Οι Γυναίκες της ΣΕΖΟΝ, επιστρέφουν

Οι Γυναίκες της ΣΕΖΟΝ, επιστρέφουν

Οι Γυναίκες της ΣΕΖΟΝ, επιστρέφουν
«Συνεχίζουμε με πρεμιέρες καινούργιων έργων, συζητήσεις και εργαστήρια με δύσκολα ερωτήματα για το φύλο και την κοινωνική δικαιοσύνη»

Το πρώτο μέρος της Σ Ε Ζ Ο Ν Γυναίκες 2019-2021 ολοκληρώθηκε στο τέλος Απριλίου.

«Είχαμε την τύχη να δουλέψουμε με ταλαντούχους/ες συνεργάτες και συνεργάτιδες που έφεραν πολυφωνία, έμπνευση, ενέργεια και μομέντουμ στο project. Μάθαμε πολλά από ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Λάβαμε πολύτιμη ανατροφοδότηση από το κοινό. Και συνεχίζουμε».

Η Σ Ε Ζ Ο Ν επιστρέφει από τις 11 Μαΐου με το καλοκαιρινό, δεύτερο μέρος.

«Συνεχίζουμε με μια σειρά από πρεμιέρες καινούργιων έργων, φιλοξενούμενες παραστάσεις, συζητήσεις, εργαστήρια και ημερίδες που επιμένουν να θέτουν δύσκολα ερωτήματα για το φύλο και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις είναι η φιλοξενία των περσινών επιτυχημένων παραστάσεων «Αναγέλαστα: λογιών, λογιών γεναίτζιες» και «Η προσωρινή ευτυχία ενός χαριτωμένου φόνου», η πρεμιέρα του έργου «Λέιλα και Συνεργάτες», για το οποίο θα έχουμε τη χαρά να διοργανώσουμε μια συζήτηση μέσω διαδικτύου με την συγγραφέα Cordelia Lynn, η παρουσίαση της Δρ Αλεξίας Παναγιώτου «Οι έμφυλες ιστορίες που λέει η διαφήμιση» και άλλα πολλά.

Εγκαινιάζονται επίσης δύο νέες σειρές δράσεων: “Works in progress” και «Το δικό της δωμάτιο». Στο πρώτο προσκαλούμε το κοινό να παρακολουθήσει τη διαδικασία δημιουργίας ενός καινούργιου έργου σε πρώιμο στάδιο και να συζητήσει με τους δημιουργούς. Στο δεύτερο εξερευνούμε μέσα από μια καινούργια μεθοδολογία έναν από τους βασικούς άξονες της Σ Ε Ζ Ο Ν, το μοίρασμα και την συλλογή/καταγραφή πραγματικών ιστοριών γυναικών της Κύπρου. Σε ένα ζεστό, ανεπίσημο περιβάλλον, γυναίκες από διαφορετικές γενιές μοιράζονται εμπειρίες, αφηγήσεις και γνώσεις, βοηθώντας μας να χτίσουμε το μέλλον πάνω στην κατανόηση του παρελθόντος. Μια συζήτηση ανοιχτή στο κοινό που θέτει ερωτήματα για την επίσημη καταγραφή της ιστορίας και για την ιεράρχηση των ιστοριών που καθορίζουν την συλλογική μας ταυτότητα.

Τέλος, το χρονολόγιο της ιστορίας των γυναικών της Κύπρου, που εκπονήθηκε από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου, επιστρέφει εμπλουτισμένο με καινούργια στοιχεία και παρέχοντας ιστορικό και κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο στα ερωτήματα που θέτει το project.

Το project Σ Ε Ζ Ο Ν Γυναίκες 2019-2021 έχει στόχο να εξετάσει τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Ποιες ιστορίες λέμε; Ποιου τις ιστορίες λέμε; Τι είναι «κλασικό»; Τι «οικουμενικό;

Οι ιστορίες που λέμε γίνονται ο κόσμος στον οποίο ζούμε.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στη σελίδα στο Facebook.

Η Σ Ε Ζ Ο Ν πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Λευκωσίας.

Loader