Μόνο ντόπιοι θα είναι οι καλλιτέχνες στο φετινό Gathering

Μόνο ντόπιοι θα είναι οι καλλιτέχνες στο φετινό Gathering

Μόνο ντόπιοι θα είναι οι καλλιτέχνες στο φετινό Gathering
Αυτό το ΠΣΚ, σε ένα μαγικό δάσος λίγο έξω από τη Λευκωσία ...

Οι φωτογραφίες είναι από προηγούμενες διοργανώσεις της Honest - Credits Izabella Galkowska

Σε ένα μαγικό δάσος λίγο έξω από τη Λευκωσία, δίπλα σε μια δροσερή λίμνη, θα πραγματοποιηθεί το ΠΣΚ που μας έρχεται (26, 27 και 28 Ιουλίου) το σαγηνευτικό φεστιβάλ The Gathering.

Αναβαθμισμένο και τριήμερο θα είναι το φετινό φεστιβάλ που μας έχουν ετοιμάσει οι φίλοι της Honest Electronics, μιας όμορφης ομάδας που έχει συσταθεί με σκοπό τη δημιουργική συσπείρωση καλλιτεχνών ηλεκτρονικής και πειραματικής μουσικής.

Φωτογραφία

Βασικές δραστηριότητες της ομάδας είναι η προώθηση της καλλιτεχνικής παραγωγής μέσω δισκογραφικής εταιρείας, από την οποία οι καλλιτέχνες δέχονται τεχνική υποστήριξη και art-direction. Ταυτόχρονα, η διεκπεραίωση δρώμενων όπως το φεστιβάλ που θα γίνει αυτό το ΠΣΚ, βοηθά στην ανάπτυξη της τοπικής ηλεκτρονικής μουσικής και στην προώθηση ντόπιων καλλιτεχνών.

Στο παρελθόν, η ομάδα έχει κατά καιρούς διοργανώσει αρκετά πειραματικά οπτικοακουστικά δρώμενα και σκοπός είναι στο προσεχές μέλλον να εισαχθούν νέες δράσεις που στόχο θα έχουν την αναβάθμιση της μουσικής μας παιδείας και κουλτούρας με εργαστήρια για μουσική τεχνολογία και σύνθεση ήχου και μουσικής.

Στη φετινή διοργάνωση έχουν κληθεί να λάβουν μέρος 35 συνολικά Κύπριοι μουσικοί, αριθμός που έχει θεωρηθεί ρεκόρ για τα δεδομένα του χώρου.

Στο μεταξύ, η απόφαση της ομάδας να μην συμπεριλάβει διεθνείς καλλιτέχνες στο φεστιβάλ είναι σκόπιμη και στρατηγική, αφού οι διοργανωτές πιστεύουν πως ένα φεστιβάλ απαρτισμένο μόνο απο εγχώριο ταλέντο θα προκαλέσει ωφέλιμο αντίκτυπο ανάμεσα στους ντόπιους.

Είναι σίγουρα πραγματικότητα πως, όταν ένας καλλιτέχνης έρχεται από το εξωτερικό είθισται η βαρύτητα της σημασίας των ντόπιων να συρρικνώνεται.

Φέτος θέλουμε οι ντόπιοι καλλιτέχνες να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο

Φωτογραφία

Δεδομένων των πιο πάνω και του πρωτοποριακού χαρακτήρα της θεματικής της προτεινόμενης δράσης, δίνεται για ακόμη μια φορά η ευκαιρία σε αρκετούς νέους καλλιτέχνες που ασχολούνται με την κατασκευή σκηνικών αλλα και με τη δημιουργία μουσικής τεχνολογίας, την ηλεκτρονική μουσικη και τα οπτικοακουστικά μέσα να παρουσιάσουν το έργο τους. Η δραστηριότητα απευθύνεται επίσης σε νέους που τους έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον η ηλεκτρονική μουσική αλλά και σε άτομα τα οποία, αν και δεν έχουν έρθει σε επαφή με το αντικείμενο, ενδιαφέρονται να το εξερευνήσουν και να μάθουν περισσότερα.

Με αυτό το σκεπτικό, η Honest Electronics αποφάσισε φέτος να πραγματοποιήσει τρεις νύχτες δραστηριοτήτων εξειδικευμένες στη ζωντανή ηλεκτρονική μουσική καθώς και στη συνύπαρξή της με άλλα είδη οπτικών τεχνών.

Οι μουσικοί θα συνοδεύονται, για παράδειγμα, από ταλαντούχους visual artists, οι οποίοι θα προβάλλουν δουλειά τους με προτζέκτορες.

Ταυτόχρονα θα στηθούν γλυπτά από τους Πάρη Χριστοδούλου και Λήδα Συμεωνίδου τα οποία θα είναι μέρος της σκηνής.

Το όραμα των συντελεστών είναι να δημιουργήσουν τη ψευδαίσθηση ενός αυτόνομου μικρού νησιού, όπου μουσική και άλλες τέχνες κυριαρχούν, παρέχοντας στο κοινό μια πολύ ξεχωριστή οπτικοακουστική εμπειρία.

Loader