Παρουσίαση βιβλίου «Έρωτας στην Πόλη», ένα μυθιστόρημα του Περικλή Σπύρου

Παρουσίαση βιβλίου «Έρωτας στην Πόλη», ένα μυθιστόρημα του Περικλή Σπύρου

Παρουσιάζει ο λογοτέχνης και κριτικός Ανδρέας Χατζηθωμά

Ο Περικλής Σπύρου γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '70. Σπούδασε στο Λονδίνο, είναι επαγγελματίας καταπιστευματοδόχος, ορκωτός λογιστής και ερασιτέχνης αθλητής. Έχει δημοσιεύσει μυθιστόρημα, διηγήματα, αθλητικά ρεπορτάζ και επιστημονικά άρθρα. To βιβλίο «Έρωτας στην Πόλη» είναι το τρίτο λογοτεχνικό του βήμα.

Το βιβλίο του συγγραφέα θα μας παρουσιάσει ο  λογοτέχνης και κριτικός, Ανδρέας Χατζηθωμά, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19:00 στην αίθουσα «Π. Πασχαλίδης», στο κτίριο δημόσιας διοίκησης της ελληνικής τράπεζας. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Οπισθόφυλλο βιβλίου 

Η αφορμή για το ταξίδι στην Πόλη ήταν ιατρική. Οι γιατροί στην Αθήνα δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν και ακολουθώντας τη συμβουλή μιας γνωστής του από τους κοσμικούς κύκλους της πρωτεύουσας αποφάσισε να ταξιδέψει στην Πόλη για να λύσει το πρόβλημά του. Τα αίτια του ταξιδιού πολλά: η επανασύνδεση με την οικογένειά του, η ευκαιρία να ξεφύγει από την ατονία της μονότονης ζωής του, η προσπάθεια να ξεχάσει έναν έρωτα που είχε τελειώσει, οι γαστρονομικές απολαύσεις που ήταν συνώνυμες με ένα ταξίδι στην Πόλη. Πατώντας το πόδι του στη Βασιλεύουσα θα μαγευτεί. Με τις ομορφιές της, με την ιστορία της, με τις αντιθέσεις και τους συμβολισμούς της. Θα γνωρίσει όχι μόνο το παρελθόν του, αλλά και το παρελθόν μιας ολάκερης φυλής, των Ρωμιών. Θα σαγηνευτεί το πνεύμα και η καρδιά του από την Πόλη και τους ανθρώπους της. Ένα ειδύλλιο βρίσκεται εν πλήρει εξελίξει, αλλά τα γεγονότα έρχονται να ανατρέψουν το σκηνικό. Είναι ο ματωμένος Σεπτέμβρης του 1955. 

paroysiasi vivliou erwtas stin poli

Loader