειριστούν. Αυτό θα μας βοηθήσει να συγκεντρωθούμε και παράλληλα να αφήσουμε και χώρο για κάποιες άλλες εργασίες που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  1. Φτιάχνουμε μια λίστα με εκκρεμότητες

Οι λίστες μπορεί να μην είναι για όλους, αλλά μπορούν να μας παρακινήσουν να δουλέψουμε. Συμπεριλαμβάνουμε εργασίες που μπορούν να γίνουν εύκολα. Με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσουμε να αισθανόμαστε πιο οργανωμένοι και μπορέσουμε να εστιάσουμε στο να κάνουμε ουσιαστική πρόοδο. Το να διαγράψουμε πράγματα από τη λίστα μας, ακόμα και τα πιο ασήμαντα, θα μας κάνουν σίγουρα να αισθανθούμε καλύτερα.

10. Κάνουμε με μια μικρή καθαριότητα του χώρου

Καθαρίζουμε το γραφείο μας, πετάμε όλα τα άχρηστα πράγματα που έχουν μαζευτεί και μετά ξεκαθαρίζουμε τα συρτάρια και τα ντουλάπια μας. Το να έχουμε έναν καθαρό χώρο θα μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε με καθαρό μυαλό και περισσότερη όρεξη για δουλειά.

Loader