O Κυριάκος Ιωαννίδης, μάς μιλά με .DETAILS

O Κυριάκος Ιωαννίδης, μάς μιλά με .DETAILS

O Κυριάκος Ιωαννίδης, μάς μιλά με .DETAILS

Αγαπημένε κύριε Ιωαννίδη, όταν σας ρωτάνε τι δουλειά κάνετε, τι απαντάτε; Ανέκαθεν, θεωρούσα πρόκληση αυτή την ερώτηση και πάντοτε, πριν απαντήσω ρωτώ: "πόσο χρόνο έχετε στη διάθεσή σας;". Θα είμαι, όσο το δυνατό πιο σύντομος. Πάμε λοιπόν: Έχω ιδρύσει την .DETAILS, ένα Communications Agency που κάθε μέρα με εξελίσσει σαν άνθρωπο, τα απογεύματα είμαι ο barista της καρδιάς σας, στο αγαπημένο A Kxoffee Project και παράλληλα έχω δημιουργήσει δικό μου brand, με γυναικεία μαγιό, το +Α22.

Οπότε πρωτίστως είστε δημιουργικό μυαλό και ανήσυχο πνεύμα! Κυρίως ανήσυχο θα έλεγα, κατάρα και ευλογία μαζί!

Τι σπούδασε αυτό το πνεύμα; Έχω σπουδάσει “Communications” στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Εξαιρετικά! Να τα πάρουμε ένα ένα, αρχίζοντας από τη .Details. Πώς, πότε και γιατί; Πάνε τώρα τρισήμισυ χρόνια που πήρα την απόφαση. Σκηνή από ταινία, η στιγμή της απόφασης. Βράδυ Κυριακής, στο εστιατόριο όπου δούλευα, και λίγο πριν το κλείσιμο της νύχτας μου, ενώ απολάμβανα για μια στιγμή το τελευταίο μου ποτό, (με μουσική υπόκρουση Nick Cave), πήρα την απόφαση. Σκεπτόμενος τις επόμενες μέρες εκείνο το βράδυ, αντιλήφθηκα πως δεν είμαι καθόλου ευτυχισμένος και αυτό έπρεπε να αλλάξει. Και έτσι έγινε. Παραιτήθηκα απο το μαγαζί και έδωσα στον εαυτό μου δύο μήνες διορία, για να βρω αυτό που πραγματικά θα με έκανε να θέλω κάθε πρωί να σηκώνομαι απ’το κρεβάτι και να δίνομαι με τα μούτρα. Και εγένετο η .DETAILS.

Και πως πάνε τα πράγματα έκτοτε; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν βαριέμαι. Αντιλαμβάνομαι πλέον την σημασία της φράσης ‘μακάρι να είχε περισσότερες ώρες η μέρα’ και την συμμερίζομαι κιόλας. Από την μέρα που ξεκίνησα μέχρι σήμερα, είμαι ένας εντελώς άλλος άνθρωπος. Η .DETAILS με άλλαξε και εξακολουθεί να το κάνει. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Απαιτούνται, θυσίες και κυρίως πολλή εσωτερική δύναμη, αλλιώς αναπόφευκτα θα καταλήξεις στον αλκοολισμό. Υπήρξαν μέρες χαοτικά δύσκολες, μέρες που νόμιζα πως δεν μπορώ να συνεχίσω. Ήταν αυτές οι μέρες, όμως, που κλήθηκα να χειριστώ το χάος και να δαμάσω τον νου μου, που επιβεβαίωσαν τα πλάνα μου και με ώθησαν λίγο πιο κοντά στους στόχους μου.

Συγκλονιστικός Νρόπ μάικ #motivationalspeaker

Είναι εύκολοι πελάτες οι κύπριοι; Δεν θα τους αποκαλούσα "κύπριους πέλατες" αλλά "κύπριους επαγγελματίες" που πραγματικά νοιάζονται για την επιχείρηση και το προϊόν τους. Πάντα ανοιχτοί για νέες προτάσεις που μπορεί να εξελίξουν και αυτούς αλλά και εμένα. Δεν διστάζουν να δοκιμάσουν όλα όσα τους προτείνω, έστω και αν δεν είναι εντελώς γνώστες των ιδεών και της τακτικής μου.

Ξέρουν τι θέλουν; Έχω την τύχη να συνεργάζομαι με πολύ δημιουργικούς και καταξιωμένους ανθρώπους στον τομέα τους, που ίσως να μην ξέρουν πάντα με τους δικούς μου όρους τι θέλουν, αλλά ευτυχώς η επικοινωνία μας είναι άριστη, άρα και το αποτέλεσμα το επιθυμητό. Αυτό κάνει ακόμα πιο απαιτητική την δουλειά μου, και κάνει εμένα να εργάζομαι ακόμη πιο σκληρά.

Αφήνουν χώρο για δημιουργία; Πάντα υπάρχει χώρος για δημιουργία, πάντα όμως στο πλαίσιο της μινιμαλιστικής φιλοσοφίας της .DETAILS.

Πώς θα ήθελες ιδανικά να αναπτυχθείς; Αν έβλεπα την .DETAILS σε κάποια χρόνια, θα ήθελα να κατατάσσεται στα μεγαλύτερα διαφημιστικά “τέρατα” της χώρας μας αρχικά, και του εξωτερικού μετέπειτα. Ωστόσο, γνωρίζω καλά, πως απαιτεί χρόνο, σίγουρα κόπο, και τεράστια υπομονή, πάντα κάτω από την ομπρέλα της τιμιότητας.

Στην αρχή, μου ανέφερες και μία άλλη ενασχόλησή σου. Μπορείς να μας πεις πώς προέκυψαν τα γυναικεία μαγιό στη ζωή σου; Δεν υπάρχει αρτιότερος πίνακας, από το γυναικείο σώμα. Το θαυμάζω, και αντλώ έμπνευση από τις καμπύλες της κάθε γυναίκας. Γιατί, λοιπόν, να μην το στολίσω με τις ιδέες μου;

(embed:https://www.instagram.com/p/ByFzvr0HrKj/)

(embed:https://www.instagram.com/p/Bx7VxEyHnkh/)

Αν υποθέσουμε πως το καλοκαίρι στην Κύπρο είναι σχεδόν έξι μήνες, τους υπόλοιπους έξι, πως η ιδέα αυτή δραστηριοποιείται; Η ιδέα μόλις ξεκίνησε. Στόχος και επιθυμία μου, να εξελιχθεί, και να επεκταθεί σε σχεδιασμό κι άλλων προϊόντων που δεν φοριούνται μόνο το καλοκαίρι σε παραλία, αλλά ολόχρονα και παντού.

Μέσα σε όλα λοιπόν. Παρόλο που η συνέντευξη θα είναι γραπτή, θέλεις να κλείσουμε ραδιοφωνικά; με ένα τραγούδι; Λοιπόν, ‘Keith Kong’ ον δε ντέκς. Ξυπνάμε με “Come and Get Your Love” από Redbone, πίνουμε τον πρώτο καφέ με το “Footloose” από Kenny Loggins και ξεκινάμε την μέρα μας με διάθεση “My Sharona” από The Knack.

(youtube:https://www.youtube.com/watch?v=bc0KhhjJP98)

(youtube:https://www.youtube.com/watch?v=ltrMfT4Qz5Y)

(youtube:https://www.youtube.com/watch?v=bbr60I0u2Ng)

Φωτογραφίες: Μάριος Ιωσηφίδης

Loader