Πολιτική εξόντωση δια χειρός Νίκαρου;

Πολιτική εξόντωση δια χειρός Νίκαρου;

Πολιτική εξόντωση δια χειρός Νίκαρου;
Ο Χρήστος Στυλιανίδης δικαίως αναγνωρίζεται ως ένας από τους πιο επιτυχημένους επιτρόπους στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Χρήστος Στυλιανίδης δικαίως αναγνωρίζεται ως ένας από τους πιο επιτυχημένους επιτρόπους στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα σπάνιο δείγμα Κύπριου πολιτικού που έχει πορευτεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, και αξιοποιήθηκε φυσικά δεόντως όχι στο εγχώριο πολιτικό τσίρκο αλλά στις Βρυξέλλες με μετρήσιμο αποτύπωμα. Όσοι τον γνωρίζουν προσωπικά μιλούν για ένα χαρισματικό άνθρωπο με ωραίο πνεύμα, και η ευπροσήγορη, μετριοπαθής ιδιοσυγκρασία του, ανοίγει εδώ και χρόνια χαραμάδες αισιοδοξίας ότι υπάρχουν και διαμάντια ανάμεσα στα σκουπίδια.

Είναι γι’ αυτό το λόγο που η προσωπική απόφαση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη να μην ανανεώσει τη θητεία του Στυλιανίδη ως Επιτρόπου της Ευρωπαικής Ένωσης για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων όχι μόνο ξενίζει, αλλά έρχεται και να προστεθεί σαν κερασάκι στην τούρτα των ανεκδιήγητων πεπραγμένων της δεύτερης θητείας του. Ένα χρόνο και εφτά μήνες μετά την επανεκλογή του, η φθορά που έχουν επιφέρει οι αποφάσεις, τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης Αναστασιάδη είναι πολύ μεγάλη. Ασφαλώς και δεν είναι τυχαίο που ο θυμός του εκλογικού σώματος ψάχνει συνεχώς αφορμές για να εκτονωθεί - από την Ινώ και τα πάρτυ μέχρι τους πύργους του γαμπρού και την απόλυτη έλλειψη εμπιστοσύνης στους χειρισμούς του Προέδρου στο Κυπριακό.

Ο Xρήστος Στυλιανίδης φαίνεται να τιμωρήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες επειδή μεταξύ άλλων, δεν έβαλε πλάτες για να καλύψει το παζάρι διαβατηρίων μας

Στους κύκλους της ΕΕ, ο Χρήστος Στυλιανίδης ήταν το πιο σίγουρο στοίχημα για τη νέα Επιτροπή. Ωστόσο να που μ’ένα πρωτοφανές άδειασμα στα χρονικά των Βρυξελλών, ο Αναστασιάδης επιλέγει να μην προτείνει ξανά τον Στυλιανίδη αλλά την Στέλλα Κυριακίδου. Το μεγάλο γιατί που αιωρείται γύρω από τους λόγους που κρύβονται πίσω από αυτή την απόφαση βεβαίως, απαντιέται μάλλον εύκολα μέσα από το παραπολιτικό ρεπορτάζ.

Με μια κίνηση που θυμίζει παλιό, καλό, αήθη - House of Cards style -Νίκο Αναστασιάδη, o Xρήστος Στυλιανίδης φαίνεται να τιμωρήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες επειδή μεταξύ άλλων, δεν έβαλε πλάτες για να καλύψει το παζάρι διαβατηρίων μας. Πρόκειται για μια απροκάλυπτη απόπειρα πολιτικής εξόντωσης του χειρίστου είδους. Γιατί όμως να το κρύψωμεν άλλωστε; Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικές είναι οι χρυσές βίζες, τόσο για τον Νίκο Αναστασιάδη όσο και για τα πέριξ του άμεσου οικογενειακού του περιβάλλοντος. Το γεγονός ότι θυσιάζεται η σοβαρή διπλωματική εκπροσώπηση μας στην Ευρώπη στο όνομα προσωπικών συμφερόντων είναι τρομακτικά θλιβερό. Δυστυχώς για εμάς, ουδείς προφήτης στον τόπο του.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: Μήπως δεν είναι μόνο για γέλια ο τραγόπαπας;


Loader