Η Κύπρος τραγουδά κυπριακά: Δύο συναυλίες με κορυφαίους καλλιτέχνες

Η Κύπρος τραγουδά κυπριακά: Δύο συναυλίες με κορυφαίους καλλιτέχνες

Σπουδαίοι καλλιτέχνες σε δύο μοναδικές παραστάσεις θα αναδείξουν τον πλούτο και την κληρονομιά της κυπριακής μουσικής για καλό σκοπό

Στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2024, η Κυπριακή μουσική θα ζωντανέψει σε δύο μοναδικές συναυλίες που θα φέρουν στο προσκήνιο την πολυδιάστατη μουσική παράδοση της Κύπρου.

Με τη συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών όπως ο Μιχάλης Βιολάρης, ο Κώστας Κακογιάννης, ο Ευαγόρας Καραγιώργης και πολλοί άλλοι, οι παραστάσεις αυτές θα ταξιδέψουν το κοινό μέσα από τραγούδια όπως το «Τέρτιν», η «Τηλλυρκώτισσα» και η «Βρύση των Πεγειώτισσων», αλλά και σύγχρονες μελωδίες που έχουν ενσωματωθεί στην κυπριακή μουσική παράδοση.

Η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής Αμμοχώστου υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Κουλουμή θα συνοδεύσει τους καλλιτέχνες, ενώ σημαντική θα είναι και η φιλική συμμετοχή γνωστών ονομάτων, όπως η Μαρία Κουλουμή και ο Παντελής Γκάσας.

Οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρος Αθηνάς Μιχαηλίδου, και μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια θα διατεθεί για την ενίσχυση του έργου του RMHC® Κύπρου. Συναυλίες θα δοθούν στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού στις 18 Νοεμβρίου και στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στις 19 Νοεμβρίου, στις 20:30.

Μια συναρπαστική ευκαιρία για όλους τους λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής να ζήσουν ξανά τη μαγεία της Κυπριακής μουσικής και να στηρίξουν έναν καλό σκοπό.

  poster

 

Loader