Αυτοί είναι οι Ειδικοί Γιατροί που γράφτηκαν στο ΓεΣΥ

Αυτοί είναι οι Ειδικοί Γιατροί που γράφτηκαν στο ΓεΣΥ

Αυτοί είναι οι Ειδικοί Γιατροί που γράφτηκαν στο ΓεΣΥ
Ανανεώνεται συνεχώς η λίστα

Από ρεπορτάζ του Δημήτρη Χατζηιωσήφ στην Offsite

Για τα καλά στη ζωή μας μπαίνει το Γενικό Σχέδιο Υγείας, το οποίο φαίνεται να βγήκε κερδισμένο στο πρώτο «τεστ αντοχής» κατά την πρώτη εργάσιμη ημέρα όπου και εφαρμόστηκε με αυξημένος όγκος εργασίας.

H εγγραφή ιατρών και ασθενών συνεχίζεται. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως χθες έχρι τη 13.00 η ώρα, είχαν εγγραφεί συνολικά 527,000 δικαιούχοι, ενώ υπήρξαν και 2000 επισκέψεις σε γιατρούς, είχαν εκτελεστεί 800 συνταγές, 200 εργαστηριακές εξετάσεις και είχαν υποβληθεί 550 απαιτήσεις πληρωμής γιατρών.

Την ίδια ώρα, σημαντική είναι και η αύξηση των Ειδικών Ιατρών, όπου σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας (3/6), ο αριθμός ανέρχεται στους 280 ειδικούς ιατρούς. Παράλληλα, βρίσκεται σε πλήρη διαδικασία και η εγγραφή επιπλέον ειδικών ιατρών.

Να υπενθυμίσουμε πως για ειδικό γιατρό χρειάζεται παραπεμπτικό από τον προσωπικό γιατρό και χωρίζεται σε δύο μέρη. Υπάρχει το «κανονικό» παραπεμπτικό το οποίο ισχύει για 3 συνολικά επισκέψεις και 3 μήνες, και το «μακροχρόνιο» παραπεμπτικό που ισχύει για 12 επισκέψεις και 12 μήνες.

Επιπλέον, το παραπεμπτικό για διαγνωστικές εξετάσεις προς ακτινολόγους, πυρηνικούς ιατρούς, κυτταρολόγους και παθολογοανατόμους ισχύει για 30 μέρες. Από ειδικό ιατρό προς άλλη ιατρική ειδικότητα – το παραπεμπτικό ισχύει για 3 συνολικά επισκέψεις και 3 μήνες.

Οι χρόνιοι ασθενείς θα μπορούν με τη χρήση μακροχρόνιου παραπεμπτικού που θα εκδίδει ο προσωπικός τους ιατρός να επισκέπτονται το ειδικό ιατρό της επιλογής τους. Το μακροχρόνιο παραπεμπτικό ισχύει για 12 επισκέψεις και 12 μήνες και δύναται να εκδίδεται κατ’ επανάληψη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 7 ΑΠΟΡΙΕΣ σε ιδιώτη γιατρό που δεν θέλει το ΓεΣΥ


Loader