Όταν οι κρατούμενες στη φυλακή της Κύπρου τραγούδησαν με τον Hovig

Όταν οι κρατούμενες στη φυλακή της Κύπρου τραγούδησαν με τον Hovig

Mε αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας

Η AVANT GARDΕ ήταν εκεί και σας μεταφέρει ατμόσφαιρα

Φωτογραφίες Δημήτρης Λούτσιος

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα, η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών και η Γυναικεία Οργάνωση Πρωτοπορία διοργάνωσαν μια πολύ ωραία εκδήλωση στη γυναικεία πτέρυγα των Φυλακών, με τη συμμετοχή του Κύπριου καλλιτέχνη Hovig Demirjian.

Στην εκδήλωση που έγινε την περασμένη Πέμπτη, βρέθηκε η Πρώτη Κυρία κα Άντρη Αναστασιάδου, στην οποία απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για το κοινωνικό της έργο, την πολύχρονη κοινωνική της προσφορά και την φιλανθρωπική της δράση. 

Παράλληλα, την προηγούμενη μέρα, Τετάρτη, 4 Μαρτίου πραγματοποιηθήκαν στη Λάρνακα τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής σε συνεργασία του Τμήματος Φυλακών με την Επιτροπή Οικογένεια και Γυναίκα Lion με θέμα «Ένα πινέλο χαράζει την διαφορετική πορεία της κάθε γυναίκας» η οποία στο πλαίσιο της εκδήλωσης τίμησε την Διευθύντρια των Φυλακών ως γυναίκα της χρονιάς.

Στην έκθεση συμμετείχαν με έργα τους 25 κρατούμενοι, εκ των οποίων οι 20 είναι γυναίκες, προσφέροντας ανιδιοτελώς τα έργα τους, για στήριξη των γυναικών θυμάτων της μη κυβερνητικής οργάνωσης STOP TRAFFICKING. Ορισμένες μάλιστα από τις κρατούμενες που έχουν πρόσφατα αποφυλακιστεί, έχουν προσφέρει τα έργα τους στην έκθεση. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Τμήμα Φυλακών προσέφερε το χρηματικό ποσό των €1530 το οποίο προήλθε από τη συμμετοχή των κρατουμένων σε φιλανθρωπικό διαγωνισμό για οικονομική ενίσχυση της μη κυβερνητικής οργάνωσης STOP TRAFFICKING. 

Νέα φιλοσοφία του Τμήματος Φυλακών είναι η ανθρωποκεντρική προσέγγιση, η οποία αποτελεί τη βάση για εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού μας συστήματος

Σύμφωνα με το Τμήμα Φυλακών, οι κοινωνικές αυτές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν οι κρατούμενες, ανθρωπιστικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, συμβάλλουν στην υγιή, πνευματική και συναισθηματική καλλιέργεια τους, και γενικότερα στην προσωπική τους ανάπτυξη, η οποία διευκολύνει την ομαλότερη επανένταξη τους στην κοινωνία. Σε αυτές, όπως και σε κάθε άλλη δραστηριότητά αποτυπώνεται η φιλοσοφία του Τμήματος, της οποίας ακρογωνιαίος λίθος είναι η ανθρωποκεντρική προσέγγιση, η οποία αποτέλεσε τη βάση για εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού μας συστήματος.

Εμείς βρεθήκαμε την Πέμπτη στη Φυλακή και δημοσιεύουμε μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση για να σας μεταφέρουμε ατμόσφαιρα:

Loader