Βαρβάρα Νικολακάκη: «Ποτέ δεν έκανα προσπάθεια για το στυλ μου»

Βαρβάρα Νικολακάκη: «Ποτέ δεν έκανα προσπάθεια για το στυλ μου»

Η Βαρβάρα Νικολακάκη, μπορεί να κάνει όλα τα είδη μακιγιάζ αλλά ο χώρος των περιοδικών και επιδείξεων την γοητεύει ιδιαίτερα

Βαρβάρα Νικολακάκη: «Ποτέ δεν έκανα προσπάθεια για το στυλ μου»

Η makeup artist που φημίζεται τόσο για το ταλέντο όσο και το ξεχωριστό, προσωπικό της στυλ, μιλάει για τη σχολή και το επάγγελμα της που ποτέ δεν θα παρατούσε, παρά το γεγονός ότι τα εξαντλητικά ωράρια την έχουν κουράσει. Αναφέρεται στην τάση υπερβολής που διακατέχει συχνά τις κύπριες όσον αφορά στο μακιγιάζ, η οποία της οδηγεί σε λάθη και εξηγεί το λόγο γαι τον οποίο αντιτίθεται στις αισθητικές επαμβάσεις-παρεμβάσεις προσώπου.


Εάν η συνέντευξη μας ξεκινούσε με το: «Σήμερα θα μιλήσουμε για την επαγγελματία Βαρβάρα Νικολακάκη», ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα ήθελες να μας πεις;

Η επαγγελματίας Βαρβάρα Νικολακάκη λατρεύει το επάγγελμά της, ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες τάσεις του μακιγιάζ, παρακολουθεί σεμινάρια σε Κύπρο και εξωτερικό και προσπαθεί συνεχώς να μεταδίδει το 100% των γνώσεων της στους μαθητές της.

Νικολακάκη. Θα έλεγα ότι παραπέμπει σε Ελλάδα.

Ναι το επίθετό μου είναι ελληνικό γιατί ο πατέρας μου είναι από Ελλάδα. Γεννήθηκα εκεί όπου και ζήσαμε μέχρι τα 7 μου χρόνια. Έπειτα αποφασίσαμε να μετακομίσουμε οικογενειακώς στην Κύπρο, που είναι και η πατρίδα της μητέρας μου.

Πότε και ποιά ήταν η πρώτη σου επαφή με τα καλλυντικά;

Η πρώτη μου επαφή με τα καλλυντικά ήταν στην ηλικία των 18 χρονών όταν αποφάσισα να ακολουθήσω το επάγγελμα της αισθητικού, κάτι που ήταν και το έναυσμα για τις σπουδές μου στο επαγγελματικό μακιγιάζ. Μετά από τη φοίτηση μου στην κλάδο αισθητικής, παρακολούθησα μαθήματα σε εξειδικευμένη σχολή μακιγιάζ στο εξωτερικό την οποία τελείωσα με υποτροφία. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, εργοδοτήθηκα σε μια μεγάλη εταιρεία με προϊόντα επαγγελματικού μακιγιάζ. Παράλληλα συνεργαζόμουν με περιοδικά, τηλεόραση, σχεδιαστές και τραγουδιστές. Τα τελευταία 4 χρόνια διατηρώ τη δική μου σχολή και μάλιστα φέτος αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί μπορούμε να προσφέρουμε μια καινούρια σειρά επαγγελματικών προϊόντων που ομομάζεται MAKE UP ATELIERPARIS.

Μίλησε μας λίγο για τα μαθήματα που διδάσκεις στη σχολή σου.

Η σχολή προσφέρει ίσως το πιο ολοκληρωμένο course μακιγιάζ που υπάρχει στην Κύπρο. Υπάρχουν πρωϊνά και βραδινά τμήματα και το κάθε τμήμα έχει διάρκεια ενός έτους (Οκτώβριος – Μάιος). Διδάσκονται όλα τα είδη και τεχνικές makeup, ανάμεσα στα οποία ημέρας, νύχτας, νύφης, τηλεόρασης, θεατρικό, φωτογραφίας, special effects, καθώς επίσης και πιο εξειδικευμένα όπως είναι εκείνα που παραπέμπουν στις διάφορες δεκαετίες. Ταυτόχρονα, οι μαθητές μας συμμετέχουν σε διάφορες φωτογραφίσεις, εκδηλώσεις και επιδείξεις μόδας, κάτι που τους προετοιμάζει για όσα θα επακολουθήσουν μετά τη σχολή.

Θεωρείς ότι ένας makeup artist πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσει σχετικές σπουδές ή υπάρχουν και ταλαντούχοι αυτοδίδακτοι;

Πιστεύω ότι στο μακιγιάζ υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθείς. Ένα άτομο το οποίο διαθέτει ταλέντο, ακολουθώντας ένα ολοκληρωμένο course, μπορεί να το απογειώσει.

Βλέποντας τη δουλειά σου, θα έλεγα ότι σε γοητεύει περισσότερο το πιο ευφάνταστο-artistic μακιγιάζ.

Θεωρώ ότι μπορώ να κάνω όλα τα είδη μακιγιάζ αλλά ο χώρος των περιοδικών και των fashion shows είναι κάτι που με γοητεύει ιδιαίτερα.

Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις μακιγιάζ δημιουργώντας για παράδειγμα την ψευδαίσθηση «τραυματισμών» στο δέρμα;

Είναι ένα είδος μακιγιάζ το οποίο φαίνεται εντυπωσιακό αλλά όταν ξέρεις τον τρόπο και την τεχνική, δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Ποια η πρώτη σκέψη όταν κάθεται μια κοπέλα στην καρέκλα για να την μακιγιάρεις;

Για μένα κάθε κοπέλα είναι ξεχωριστή, ένας καινούργιος καμβάς επάνω στον οποίο μπορώ να δημιουργήσω.

Ξέρεις από την πρώτη στιγμή που βλέπεις μια γυναίκα, το είδος μακιγιάζ που θα της εφαρμόσεις επειδή θα της αρμόζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο;

Βεβαίως. Η εμπειρία μου με έκανε να ξεχωρίζω πλέον τι ταιριάζει σε κάθε πρόσωπο. Φυσικά σέβομαι και τις επιθυμίες της κάθε πελάτισσας. Πάντοτε σε συνεργασία μαζί της, δημιουργούμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ποιο το μεγαλύτερο λάθος που εντοπίζεις στο μακιγιάζ των Κυπρίων γυναικών;

Στις περισσότερες Κύπριες βλέπω μια υπερβολή όσον αφορά στο μακιγιάζ τους. Χρησιμοποιούν μεγάλη ποσότητα foundation και συνήθως σε λάθος χρώμα σε σχέση με το δέρμα τους, υπερβολικό contouring, έντονο eyeliner και λάθος σχηματισμένα χείλη.

Ποια η άποψη σου για το trend των ενθεμάτων στα χείλη και τι κραγιόν πρέπει να φοράς εάν έχεις πολύ σαρκώδη χείλη;

Γενικότερα είμαι εναντίον των αισθητικών επεμβάσεων και παρεμβάσεων στο πρόσωπο. Θεωρώ ότι κάθε κοπέλα είναι ξεχωριστή με τα φυσικά της χαρακτηριστικά. Οι γυναίκες με πολύ έντονα χείλη πρέπει να αποφεύγουν τα έντονα κραγιόν αλλά ακόμα και αυτό δεν είναι κανόνας απαράβατος.

Οι ηθοποιοί συνήθως λένε πως στην καριέρα τους υπήρξαν και μελανά σημεία για τα οποία δεν είναι περήφανοι. Κάτι τέτοιο ισχύει για σένα;

Πιστεύω ότι δεν έκανα κάτι το οποίο να με κάνει να ντρέπομαι.

Θεωρείσαι μια στιλάτη γυναίκα και πολλοί σε θεωρούν style icon. Αισθάνεσαι ότι πρέπει να καταβάλλεις πάντοτε προσπάθεια για να μην αλλοιωθεί αυτή η εντύπωση;

Ποτέ δεν έχω κάνει προσπάθεια για το στυλ μου. Είναι κάτι έμφυτο. Μου αρέσει πολύ η μόδα και φροντίζω την εμφάνιση μου αποκλειστικά και μόνο για μένα. Δεν το κάνω για τους άλλους.

(embed:https://www.instagram.com/p/BqXo0jtlVKh/)

Θα μπορούσες να αναλάβεις μια γυναίκα και να της αλλάξεις την εικόνα ολοκληρωτικά, από μακιγιάζ, μαλλί και ντύσιμο;

Είναι κάτι που το σκέφτομαι πολλές φορές όταν βλέπω μια γυναίκα. Θα ήθελα πάρα πολύ να το κάνω.

Στο παρελθόν είχες φτιάξει και τις δικές σου συλλογές ρούχων. Πως προέκυψε και πως προχώρησε το εγχείρημα;

Ήταν ένα εγχείρημα που έκανα μια φορά και αφορούσε σε μια ολοκληρωμένη συλλογή η οποία εξαντλήθηκε σε 48ώρες! Πάντα φτιάχνω τα δικά μου ρούχα, ήταν λοιπόν κάτι που ήθελα να δοκιμάσω. Δυστυχώς λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου, δεν μπόρεσα να το επιχειρήσω ξανά.

Θα παρατούσες ποτέ το επάγγελμα της make up artist;

Λατρεύω το επάγγελμά μου και δεν θα το παρατούσα ποτέ, παρόλο που με έχουν κουράσει τα εξαντλητικά ωράρια του Σαββατοκύριακου.

(embed:https://www.instagram.com/p/Bfk5K_jFxZ1/)


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ : Ilona Garamvolgyi - Ο δρόμος πάντοτε με οδηγούσε όπου εγώ ήθελα


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ : Κωνστάντια Δημητριάδου - Έζησα πόλεμο, εισέπραξα και μεγάλη αγάπη


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ : Το Amelie's Happy Place θα γίνει και το δικό σου happy place

Loader