20 Jun 2018

Αυτό είναι το τρίλεπτο βίντεο της Ace από το πρόσφατο roadtrip

«648 χιλιόμετρα μετά, ξέρουμε»

Φωτογραφίες: Στέλιος Δημητρίου

Στο Youtube έχει αναρτηθεί από χθες το περίφημο τρίλεπτο βίντεο της Ace από το πρόσφατο roadtrip σε ολόκληρη την κυπριακή ακτογραμμή. Φιλοδοξία της αξιέπαινης δουλειάς με voice over στην αγγλική γλώσσα είναι όπως το βίντεο ταξιδέψει στο εξωτερικό προωθώντας την Κύπρο και τη σύγχρονη κουλτούρα στις παραλίες της όπως δεν έχει γίνει ποτέ πριν.

ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ, ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ CYPRUS EXOTICA: Διάβασε αφιέρωμα της AVANT GARDE στο roadtrip

Βουαλά λοιπόν!

Σε συνοδευτικό δελτίο τύπου που έχει ετοιμάσει η ομάδα με αφορμή τη δημοσίευση του βίντεο αναφέρονται τα ακόλουθα:

Υπήρχε μια εποχή όπου είμασταν γενναιόδωροι. Δίναμε με χαρά και περηφάνια. Μας άρεσε να παρέχουμε και να μοιραζόμαστε. Είμασταν φιλόξενοι. Μια φιλοξενία, προϊόν της συνειδητοποίησης ότι η ζωή δεν πρέπει να είναι δύσκολη ή περίπλοκη, οτι η ευτυχία βρίσκεται μέσα στη σφαίρα της σεμνότητας και της αγάπης και ότι τα πράγματα πρέπει να μοιράζονται.Έχουμε όμως αλλάξει.Έχουμε ξεχάσει. Άνθρωποι που αγαπούν τον ήλιο, την ζωή. Ξεχάσαμε ότι μεγαλώσαμε χωρίς παπούτσια, οτι είμασταν "γειωμένοι" απο την αρχή. Έχουμε απομακρυνθεί από αυτά που μας χαρακτηρίζουν. Το νερό, τη γη.

Για ακριβώς αυτό τον λόγο κάναμε αυτό το ταξίδι, για να ανακαλύψουμε και πάλι αυτή την νησιωτική ταυτότητα που απωλέσαμε. Θέλαμε να νιώσουμε από πρώτο χέρι τι κάνει στην ψυχή το να είσαι περιτριγυρισμένος απο τόσο νερό. Εξακόσια σαράντα οκτώ χιλιόμετρα μετά, ξέρουμε.

Για πέντε μέρες εξερευνήσαμε την κυπριακή ακτογραμμή, κάτω από τον καυτό μεσογειακό ήλιο, περπατήσαμε την ίδια γη οπου οι πρόγονοι μας μόχθησαν, περιτριγυρισμένοι από την ίδια θάλασσα που καθόρισε γενιές και γενιές και δημιούργησε αυτό το ιδιαίτερο αμάλγαμα κουλτούρας βασισμένο στην καλοζωία και την γενναιοδωρία.

Υπάρχει κάτι εξαιρετικά αναζωογονητικό και παρθένο όταν πατάς στην κρύα άμμο μετά από μια νύχτα έξω στη φύση, εκεί όπου το νερό συναντά τη γη. Και όταν το σώμα σου βυθίζεται στο κρύο νερό είναι μια στιγμή καθαρής κάθαρσης από όλα εκείνα τα μικρά και άσχετα που τείνουν να μας απασχολούν. Κάτι ανεξήγητο συμβαίνει μετά από λίγο. Γειώνεσαι. Αρχίζεις να αισθάνεσαι ότι είσαι μέρος ενός μεγαλύτερου συστήματος, μεγαλύτερο από το εγώ σου.

Άγνωστοι που έγιναν φίλοι μέσα σε λίγες μέρες, παλιές συνήθειες να φθίνουν, επιφανειακές ανάγκες να εξαφανίζονται. Πασχίσαμε να πετύχουμε το μεγάλο κύμα, τον δυνατό άνεμο, τις τέλειες συνθήκες και κάποιες φορές τις βρήκαμε. Και όταν δεν τις βρίσκαμε, το ταξίδι ήταν αρκετό.

Ως Ace προωθούμε ένα εναλλακτικό τρόπο ζωής. Ένα τρόπο ζωής που αξιοποιεί την θάλασσα γύρω μας. Βγείτε έξω. Αρπάξτε τη ξυλορακέτα, παίξτε! Σερφάρετε, κάντε σκέιτ, κολυμπείστε, βυθίστε τα πόδια σας στην άμμο, βουτήξτε στο βαθύ μπλέ, βρείτε το παιδί μέσα σας. Εμείς αυτό κάναμε. Και είναι εθιστικό.
648 χιλιόμετρα μετά επιστρέψαμε. Σοφότεροι.

Θεάματα