9+1 ταβέρνες για να απογειώσετε τη βόλτα του σαββατοκύριακού σας

9+1 ταβέρνες για να απογειώσετε τη βόλτα του σαββατοκύριακού σας

Οι προτάσεις μας για στάση φαγητού στον φθινοπωρινό σας περίπατο

Το φθινόπωρο έφτασε κι όπως κάθε χρόνο, αφήνουμε πίσω τις παραλίες και..παίρνουμε τα βουνά! Οι κυριακάτικες μας βόλτες επιστρέφουν και φυσικά οφείλουμε να τις συνοδεύσουμε με γευστικές εμπειρίες που θα συμπληρώσουν την εξόρμησή μας.
Που μπορείτε να κάνετε στάση για φαγητό;

Ταβέρνα “Βικλάρι”, Πέγεια

βικλαρι

Αν ο δρόμος σάς έχει πάρει στην επαρχία Πάφου και δεν έχετε πάει ακόμα στο Βικλάρι, σημειώστε το για τις επόμενές σας εξόδους. Πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία.Το Βικλάρι είναι γνωστό και ως το τελευταίο κάστρο του Ακάμα, στον δρόμο προς το φαράγγι του Άβακα. Όταν καθίσετε στην εντυπωσιακή του βεράντα με τα πέτρινα τραπέζια, κάτω από την κληματαριά,  απέναντί θα δείτε το μικρό νησάκι Γερόνησος που βρίσκεται απέναντι από την ακτή του Αγίου Γεωργίου της Πέγειας. 

Το Βικλάρι σερβίρει αποκλειστικά χοιρινή σούβλα και κοτόπουλο, σαλάτα και τηγανητές πατάτες.  Η διαδρομή όσο και η τοποθεσία θα σας κάνουν να χαζέψετε σε μια ανεπανάληπτη θέα, ενώ το φαγητό προσφέρει μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις! 

Δευτέρα-Κυριακή 11:00-17:00, Φαράγγι του Άβακα, Πέγεια, Πάφος. Τηλ.: 26991088. 

"Ο ποταμός της Μηλίτσας", Καμπί Φαρμακά

ποταμοσ

"Ο ποταμός της Μηλίτσας" αποτελεί η επιτομή της παραδοσιακής κυπριακής κουζίνας!  Το γραφικό χωριό βρίσκεται δίπλα από τον Φαρμακά. Περνώντας από τα στενά δρομάκια του χωριού κι από τις ανθισμένες γλάστρες των σπιτιών, ο δρόμος θα σας οδηγήσει στην αυλή της ταβέρνας. Εκεί θα σας περιμένει ένας όμορφο σκηνικό, αφού ο χώρος αγκαλιάζεται από το πράσινο της φύσης και τα κρύα νερά του  ποταμού, που περνά δίπλα από το εστιατόριο!

Το μενού αποτελείται αποκλειστικά από παραδοσιακές επιλογές της κυπριακής κουζίνας, από είδη σχάρας, κατσαρόλας και παραδοσιακού ξυλόφουρνου. Τα περισσότερα ετοιμάζονται από τα χέρια της Μηλίτσας, ενώ οι περισσότερες πρώτες ύλες είναι παραγωγής του ίδιου του εστιατορίου.  

Από νωρίς το πρωί μπορείτε να γευτείτε ένα μοναδικό μπούκωμα (brunch) από προϊόντα παραγωγής του εστιατορίου, τις ντομάτες του χωραφιού, τα φρέσκα αυγά, λούντζα, χωριάτικα λουκάνικα, μαρμελάδες παραγωγής του εστιατορίου, αναρή, φρέσκο χυμό και πολλά άλλα.

Ωστόσο, τα πιάτα του μεσημεριού της κυπριακής κουζίνας θα σας κερδίσουν με μιάς. Έχουν αποκτήσει δική τους φήμη προσελκύοντας λάτρεις του φαγητού από ολόκληρη την Κύπρο, μεσημέρι και βράδυ. Ο πληθωρικός μεζές της ταβέρνας αποτελεί επίσης ένα ατού για αυτούς που επιθυμούν μία έξοδο σε ένα πανέμορφο προορισμό, με μερακλίδικα μεζεδάκια, συνδυάζοντας χωριάτικο κρασί ή ζιβανία, μέχρι και επιλεγμένα τοπικά κρασιά και μπύρες.  

(22643315 & 99541498) Καμπί Φαρμακά, Λευκωσία

Ταβέρνα “Πολυδέντρι”, Πελέντρι

πολυδεντρι

Η ταβέρνα Πολυδένδρι δημιουργήθηκε πριν 10 χρόνια και βρίσκεται στο γραφικό χωριό Πελένδρι, στην επαρχία Λεμεσού. Είναι μια οικογενΗ κουζίνα προσφέρει ένα πλούσιο μενού παραδοσιακής κυπριακής κουζίνας που περιλαμβάνει από χωριάτικα λουκάνικα τοπικής παραγωγής μέχρι φρεσκοκομμένα άγρια μανιτάρια, που θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάκτυλά σας. Μην παραλείψετε την τηγανητή φέτα με μέλι από το τραπέζι σας, γιατί θα το μετανιώσετε. ειακή παραδοσιακή ταβέρνα με πρωταρχικό σκοπό να προσφέρει στους πελάτες της μία ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία, μέσω των εύγευστων παραδοσιακών πιάτων.

Στην ταβέρνα λοιπόν, μπορείτε να γευτείτε νόστιμους κυπριακούς μεζέδες σε ένα καταπράσινο ειδυλλιακό περιβάλλον κατά την καλοκαιρινή περίοδο και να απολαύσετε αντίστοιχα την ζεστασιά του τζακιού, τον χειμώνα! 

Παρασκευή Βράδυ, Σάββατο Μεσημέρι και Βράδυ, Κυριακή Μεσημέρι

Περισσότερες πληροφορίες: 99 406549 | Συστήνεται κράτηση

Ταβέρνα “Ερυθροδόντας”, Λυθροδόντας

ερυθροδοντας

Στο μενού θα βρείτε παραδοσιακά και βραβευμένα ποτά, πλούσιους μεζέδες, μαγειρευτά φαγητά και διάφορα είδη σχάρας. Οι γαστρονομικες απολαύσεις που προσφέρει η ταβέρνα είναι εμπνευσμένες από την παράδοση, αφού το οφτό κλέφτικο και ο ταβάς ετοιμάζονται με μεράκι σε ξυλόφουρνο. Στην  αυλή υπάρχει επίσης μεγάλος παιχνιδότοπος που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους μικρούς μας φίλους!

Τρίτη - Παρασκευή: 5:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ., Σάββατο: 6:00 μ.μ. - 12:00 μ.μ., Κυριακή - Δευτέρα: Κλειστά | Τηλέφωνο κρατήσεων: 22 542942 | Παναγιάς 4, Λυθροδόντας 

Ταβέρνα “Ριζοκάρπασο”, Πάφος 

ριζοκαρπασο

Αν έχετε όρεξη για ψάρι, η ταβέρνα “Ριζοκάρπασο” είναι το ιδανικό μέρος για σας, αφού  σερβίρει μόνο πιάτα με ψάρια και θαλασσινά! Γιατί να πάτε όμως στο “Ριζοκάρπασο”; 

Η διαφορά ωστόσο που κάνει αυτήν την ταβέρνα μοναδική είναι το γεγονός ότι ο σεφ ψαρεύει καθημερινά την πρώτη ύλη που μαγειρεύει! Η φρεσκάδα είναι το κύριο συστατικό των πιάτων που προσφέρονται, με την απλότητα και την ποιότητα των συστατικών να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Η ταβέρνα βρίσκεται στην γραφική παλιά πόλη και παρόλο που βρίσκεται μακριά από το κύμα, θα νιώσετε ότι βρίσκεστε ακριβώς δίπλα από τον αιγιαλό.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης ψαρεύει ο ίδιος καθημερινά τα πάντα και γι’ αυτό το λόγο υπάρχει αφενός πάντα φρέσκο ​​ψάρι της ημέρας και αφετέρου η αιτία να ξεπουλήσει! Κάντε κράτηση εκ των προτέρων!

Καθημερινά: 12:00 μ.μ. - 23:00 μ.μ. εκτός Κυριακή 12:00 μ.μ. - 17:00 μ.μ.

Τηλέφωνο: 99 030285

Ταβέρνα "Το στέκι του Παναή", Καθηκας

το στεκι του παναη

Ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της περιοχής!  Στην κουζίνα, χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά από τοπικούς παραγωγούς για να δημιουργήσουν πιάτα που θυμίζουν την παλιά, αυθεντική κουζίνα.

Εκεί θα απολαύσετε φρέσκες σαλάτες, γευστικό ταχίνι και γιαούρτι, θεϊκό χαλούμι, σπιτικά μαγειρευτά, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, εξαιρετικά ψητά, τα καλύτερα σουβλάκια της περιοχής, λουκάνικο, παστουρμά που θα τα βρεις και στον πλούσιο μεζέ του. Απάχικο, αυθεντικό ταβερνάκι που δεν θα σας αφήσει ανικανοποίητους! 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 96771622 | Δευτέρα - Κυριακή 11.30-00.00.

Διευθυνση: Αγωνιστών 5, Κάθηκας. 

Ταβέρνα “Αρετή”, Φασούλα 

αρετη

Ανάμεσα στα πετρόκτιστα σπίτια της Φασούλας θα βρείτε την ταβέρνα της “Αρετής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι  θα απολαύσετε με την ψυχή σας τους πλούσιους, κυπριακούς μεζέδες που προσφέρει, αφού ψήνονται με μεράκι και αγάπη, γεγονός που φαίνεται στα χαρακτηριστικά και αγαπημένα πιάτα των θαμώνων του μαγαζιού. Ο λόγος για το κότσι και τη γουρουνιά που ψήνονται για πέντε ώρες στο φούρνο και αποτελούν δύο χαρακτηριστικά και αγαπημένα πιάτα του μαγαζιού. Οι βραδιές ζωντανής μουσικής, κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστή το ταβερνάκι, αφού παρέα με τους απίστευτους μεζέδες, θα έχετε μελωδίες που θα σας φτιάχνουν το κέφι! 

Διεύθυνση: Γιαννάκη Αεροπόρου 5, Φασούλα

Τετάρτη - Σάββατο: 8:00 μ.μ. - 12:00 π.μ., Κυριακή: 1:00 μ.μ. - 6:00 μ.μ.

"Ποταμός" - Ποταμός Λιοπετρίου 

ποταμος λιοπετριου

Η ταβέρνα “Ποταμός” διαθέτει ένα μοναδικό σκηνικό, αφού βρίσκεται ακριβώς πάνω στον Ποταμό του Λιοπετριου. Ο χώρος είναι ξακουστός για τους θεσπέσιους μεζέδες που σερβίρει και την όμορφη θέα της βεράντας. Επιλογές από αχνιστά μύδια, κάθε λογής μικρά και μεγάλα ψάρια με διάφορους τρόπους ψησίματος. Έχετε επίσης την επιλογή να παραγγείλετε ψάρι με το κιλό. Θα γευτείτε υπέροχα ολόφρεσκα ψάρια και θα βρίσκεστε περιτριγυρισμένοι από όμορφες λαϊκές ψαρόβαρκες μυρίζοντας αρώματα θάλασσας και αλμύρας. 

Τηλέφωνο: 99388844

Καθημερινά: 12:00 -  22:00

 Ταβέρνα “H Φωλιά του Δράκου”, Πεντάκωμο 

φωλια του δρακου

Ο χώρος προσφέρει ζεστή εξυπηρέτηση και μεμιάς θα νιώσετε φιλόξενοι, με την ιδέα ότι βρίσκεστε σε οικογενειακό τραπέζι, αφού  δύο αδέλφια έχουν μετατρέψει το καφενείο του παππού τους σε ένα καλαίσθητο, ζεστό χώρο που προσφέρει γευστικούς μεζέδες, εποχιακά πιάτα και εύγευστο κλέφτικο.

Το παραδοσιακό κυπριακό μεζεδοπωλείο “Η Φωλιά του Δράκου”, προσφέρει ποιοτικό κυπριακό μεζέ, ενώ το κλέφτικο θεωρείται η σπεσιαλιτέ τους, όπως και οι ολόφρεσκοι κολοκυθοκεφτεδες. Μην αμελήσετε να δοκιμάσετε τη φέτα σαγανάκι και την παραδοσιακή λούντζα που σερβίρεται με παραδοσιακό χαλούμι. Όλα αυτά θα απολαύσετε φυσικά στην καταπράσινη πέτρινη αυλή του χώρου, που θα απογειώσει την απόλυτή σας γευστική εμπειρία! 

Τηλέφωνα κρατήσεων: 25632535 & 99820641 | Πεντάκωμο, επαρχία Λεμεσού

Ταβέρνα “Κυνηγετικός Σύλλογος Μελίνη”, Μελίνη 

κυνεγιτικός ομιλος μελινης

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μελίνη είναι μία ταβέρνα στην ομώνυμη περιοχή που θα σας εντυπωσιάσει.

Η καταπράσινη αυλή με τις κρεμαστές κολοκύθες αποπνέουν αύρα χωριού και σας εντάσσουν με μιας σε ένα κυπριακό ζεστό περιβάλλον. Τα ζώα στην πίσω αυλή θα χαροποιήσουν μικρούς και μεγάλους, ενώ το τζάκι κατά τους χειμερινούς μήνες προσφέρει ζεστασιά και θαλπωρή. 

Η ταβέρνα προσφέρει ένα μεγάλο και ικανοποιητικό μενού από κρεατικά διαφόρων ειδών που θα σας αφήσουν έκπληκτους. Οι μεζέδες περιλαμβάνουν χωριάτικο χαλούμι και λουκάνικο, αρνίσια παϊδάκια, ξιδάτα περιστέρια με αυγά δικής τους παραγωγής, μαρινάτο κοτόπουλο, σουβλάκια, σεφταλιές, φλαμαντζέρι σαγανάκι, συκώτι, σαλιγκάρια, στρουθκιά με τα αυγά και άγρια μανιτάρια του βουνού κατά τη χειμερινή περίοδο. Το “κερασάκι” της διαδοχικής “βρώσιμης πανδαισίας” είναι τα χειροποίητα μπουρέκια με αναρή που θα σας κάνουν να παραμιλάτε. 

Συστήνεται κράτηση και…άδειο στομάχι! 

Κυνηγετικός Σύλλογος Μελίνη, Μελίνη Επαρχία Λάρνακας | Τηλέφωνο Κρατήσεων 95153938 

Πηγή φωτογραφιών

Loader