Ο Στέλιος Καλλινίκου επιστρέφει με τη δεύτερη ατομική του έκθεση

Ο Στέλιος Καλλινίκου επιστρέφει με τη δεύτερη ατομική του έκθεση

Πότε και που μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση

Για τη δεύτερη ατομική του έκθεση στη γκαλερί eins, Calls and Songs, ο Στέλιος Καλλινίκου παρουσιάζει ένα σύνολο έργων που διερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έχουν καταγράψει και μεταβάλει το περιβάλλον μέσω διαφόρων τεχνολογιών, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με τις συσκευές καταγραφής.

Πέραν του λυρισμού της απεικόνιση σωμάτων, ζώων, φυτών ή ανθρώπινων κατασκευών, ο Καλλινίκου έχει μια σωματική/ιδεολογική στάση σε σχέση με τον φακό και την εικόνα, η οποία στη συνέχεια καθρεφτίζεται και επεκτείνεται στο κοινό που συμμετέχει στην πράξη της θέασης. 

    

Παίρνοντας θέση μπροστά στις τεχνολογίες με τις οποίες καταγράφουμε τον κόσμο, ο Καλλινίκου τονίζει την απόσταση μεταξύ του σώματός του, του φακού, της εικόνας και αυτού που καταγράφεται. Κατ' επέκταση, διαφαίνονται οι αποστάσεις που διατηρούμε από αυτές τις τεχνολογιες οι οποίες συχνά τείνουν να γίνονται διάφανες. Η δουλειά του Καλλινίκου μας δίνει μια αίσθηση των βαθύτερων προεκτάσεων του να κοιτάμε και να καταγράφουμε τον κόσμο, δηλαδή των ευρύτερων πλαισίων μέσα στα οποία παράγονται, κυκλοφορούν και καταναλώνονται οι εικόνες - πολλά από αυτά τα πλαισια φαίνεται να εξαφανίζονται όσο περισσότερο κυκλοφορεί μια εικόνα. Μας προτρέπει να παρουμε και οι ίδιοι θέση σχετικά με το τι φανερώνεται και το τι τελικά παραμένει αθέατο σε όλες τις εικόνες που μας περιβάλλουν.

 

INFO

Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 5 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Μαΐου.

Μέρες και ώρες λειτουργίας: 

Τετάρτη - Παρασκευή, 16.00-20.00

Σάββατο 11.00 - 14.00 

ή με ραντεβού στο 99 522977

 

Loader