10+1 διαφημίσεις που έγραψαν ιστορία

10+1 διαφημίσεις που έγραψαν ιστορία

Αν δεν ταυτιστείς, δεν αγοράζεις

10+1 διαφημίσεις που έγραψαν ιστορία

Σύμφωνα με την Βικιπαιδεία η "Η διαφήμιση ορίζεται ως κάθε απρόσωπη μορφή παρουσίασης και προώθησης προϊόντων, υπηρεσιών και ιδεών με πρωτότυπο τρόπο. Αυτό το ισχυρό μέσο υποστηρίζεται πως στερείται από ηθικά ερείσματα και είναι αμοραλιστικό. Στόχο έχει να στείλει κάποια συγκεκριμένα μηνύματα που θα πληροφορήσουν, επηρεάσουν ή και θα πείσουν ένα συγκεκριμένο κοινό".

Οι διαφημίσεις που έχουν μείνει στην ιστορία, κάθε άλλο παρά απρόσωπες είναι! Οι καλύτεροι διαφημιστές έχουν καταφέρει να ταυτίσουν τους πρωταγωνιστές με τους αγοραστές,και σε άλλες περιπτώσεις οι πρωταγωνιστές ήταν τόσο συμπαθητικοί που δεν μπορούσες να ξεφύγεις από την γοητεία τους. Εικόνες όπως αυτή του macho MalboroMan, της WonderBra σεξοβόμβα ή οι πανέμορφες διαφημίσεις της Coca- Cola, έχουν αφήσει ένα τεράστιο αρχείο εικόνων για την ιστορία της διαφήμισης.

1.Wonderbra

"Κοίτα με στα μάτια... Στα μάτια είπα!"

Τον Νοέμβριο του 2000, η Wonderbra ξεκίνησε την καμπάνια "Hello Boys" και το πρώτο πράγμα που έβλεπες ήταν μια τεράστια φωτογραφία με το μπούστο της Eva Herzigova. Η καμπάνια κατηγορήθηκε ότι ήταν τόσο αισθησιακή, που λόγω των τεράστιων φωτογραφιών στον δρόμο, οι οδηγοί και οι περαστικοί, έβλεπαν μόνο τις φωτογραφίες, και όχι τον δρόμο με αποτέλεσμα την πρόκληση ατυχημάτων. Παρόλα αυτά η Eva Herzigova, κέρδισε τεράστια αναγνωρισιμότητα και εγκαθιδρύθηκε στον χώρο του modelling. Η καμπάνια κέρδισε το βραβείο της πιο 'iconic' καμπάνιας μέχρι σήμερα!

2.Malboro Man

Θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες διαφημιστικές καμπάνιες του 20ου αιώνα. Έχει συνδυαστεί μια από τις πιο vintage αναμνήσεις στους κινηματογράφους, καθώς πριν από την έναρξη του φιλμ ή στο διάλειμμα, ένας από τους καουμπόι της «Marlboro» έκανε σχεδόν πάντα την εμφάνιση του στη μεγάλη οθόνη. «Marlboro Man» ήταν το όνομα της διαφημιστικής εκστρατείας, που (με τη βοήθεια και του μονοθέσιου της Maclaren) μετέτρεψε τo brand της Philip Morris στο πιο εμπορικό του χώρου παγκοσμίως. Ξεκίνησε το μακρινό 1954 και προβλήθηκε για 45 ολόκληρα χρόνια, έως το 1999, με τη μορφή -κυρίως- έντυπων εκτός των βιντεοσκοπημένων διαφημίσεων.

3.Red Bull- Δίνει φτερά!

To Red Bull είναι ενεργειακό ποτό που πωλείται από την αυστριακή εταιρία Red Bull GmbH, που δημιουργήθηκε το 1987. Επίσης το Red Bull είναι το πιο δημοφιλές ενεργειακό ποτό στον κόσμο, καθώς πουλήθηκαν 6 δισεκατομμύρια κουτάκια το 2016! Το σύνθημα της εταιρείας Red Bull είναι «το Red Bull δίνει φτερά» είναι -ίσως- το πιο γνωστό σλόγκαν εταιρείας!

4.Pepsi- We will Rock You

Τρεις γυναίκες- μαχητές, μπαίνουν στην αρένα του "Ρωμαίου αυτοκράτορα" Enrique Inglesias, αλλά οι πρωταγωνίστριες (Pink, Beyonce και Britney Spears) αρνούνται να πολεμήσουν, ενώνονται με το κοινό και απολαμβάνουν τις Pepsi που ο αυτοκράτορας δεν ήθελε να χάσει από δίπλα του! Και ποιος δεν σιγοτραγουδούσε μαζί τους το θρυλικό "We will rock you" των Queen!

5.Coca- cola Christmas Truck

Τι πιο κλασσικό από την χριστουγεννιάτικη διαφήμιση της Coca- Cola! Full 90's αισθητική σου προκαλεί μια νοσταλγία και -τι άλλο- την επιθυμία να απολαύσεις μια Coca- Cola!

6.If your husband ever finds out- Καφές

Δεν είμαστε σίγουροι για την ιδέα του σχεδιαστή την εποχή των '50s, αλλά είναι σίγουρα μια από τις πιο γνωστές vintage διαφημίσεις! Πλέον όχι για την αποτελεσματικότητα της να πείσει τον καταναλωτή να αγοράσει τον συγκεκριμένο καφέ, αλλά μάλλον για την προώθηση της ενδοοικογενειακής βίας!

7.It's nice to have a girl in the house- Mr. Legs

Μια επίσης... ιδιαίτερη διαφήμιση που μένει και αυτή στην ιστορία, για το ιδιαίτερα ενοχλητικό σχεδιασμό της. Η εταιρεία Mr. Legs, ακολουθούσε φανερά την τάση της εποχής που μείωνε την θέση των γυναικών σε σχέση με.. τους υπόλοιπους!

8.Have a break, have a KitKat

Επίσης πολύ γνωστό σλόγκαν από την περίοδο του 1960! Έχοντας άπειρες παραλλαγές, το catchy quote, παρέμεινε το ίδιο, και η γνωστή σοκολάτα, συνεχίζει την επιτυχία της!

9.Οι απίστευτα ειρωνικές διαφημίσεις της Durex

Τα λόγια είναι περιττά! Τα Durex είναι από τα.. κορυφαία προφυλακτικά στον κόσμο γεγονός που δεν εκπλήσσει αφού μετράνε πάνω από 75 χρόνια ιστορίας!

10.Dove Real Beauty Campaign

Η καμπάνια μετρά πάνω από 10 χρόνια ιστορίας, και ξεκίνησε από μια έκθεση φωτογραφιών με την ονομασία "Campaign For Real Beauty", από γυναίκες φωτογράφους, που στόχο είχαν να δείξουν πως, οι ίδιες οι γυναίκες, βλέπουν και αντιλαμβάνονται την ομορφιά! Η επιτυχία της έκθεσης οδήγησε στην συνέχιση της καμπάνιας και θεωρείται μια από τις πιο πετυχημένες καμπάνιες στην ιστορία της σύγχρονης διαφήμισης!

10+1. WTF by Hellas Direct

Εγχώρια και πολύ πρόσφατη, μια διαφήμιση που είδαμε στους κυπριακούς δρόμους και σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη, η WTF καμπάνια της Hellas Direct για την ασφάλεια οικίας. Το προσωπικό της εταιρείας φωτογραφίζεται με εκφράσεις αντίστοιχες με τις δικές μας όταν συνειδητοποιήσαμε πόσα χρήματα μας χρεώνουν οι τράπεζες για την ασφάλεια οικίας, οπότε δικαίως αναρωτιώμαστε what the f%&k?

Loader