Ο πρώην της και πατέρας των παιδιών της τη «σάπιζε» στο ξύλο

10 November 2017

Η Emma Murphy έχει γίνει σήμερα κάτι σαν Πρέσβειρα της Ενδοοικογενειακής Βίας. Αύριο θα βρίσκεται στο TEDx University of Nicosia

Η Emma είναι μια 28χρονη μπλόγκερ γυμναστικής και μια single μητέρα δύο παιδιών. Το 2015 είχε έρθει αντιμέτωπη με επαναλαμβανόμενη σωματική βία από τον πρώην σύντροφό της και πατέρα των παιδιών της.

Όταν μετά από ένα τέτοιο βίαιο περιστατικό το ένα της μάτι μαύρισε, αποφάσισε να δημοσιεύσει κάτι στα social media και ανάρτησε ένα γεμάτο ειλικρίνεια, θυμό αλλά και φόβο βίντεο, στο οποίο μίλησε για την καταπίεση, τη βία, τα ψέματα κι όλη αυτήν την ασχήμια που βίωνε. Προχωρώντας σ’ αυτό το θαυμαστό βήμα, συνειδητά απέβαλε τον εαυτό της από τη θέση του θύματος και μπήκε στην «επίθεση», αρνούμενη να επιτρέψει στην κατάσταση αυτήν να την παρασύρει αρνητικά και να την κυριεύσει.

To βίντεο σέλφι ήταν αυτό:

Το θαραλλέο βίντεο προσέλκυσε στο μεταξύ περισσότερες από 50 εκατομμύρια θεάσεις παγκοσμίως και η Έμμα σήμερα ταξιδεύει σ’ ολόκληρο τον κόσμο έχοντας αναλάβει τη δική της προσωπική εκστρατεία διαφώτισης για θέματα ενδοοικογενειακής βίας, που αφορούν κυρίως σε ανυπεράσπιστες γυναίκες και παιδιά που φοβούνται να μιλήσουν.

Στην ομιλία της broke my silence στο TEDx University of Nicosia αύριο θα μιλήσει για το εν λόγω βίντεο και θα επικεντρωθεί στη θετική επίδραση που όλες αυτές οι εξελίξεις είχαν για τη ζωή της.

Με την ευγενική υποστήριξη της Τράπεζας Κύπρου

SHARE

Σχόλια

Πρόσωπα