Θεατρική παράσταση “Nachtland”: Μια πνευματώδης κωμωδία του Μάριους φον Μάγενμπουργκ

Θεατρική παράσταση “Nachtland”: Μια πνευματώδης κωμωδία του Μάριους φον Μάγενμπουργκ

Σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Ξενίδου

Η Νέα Σκηνή του ΘΟΚ παρουσιάζει από την 1 η Νοεμβρίου 2024 το έργο του Μάριους φον Μάγενμπουργκ Nachtland σε σκηνοθεσία Αθηνάς Ξενίδου.

Το Nachtland, γραμμένο το 2022 από τον διεθνώς αναγνωρισμένο Γερμανό συγγραφέα Μάριους φον Μάγενμπουργκ, είναι μια πνευματώδης κωμωδία, προκλητική και ειρωνική· ένα τολμηρό σχόλιο για τις γκρίζες ζώνες του παρελθόντος, τις καταβολές και τα κληροδοτήματά μας, για την παραποίηση της Ιστορίας, τον κόσμο της τέχνης και το χρήμα. Πώς διαχειριζόμαστε το παρελθόν; Μπορεί άραγε να διαχωριστεί ένα έργο τέχνης από τη ζωή του δημιουργού του; Δύο αδέλφια, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα τους, συναντιούνται στο πατρικό τους για να κλείσουν διάφορες εκκρεμότητες. Ενώ τακτοποιούν το σπίτι και κοσκινίζουν τα της κληρονομιάς, ανακαλύπτουν μια υδατογραφία στη σοφίτα. Μια δραματική συγκυρία πυροδοτεί μια σειρά από ηθικά ερωτήματα και διλήμματα, που με τη σειρά τους οδηγούν σε επισφαλή συμπεράσματα και διφορούμενες αποφάσεις. Η ιστορία ξετυλίγεται γύρω απ’ αυτόν τον πίνακα και τον πιθανό δημιουργό του. Τίνος την υπογραφή φέρει; Του Α. Χίλλερ ή μήπως του A. Χίτλερ; Ο συγκεκριμένος πίνακας ανοίγει μέτωπα και δημιουργεί ρήγματα στο εσωτερικό της ίδιας της οικογένειας, η οποία έρχεται αντιμέτωπη τόσο με τη δική της σκοτεινή της πλευρά, όσο και με το σκοτάδι που έχουν απλώσει ο ναζισμός και το Ολοκαύτωμα στην πρόσφατη γερμανική Ιστορία.

Η σκηνοθέτιδα Αθηνά Ξενίδου επανέρχεται στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ με ακόμα ένα έργο του συγγραφέα, μετά την Πέτρα το 2013, για να μας κάνει συνένοχους σε μια τολμηρή συζήτηση για την ηθική, την πολιτική ορθότητα και τη συλλογική ενοχή. Στο πλάι της έχει ένα δυνατό σύνολο σημαντικών καλλιτεχνών.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Κρίτσης

Σκηνοθεσία: Αθηνά Ξενίδου

Σκηνικά-Κοστούμια: Σταύρος Αντωνόπουλος

Μουσική-Σχεδιασμός ήχου: Άντης Σκορδής

Σχεδιασμός βιντεοπροβολών: Άννα Φωτιάδου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Αντρεανή Κωνσταντή

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Χρήστος Γκρόζος, Έλενα Καλλινίκου,

Κρίστη Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Παρίσης, Χριστίνα Παυλίδου

Παραστάσεις

Λευκωσία

Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή

Από 1 η Νοεμβρίου 2024

και κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00 και Κυριακή στις 18:00

και σε περιοδεία

Πληροφορίες

Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy

Ταμείο του Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Σάββατο 10:00-13:30 & 16:00-18:00 και από

15/10/2024 Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 &; 16:00-18:00)

Τιμή Εισιτηρίου: €12 / €6

Loader