Ο 13χρονος Sir Darius Brown έβαλε στόχο και σε εμάς τα «γυαλιά»

Ο 13χρονος Sir Darius Brown έβαλε στόχο και σε εμάς τα «γυαλιά»

Δημιουργίες του, φοράνε ακόμη και διάσημοι παίχτες του NBA, μπασκετμπολίστες των NY Knicks και ποδοσφαιριστές των NY Giants

Ο 12χρονος Sir Darius Brown έβαλε στόχο και σε εμάς τα «γυαλιά»
Είναι μόνο δεκατριών χρονών, έχει καταφέρει όμως να κάνουν αναφορές και αφιερώματα σε εκείνον, μερικά από τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά δίκτυα του εξωτερικού όπως το CNN. Entrepreneur και μάχιμος εθελοντής, κέρδισε την προσοχή μέχρι και του Barrack Obama, ο οποίος μάλιστα του έστειλε και προσωπική επιστολή.

Συνέντευξη στην Νίκολα Καρατζιά

Ο Sir Darius Brown, εδώ και περίπου δύο χρόνια φτιάχνει υπέροχα, πολύχρωμα παπιγιόν και τα χαρίζει σε σκυλιά καταφυγίων ώστε φορώντας τα να δείχνουν ακόμη πιο όμορφα και χαριτωμένα, με αποτέλεσμα να υιοθετούνται ευκολότερα. Το γεγονός ότι κατάγεται και κατοικεί στο New Jersey καθώς και ότι είναι «πνιγμένος» στις υποχρεώσεις, δεν αποτέλεσε καν πιθανότητα να μην εξασφαλίσουμε μια δική του συνέντευξη!

Είσαι μόλις 12 χρονών και έχεις καταφέρει να κάνεις ακόμη και μερικά από τα πιο γνωστά ΜΜΕ, να αναφέρονται σε σένα εκτενώς. Πως σε κάνει να αισθάνεσαι αυτό;

Η αλήθεια είναι πως όλη αυτή η δημοσιότητα, ήταν λίγο τρομακτική στην αρχή. Μετά τη δεύτερη συνέντευξη που έδωσα όμως, σταμάτησα να αγχώνομαι. Πλέον δεν φοβάμαι καθόλου, αντιθέτως, εκτιμώ την προσοχή που μου δίδεται. Είμαι ευγνώμων που τα ΜΜΕ ενδιαφέρονται για την ιστορία μου. Με αυτόν τον τρόπο, ευαισθητοποιείται ο κόσμος και ενημερώνεται για τα ζώα των καταφυγίων και το λόγο που πρέπει να υιοθετούμε σκύλους και γάτους αντί να αγοράζουμε. Στόχος μου, είναι όπως μέσα από τη δημοσιότητα που λαμβάνω αυτή τη στιγμή, μεταθέσω την προσοχή στα ζώα που βρίσκονται σε καταφύγια και καθημερινά αντιμετωπίζουν μεγάλο ρίσκο. Είμαι πολύ χαρούμενος λοιπόν που μου παρέχεται αυτή η ευκαιρία.

 

Ουσιαστικά, αυτό που κάνεις, είναι να φτιάχνεις υπέροχα παπιγιόν για αδέσποτα ζώα, ώστε να δείχνουν ομορφότερα στις φωτογραφίες, με αποτέλεσμα να υιοθετούνται ευκολότερα. Πως εμπνεύστηκες την ιδέα αυτή;

Ξεκίνησα να φτιάχνω παπιγιόν για σκύλους, το 2017. Προηγουμένως το έκανα για ανθρώπους. Όταν συνέβηκαν όμως οι τυφώνες Harvey και Irma, έβλεπα από την τηλεόραση ότι οι μόνοι που λάμβαναν βοήθεια ήταν οι άνθρωποι. Δεν γινόταν καμία αναφορά σε βοήθεια για τα ζώα. Λίγες μέρες αργότερα, είδα στο Facebook πως μερικά σκυλιά που διασώθηκαν, μεταφέρθηκαν από το Texas και το Puerto Rico στο ASPCA (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals) στη Ν.Υόρκη. Σκέφτηκα λοιπόν, ότι εάν έφτιαχνα μερικά παπιγιόν για τους σκύλους αυτούς και τα φορούσαν κατά τις επισκέψεις κόσμου στο καταφύγιο, θα ξεχώριζαν. Θα λάμβαναν περισσότερη σημασία και τελικά ίσως να υιοθετούνταν γρηγορότερα.

Αυτό όντως λειτουργεί; Τα ζώα υιοθετούνται ευκολότερα φορώντας τα παπιγιόν σου;

Πραγματικά λειτουργεί! Έχω δει πάρα πολλά σκυλιά να βρίσκουν οικογένειες από τη στιγμή που ξεκίνησα να δωρίζω παπιγιόν. Μάλιστα, κάποια καταφύγια διατηρούν αρκετά συχνή επαφή μαζί μου, κρατώντας με ενήμερο σχετικά με όλα τα ζώα που υιοθετήθηκαν αφότου φόρεσαν κάποιο από τα παπιγιόν. Υπήρξαν και περιπτώσεις που αυτό έγινε μπροστά μου, την ώρα που βρισκόμουν εκεί για επίσκεψη. Το να τα βλέπεις να φεύγουν από το καταφύγιο για να πάνε στο νέο τους σπίτι, είναι πάντοτε ένα ανεκτίμητο συναίσθημα.

 

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να τα ράβεις και πόσα περίπου έχεις δωρίσει μέχρι σήμερα;

Ξεκίνησα στην ηλικία των οκτώ ετών αλλά για σκύλους άρχισα να φτιάχνω όταν έγινα δέκα. Στην πραγματικότητα δεν γνωρίζω πόσα έχω χαρίσει, διότι δεν κρατώ λογαριασμό ποτέ. Θα έλεγα όμως με πρόχειρους υπολογισμούς, ότι πρέπει να έδωσα 300 περίπου παπιγιόν σε καταφύγια, καθώς και σε κάποιον οργανισμό που βοηθάει νέους να πάνε στο χορό αποφοίτησης τους, όταν αυτοί δυσκολεύονται οικονομικά.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται κάθε φορά και πόση ώρα περίπου χρειάζεται για το καθένα από αυτά;

Πηγαίνω στο κατάστημα με τα υφάσματα και διαλέγω ένα όμορφο, πολύχρωμο ύφασμα το οποίο στη συνέχεια ως παπιγιόν, θα έκανε έναν σκύλο ακόμη πιο «αξιοπρόσεχτο». Έπειτα επιστρέφω στο σπίτι και ξεκινώ να το φτιάχνω. Συνήθως είναι έτοιμο σε περίπου 25 λεπτά.

Είσαι υπεύθυνος για όλη τη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος ή σε βοηθάει και κάποιος άλλος σε ορισμένα σημεία;

Στην αρχή όταν ξεκίνησα, τα έκανα όλα μόνος μου. Από ένα σημείο και έπειτα, τα αιτήματα-παραγγελίες αυξήθηκαν τόσο που έπρεπε η μαμά και αδελφή μου να με βοηθάνε ετοιμάζοντας και κόβοντας για μένα το ύφασμα. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχανόταν γρηγορότερη παραγωγή και βεβαίως μεγαλύτερη. Τώρα όμως που η αδελφή μου Dazhai πήγε πανεπιστήμιο, με βοηθάει στη διαχείριση των emails και παραγγελιών. Πλέον, στη δημιουργία των παπιγιόν είμαστε εγώ και η μητέρα μου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Μόνικα Μιτσίδου - «Όταν βλέπω σκυλιά στα κλουβιά, νιώθω τον πόνο τους»

Εκτός από τις δωρεές που κάνεις, πωλείς κιόλας; Εάν ναι, πως μπορεί κάποιος να κάνει παραγγελία;

Πουλάω παπιγιόν για ανθρώπους και δωρίζω εκείνα για ζώα. Το καλοκαίρι που πέρασε είχα εστιάσει σε ταξίδια με σκοπό να επισκεφτώ διάφορα καταφύγια σε όλη την Αμερική, ώστε να χαρίσω παπιγιόν. Αυτόν τον καιρό όμως, ετοιμάζω την καινούρια «συλλογή» μου που θα βρίσκεται προς πώληση στην ιστοσελίδα μου www.sirdariusbrown.com. Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει, μπορεί να την επισκεφτεί, να κάνει εγγραφή και να λάβει ειδοποίηση μόλις είναι έτοιμα τα καινούρια σχέδια και διαθέσιμα διαδικτυακά.

Επιλέγεις προσωπικά σε ποιο ζώο θα πάει το κάθε παπιγιόν σου μετά που θα το δεις ή η επιλογή είναι τυχαία;

Συνήθως, πηγαίνοντας σε ένα καταφύγιο, οι υπεύθυνοι του χώρου με φέρνουν σε επαφή με τα μεγαλύτερα σε ηλικία σκυλιά ή εκείνα που βρίσκονται τον περισσότερο καιρό εκεί, χωρίς κάποιο ενδιαφέρον προς υιοθεσία. Τότε, επί τόπου, επιλέγω από τα κομμάτια που έχω μαζί μου ποιο ταιριάζει καλύτερα στο κάθε σκυλί κατά τη γνώμη μου, ανάλογα και με το χρώμα του τριχώματος του. Σκοπός όπως είπαμε, είναι να δείχνει όσο πιο αξιαγάπητο γίνεται.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ:Βελούδινες Πατούσες - Μια μοναδική επιχείρηση στην Κύπρο, για γάτες

Πως καλύπτεις αλήθεια όλα αυτά τα έξοδα που προκύπτουν από ταξίδια για επίσκεψη καταφυγίων και παραγωγή παπιγιόν;

Φέτος τον Ιούνιο, έχει δημιουργηθεί μια σελίδα εισφορών στο «GoFundMe» με τίτλο PAW-some Mission, τόσο για αυτές τις επισκέψεις και την αγορά των αναγκαίων προμηθειών, όσο και για να βοηθηθεί η επίτευξη του στόχου μου που είναι να συνεισφέρω στην υιοθέτηση όσο περισσότερων σκυλιών γίνεται. Θέλω να βρουν σπίτια και οικογένειες που να τα αγαπούν και φροντίζουν. Πρόσφατα επισκέφθηκα καταφύγια σε Virginia, Michigan, Ohio, Chicago, Washington, Philadelphia, New York και βεβαίως στο New Jersey όπου και μένω. Δεν έχω τελειώσει όμως ακόμη. Δεν θα σταματήσω μέχρι να πάω έστω και σε ένα καταφύγιο κάθε πολιτείας των ΗΠΑ, δηλαδή και των 50!

 

Τι είναι αυτό που συνάντησες-βίωσες σε κάποια από τις επισκέψεις σου και δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Θα αναφερθώ σε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι όταν σε καταφύγιο του Chicago κατάφερα να εκπαιδεύσω ένα σκυλάκι. Το δεύτερο που πάντοτε συμβαίνει, είναι πως κάθε φορά, σε κάθε επίσκεψη, συνδέομαι πολύ με ένα ή δύο σκυλιά. Ποτέ δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου το παραπονεμένο και λυπημένο τους βλέμμα, φεύγοντας. Θέλω τόσο πολύ να τα πάρω όλα μαζί μου στο σπίτι αλλά αυτό δυστυχώς, δε γίνεται. Με πληγώνει απίστευτα να τα βλέπω έτσι. Μπορώ μόνο να φανταστώ πως αισθάνονται εκείνα…Ακριβώς γι΄αυτό και έχω ως στόχο και προσωπική αποστολή, να τα βοηθήσω να υιοθετηθούν.

Αλήθεια, γιατί «Sir» μπροστά από το όνομα σου; Υπάρχει ιστορία πίσω από αυτό;

Όταν ήμουν μικρότερος, η μαμά, η αδελφή και η γιαγιά μου, με αποκαλούσαν Sir Darius. Η μαμά, πάντοτε έλεγε ότι λέγοντας για παράδειγμα «Yes Sir, No Sir, nice to meet you sir», είναι ένας τρόπος για να δείχνεις τον σεβασμό και εκτίμηση σου προς τους άλλους. Μεγαλώνοντας έμαθα κι εγώ να μιλώ έτσι στους ανθρώπους.

 

Αληθεύει ότι ο Barrack Obama, σου έστειλε προσωπική επιστολή ευχαριστώντας σε για όλα όσα προσφέρεις στην κοινότητα;

Ναι, όντως ισχύει αυτό. Δεν μπορώ καν να περιγράψω με λόγια το πως αισθάνθηκα όταν αντιλήφθηκα πως το γράμμα αυτό ήταν όντως από τον πρόεδρο Obama! Κυριολεκτικά στεκόμουν εκεί ακίνητος για ώρα. Πάγωσα από το σοκ. Μετά με έπιασαν τα κλάματα διότι δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ένα από τα πράγματα που έγραφε, είναι «Να ξέρεις ότι στηρίζω όλα όσα κάνεις και σου εύχομαι τα καλύτερα»!

fsvs

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My family and friends know I LOVE basketball. My two favorite teams are @chicagobulls and @nyknicks but I'm a HUGGGGGE @kyrieirving and @easymoneysniper (KD) fan so no matter what team they are on I'll ALWAYS be a fan. Both of them will be joining the @brooklynnets this year, so I was super shocked when @hodaandjenna surprised me with tickets to any game this season. I had to compose myself because I was about to jump out of that seat. Then I just froze up. LOL. Thank you so much @todayshow @hodaandjenna for this wonderful surprise. I greatly appreciate this. I can't wait to attend the game. Try not to laugh too hard at my facial expressions. Mom said it was #priceless 🤣😂🤣😂🤣😂 #todayshow #nbc #adoptdontshop #aspca #walloffame #kidswalloffame #hodaandjenna #kyrieirving #kevindurant #1fan #loyalty #brooklynnets #nets #nba #basketball #basketballandbowties #nyc #barclaycenter #brooklyn #instagood #surprise #trulygrateful #blessed

A post shared by Sir Darius Brown (@sirdariusbrown) on

Beaux and Paws. Πως αποφάσισες να δώσεις αυτό το όνομα στο brand σου και γιατί;

Beau στα γαλλικά θε πει μοδάτος νεαρός άνδρας (Beaux είναι ο πληθυντικός) και Paws γιατί αντιπροσωπεύει τους σκύλους και γάτους που έχουν πατουσάκια.

 

Υπήρξαν διασημότητες που ζήτησαν κάποια από τις δημιουργίες σου;

Ναι, πολλοί με στηρίζουν, φορώντας κάποιο από τα παπιγιόν μου. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς είναι ή υπήρξαν παίχτες του NBA, όπως ο Allen Houston, του οποίου είμαι και «ambassador» για το πρόγραμμα F.I.S.L.L. (Faith, Integrity, Sacrifice, Leadership and Legacy), που ο ίδιος δημιούργησε. Άλλοι διάσημοι που έχουν κάποια δημιουργία μου στην κατοχή τους, είναι ο ομιλητής εμψύχωσης Les Brown, ο πρώην αμυντικός ο Michael Strahan, ο μουσικός παραγωγός Ray Chew, ορισμένοι πολιτικοί αξιωματούχοι, η τραγουδίστρια Leah Janea, η ηθοποιός Kenya Moore, ο ράπερ Papoose, ο Walt Frazier-πρώην παίχτης του NBA, μπασκετμπολίστες των NY Knicks και ποδοσφαιριστές των NY Giants.

 

Ο στόχος στον οποίο είσαι αφοσιωμένος, χρειάζεται επένδυση χρόνου και κόπου. Αυτό δεν έρχεται σε σύγκρουση με τις σχολικές σου απαιτήσεις;

Καταφέρνω να τα συνδυάζω πολύ καλά. Εξάλλου, ο άλλος μου στόχος είναι να παραμένω άριστος στο σχολείο, κάτι που καταφέρνω κάθε χρόνο τελειώνοντας με επαίνους. Απλώς, χρειάζεται πολύ καλός, καθημερινός προγραμματισμός. Πρέπει να προηγούμαι του χρόνου, ώστε να μην απογοητεύομαι εκ των υστέρων. Εννοείται βεβαίως ότι ορισμένες φορές, μπορεί να τύχει κάτι απρόσμενο και να σε βγάλει εκτός πλάνου. Έχω όμως πάντοτε και την πολύτιμη βοήθεια της μαμάς μου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ : Στέφανος Σεβέρης - Ο σκύλος πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως ένα μωρό

 

Χρόνο για να παίξεις όπως τα παιδιά στην ηλικία σου, έχεις;

Κάνω ακριβώς ότι και τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας μου. Η μητέρα μου βεβαιώνεται γι’ αυτό, διότι όπως λέει είμαι παιδί και χρειάζομαι ελεύθερο χρόνο για διασκέδαση. Παίζω βιντεοπαιχνίδια, ήμουν μέλος σε δύο ομάδες μπάσκετ, κάνω μαθήματα κολύμβησης, μαθήματα ορθοφωνίας και παρακολουθώ τάξεις για τη μόδα. Λατρεύω τις οικογενειακές διακοπές, να βλέπω ταινίες, να πηγαίνω σε πάρκα ψυχαγωγίας και να ανεβαίνω σε παιχνίδια αδρεναλίνης (thrill rides). Σίγουρα όμως, υπάρχουν και στιγμές που πρέπει να κάνω κάποιες θυσίες. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι αναγκάστηκα να θυσιάσω την ευκαιρία για μια κρουαζιέρα ώστε να μπορέσω να αφοσιωθώ στην «αποστολή» μου, το PAW-some Mission. Έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στα δύο. Διάλεξα να βοηθήσω ζώα διότι αυτά είχαν μεγαλύτερη ανάγκη από ότι εγώ τις διακοπές. Κρουαζιέρα μπορώ να πάω κάποια άλλη στιγμή, ενώ για μερικούς από αυτούς τους σκύλους ο χρόνος λιγοστεύει…πλησιάζουν όλο και περισσότερο στην ευθανασία.

 

Ποια τα μελλοντικά σου πλάνα;

Τα έχω όλα προσχεδιασμένα στο μυαλό. Θέλω γίνω επαγγελματίας ηθοποιός αλλά και να φοιτήσω στο Stanford Princeton University ακολουθώντας σπουδές Business Law, οι οποίες και θα είναι η ασφάλεια μου σε περίπτωση που κάτι δεν πάει όπως θέλω. Από εκεί και πέρα, επιθυμώ να διευρύνω την επιχείρηση μου δημιουργώντας και συλλογή ρούχων. Τέλος, θέλω να αγοράσω ένα δικό μου σπίτι για να έχω τη δυνατότητα να φιλοξενώ σκυλιά…πολλά σκυλιά. Για την ακρίβεια θέλω να έχω ένα σπίτι γεμάτο από σκυλιά τα οποία θα κάνω foster και θα φροντίζω μέχρι να υιοθετηθούν. Βεβαίως, θα συνεχίσω να δωρίζω παπιγιόν αλλά και να παρέχω εθελοντική εργασία σε καταφύγια ζώων. Δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Αγαπώ τόσο πολύ τους σκύλους!

 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ: Ο Βασίλης Τζιγκούρας φτιάχνει αναπηρικά αμαξίδια για ζώα

Loader